Απόσταση???

tansap

Established Member
30 June 2008
192
παιδια μετα απο πολυ υπομονη,(και επιμονη) ως προς το σκελος της συζυγου :flipout::flipout:"αποφασισαμε" να παρουμε την panasonic 50g10.

Η αγορα θα γινει εντος του επομενου 15νθημερου.

το θεμα ειναι οτι "φοβαμαι" μηπως μετα την αγορα την δει τεραστια σε σχεση με την αποσταση θεασης (περιπου 4 μετρα), και ηταν πιο "σωφρων" να πηγαινα για την 46g10.

Οχι τιποτα αλλο αλλα ποιος την ακουει μετα:slapface:.Και ενα τελευταιο...
σε τι υψος απο το πατωμα θα πρεπει να μπει???
Εχουμε ενα επιπλακι αλλα νομιζω πως θα βγει αρκετα ψηλα αν την βαλω εκει πανω....

Re: αποσταση???

Σε ένα σαλόνι πάντοτε φαίνεται μια τηλεόραση μεγαλύτερη απ' ότι σε ένα κατάστημα, ιδιαίτερα αν η τηλεόραση είναι πάνω σε τραπεζάκι και όχι σε κάποια επιπλοσύνθεση όπου οι τέσσερις πλευρές της οριοθετούνται στο χώρο από την ίδια την επιπλοσύνθεση.

Στα 4 μέτρα όμως μην πας κάτω από 50 με τίποτε.

Aγαπητέ tansap εγώ βλέπω στα 3 μέτρα σε 50".
Αν εσύ στα 4 μέτρα πάρεις 46άρα, σου εγγυώμαι ότι μετά από 1 μήνα θα το έχεις μετανιώσει πικρά.... Οπότε βουρ για 50" χωρίς φόβο. :a0210:
Οσο για το ύψος, υπολόγισε την κάτω πλευρά της tv περίπου στα 70 με 80 cm από το δάπεδο.
Δες και εδώ:
http://www.thx.com/home/setup/display.html

Στα 4 μετρα και οι 50" λιγες ειναι...

screen_size-1.jpg

Aγαπητέ tansap εγώ βλέπω στα 3 μέτρα σε 50".
Αν εσύ στα 4 μέτρα πάρεις 46άρα, σου εγγυώμαι ότι μετά από 1 μήνα θα το έχεις μετανιώσει πικρά.... Οπότε βουρ για 50" χωρίς φόβο. :a0210:
Οσο για το ύψος, υπολόγισε την κάτω πλευρά της tv περίπου στα 70 με 80 cm από το δάπεδο.
Δες και εδώ:
http://www.thx.com/home/setup/display.html

+1:a0210:

screen_size-1.jpg

+1 :a0210:

Οτιδήποτε κάτω από τις 50" σε απόσταση 3m + απλά δεν παίζει. :grandpa:

Προσωπικά είμαι στα 3.8m και έχω αρκετά έντονα όνειρα για 60 γεμάτες ίντσες. Βλέπε 60 PS7000...

και να σκεφτειτε οτι ειμαι πανω απο 4 μ. περιπου 4,40....
αχ αυτες οι γυναικες -bye-

Έτσι κι αλλιώς οι 46" με 50" έχουν διαφορά 10%, οπότε εάν πχ. στα 3 μέτρα "αντέχεις" τις 46", στα 3,30 μέτρα ταιριάζουν οι 50" (απλή αναλογία).
Μην σου πω ότι ειδικά για ταινίες μπορεί να σου φανούν μικρές και οι 50" (εμένα οι 92" του προβολέα στα 4,5 μέτρα άρχισαν να μου φαίνονται μικρές, ειδικά στις ταινίες 2,35:1 που είναι και η πλειοψηφία).

Last edited:

Eγώ στη 40άρα είμαι στο 1.7 Ειδικά σε 2.35:1 ar. Δε φαίνεται ξεκάθαρα ο κόκκος, από αυτήν την απόσταση και πάνω

screen_size-1.jpg
Aυτό το πινακάκι τι μας λέει ακριβώς?
Aπό την άποψη ότι τα διαστήματα δεν είναι "ανεξάρτητα", πχ αν είσαι στα 2,6 μέτρα, επιτρέπεται σύμφωνα με αυτό από 34 μέχρι 65 ίντσες...

Εγώ πχ έχω απόσταση από min 3,2 έως 3,8 μετρα στο σαλόνι (από την μια άκρη του καναπέ στην άλλη).
Η ιδανική διαγώνιος ποια είναι? Από 50'' και πάνω?
Ή θέλω 65'' (!) για να είμαι κάπου στη μέση και όχι κοντά στο άνω άκρο!:flipout:
Και να σκεφτείς οτι έλεγα για 46άρα...

Αν εχει καποιος 50" και θελει να βλεπει με καλη πηγη πχ. BluRay μπορει να καθεται ακομη και στα 1,8 μετρα. Το 3.8 ειναι το μεγιστο για το μεγεθος αυτο στην ακραια περιπτωση που δεν εχει καποιος λεφτα (η χωρο) για να παρει κατι μεγαλυτερο.

Καλησπερα σε ολους.Επειδη εχω μπερδευτει ακουγοντας τους πωλητες των καταστηματων και διαβαζοντας καποια ποστ στο σαιτ τι ισχυει τελικα για την καλυτερη θεαση οσο αφορα την αποσταση και τις ιντσες? Βαζω και καποιο παλιοτερο ποστ που βρηκα εδω...http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=2293&page=2

Να συμπληρωσω οτι ειμαι ετοιμος για αγορα μιας lcd και η αποσταση θεασης ειναι στα 2.10m

Να συμπληρωσω οτι ειμαι ετοιμος για αγορα μιας lcd και η αποσταση θεασης ειναι στα 2.10m

Aλλο 2006 και αλλο 2009 , τοτε ουτε ΗD - BluRay υπηρχαν ουτε upscaling καλο εκαναν οι τηλεορασεις.

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030216,2,00.htm

Στα 2.1 μετρα παντως μαλλον για 32-37" θα σου ελεγα , εκτος και αν βλεπεις ΗD η θελεις να συνδεσεις κονσολα οποτε μπορεις να πας και για παραπανω...

Η χρηση θα ειναι 80% τηλεοπτικα προγραμματα και 20% dvd.Θα ηθελα μια 37αρα αλλα το φοβαμαι μην με κουραζει μετα απο καποια ωρα!

Ναι δεν μου αρεσει καθολου αυτο αλλα και τι να κανω.....να παρω μια 32 για να μην εχω την αισθηση αυτη?

Παρε αν βγαινεις στα χρηματα 42" , το μεγεθος μετραει ,ΔΕΝ θα το μετανοιωσεις