Απόσταση θέασης

Οι βελτιστες αποστασεις ειναι για οσους εχουν πληθωρα επιλογων απο δωματια.
Οι περισσοτεροι (εξ ημων) διαθετουμε ΕΝΑ σαλονι το οποιο φιλοξενει και αλλα πραγματα
περα απο το home cinema. Και για κακη μας τυχη ειναι και μακροστενο (οχι ακριβως τετραγωνο).
Το "σπαμε" σε δυο χρηστικες ενοτητες (home cinema/καναπες + βιβλιοθηκουλα/τραπεζακι)
για να φερουμε το πανελ οσο πιο κοντα γινεται.

Και παλι δεν τα καταφερνουμε !

(μην ξεχασω, ΔΕΝ ειμαι παντρεμενος .... που να ημουν κιολας .... Κ-Ο-Λ-Α-Σ-Η)

Το έχω ξαναγράψει Μάνο...από την μικρή μου εμπειρία προκύπτει πως τα προαπαιτούμενα για να απολαύσεις το 2Κ συμπίπτουν, ή τέλος πάντων είμαστε εκεί κοντά, και με την θέση θέασης των περισσοτέρων. Ό,τι κατεβαίνει σε ανάλυση σε ανάλυση, κάθεσαι μακρυά. Ό,τι ανεβαίνει, κολλάς τα μούτρα σου. Αν εξαιρέσουμε την διακριτική ευχέρεια που έγραψε ο γάτος πιο πάνω και πάμε καθαρά σε συνήθεις αποστάσεις που κάθεται ο περισσότερος κόσμος για να απολαύσει την ταινία του, ξαναγράφω...για να απολαύσει την ταινία του, θα διαπιστώσεις ότι οι 1080 γραμμές είναι σούπερ ταμάμ!! Γι' αυτό έβαλα την ταραντέλα στον γάτο παραπάνω...

Γιατί και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά, πως το 2Κ δεν είναι απλά μια ανάλυση. Είναι η τέλεια αναγκαία συνθήκη, τουλάχιστον για τους πολλούς, και να απολαύσουν την ταινία τους, και να προσλάβουν όλη την απαραίτητη ανάλυση και να μην πάρουν διαζύγιο!!!:flipout:

Τα σαλόνια δεν έχουν αλλάξει τις αποστάσεις τους...κάπου στα 3 - 4 μέτρα παίζουν. Αυτό που άλλαξε είναι οι ίντσες και μας οδήγησαν στο τέλειο πάντρεμα με το 2Κ.

Απάντηση: Re: ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΘΕΑΣΗΣ

Από τα 2,8 μέτρα, όχι, σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει κουραστική μια 65άρα...

Βάσει SMPTE, ιδανική απόσταση θέασης για 55": 2,24 m και για 65": 2,64 m.

Βάσει THX, ιδανική απόσταση θέασης για 55": 1,68 m και για 65": 1,98 m.

Είσαι πιο μακριά από όλες τις περιπτώσεις...
Συγνωμη αλλα τι ειναι η SMPTE κ THX κάποια στανταρ αναλύσεων δλδ pixels ? η κατι αλλο ?
ευχαριστω

Αφού λέτε για πάντρεμα, για αρκετά χρονια η κυρια με ανεχόταν στο σαλόνι(πάνω φωτό).. εδώ και κάτι μήνες μου λέει φτάνει... θα στα πετάξω στον δρόμο, και κατέληξα στο δωμάτιο(κάτω φωτό).:frown:
Και στο θέμα μας 65 oled και η απόσταση πρέπει να είναι κάτω από 2 μετρα, υπολογίζω στο 1.80 :shot:

Attachments

• gameroom.jpg
    gameroom.jpg
    144.5 KB · Views: 147
  • Room.jpg
    Room.jpg
    122 KB · Views: 145
Re: Απάντηση: Απόσταση θέασης

Εγω ειμαι στα 2.7 απο την 55αρα (2K).

Ναι ξερω .... δεν θα επρεπε καν να γραφω στο νημα.

Φευγω, φευγω ... -bye-

Κι εγώ στα 2,7 είμαι από την 55άρα...

...στην κρεβατοκάμαρα !!! :flipout:

Στο σαλόνι, στα 3,1 από 111"...

@georget: Βρε θηρίο, για γραφείο την ήθελες την 65άρα;! :grinning-smiley-043

@georget: Βρε θηρίο, για γραφείο την ήθελες την 65άρα;! :grinning-smiley-043

Στο σαλόνι βρε Γιάννη τι να την κάνω? 5 μετρα απόσταση θέασης.. πεταμένα λεφτά.. :silly:

Οι βελτιστες αποστασεις ειναι για οσους εχουν πληθωρα επιλογων απο δωματια.
Οι περισσοτεροι (εξ ημων) διαθετουμε ΕΝΑ σαλονι το οποιο φιλοξενει και αλλα πραγματα
περα απο το home cinema. Και για κακη μας τυχη ειναι και μακροστενο (οχι ακριβως τετραγωνο).
Το "σπαμε" σε δυο χρηστικες ενοτητες (home cinema/καναπες + βιβλιοθηκουλα/τραπεζακι)
για να φερουμε το πανελ οσο πιο κοντα γινεται.

Και παλι δεν τα καταφερνουμε !

(μην ξεχασω, ΔΕΝ ειμαι παντρεμενος .... που να ημουν κιολας .... Κ-Ο-Λ-Α-Σ-Η)

Μάνο στο εχω ξαναπεί....και με τηλεόραση και με προβολέα στον χώρο σου θα μπορούσες να εχεις το απόλυτα σωστό αποτέλεσμα. Ο Μονος παράγοντας που σε εμποδίζει να το κάνεις είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Τα χεις συνηθίσει έτσι και δεν τα αλλάζεις. Δεν θέλει ούτε πολύ χρήμα ούτε εχεις γυναίκα γατιά σκυλιά να σε εμποδίζουν. Αν θεωρητικά έμπαινα κρυφά σπιτι σου όταν έλειπες και στα έστηνα ολα αλλιώς ειμαι σίγουρος οτι θα με ευχαριστούσες.ΑΜμαρτια ειναι Μανοοοοο αλλοι προσπαθουν να κουνησουν ενα τασακι 10εκ πιο αριστερά και τρώνε παντόφλα και συ που μπορείς να κάνεις ότι θες, βάζεις τρικλοποδιές στον εαυτό σου.

Υ.Γ. τα ιδια θα σου έλεγα και για τα θέματα που αντιμετωπίζεις με τα pc τα netflix κτλ. Επίσης o τετράγωνος χώρος όχι μόνο δεν είναι ιδανικός αλλά είναι ο χειρότερος. Αντίθετα ο δικός σου χώρος είναι που έχει διαστάσεις κοντά στο ιδανικό.

Οποιος μπει στο διαμερισμα του Θοδωρα ... θα αντιληφθει πολλα (που εδω μεσα δεν φαινονται).
Εχετε μπει σε cockpit διαστασεων 4 x 6 μετρα ? (περιπου, δεν πηρα μεζουρα, αλλα εκει κοντα)
ΟΧΙ !
Tι κανει cockpit τον χωρο του Θοδωρα ?
Δεν υπαρχει κατι που να μην ειναι ακροβολισμενο γυρω απο ... τον Θοδωρα !
Σαν εικονικη πραγματικοτητα .... ΑΛΛΑ .... χωρις το VR headset !

Hardly the case for most of you.

Last edited:
Και επειδή δεν μπορούν ολοι δηλαδή, αυτοί που μπορούν δεν πρέπει να το κάνουν? :flipout:

Έναν έναν θα τους βολέψουμε.....ξεκινώντας απο σένα όμως :smash:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απόσταση θέασης

Καλημέρα και πάλι.Βλέπω πως το θέμα της απόλυτης κινηματογραφικής εμπειρίας είναι ανεξάντλητο και χαίρομαι που το άνοιξα και για μένα και για τους φίλους με απορίες σαν τις δικές μου.Στα δικά μου και με βάση τα όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω για χωροταξία κατάφερα να κάνω την απόσταση θέασης 2 μέτρα και έτσι να καταλήξω στην sony 55xe9005 που ήταν και στόχος μου από την αρχή.Είχε και προσφορά το παμπλικ 300 ευρώ έκπτωση για αγορά από το ιντερνετ οπότε δεν το πολυσκέφτηκα.Τώρα αναμένω πότε θα την έχω να ξεκινήσουν οι δοκιμές

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απόσταση θέασης

Καλημέρα και πάλι.Βλέπω πως το θέμα της απόλυτης κινηματογραφικής εμπειρίας είναι ανεξάντλητο και χαίρομαι που το άνοιξα και για μένα και για τους φίλους με απορίες σαν τις δικές μου.Στα δικά μου και με βάση τα όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω για χωροταξία κατάφερα να κάνω την απόσταση θέασης 2 μέτρα και έτσι να καταλήξω στην sony 55xe9005 που ήταν και στόχος μου από την αρχή.Είχε και προσφορά το παμπλικ 300 ευρώ έκπτωση για αγορά από το ιντερνετ οπότε δεν το πολυσκέφτηκα.Τώρα αναμένω πότε θα την έχω να ξεκινήσουν οι δοκιμές

Με γεια!!! Με το καλό να έρθει να αρχίσουν τα settings.