Απόσταση???

Re: αποσταση???

το best value for money αναζητω με ζητουμενο 80% τηλεοπτικα 20%dvd στα 2.10 μετρα....42?Με φανταζομαι με 42 να βλεπω τενις...

Στα 2 μετρα με 42" οχι μονο η γωνια θεασης (με βαση το οπτικο πεδιο του ανθρωπου) ειναι ενταξει αλλα θα μπορουσες θεωρητικα να πας και σε παραπανω...

http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancemetric.html

Βαλε "Distance to main viewing location" -> 2 m , "16:9 Widescreen TV Shape", "Diagonal Size"-> 107 cm (=42") και θα δεις οτι η συνιστωμενη αποσταση κατα THX ειναι απο 1.5 μεχρι 2.1 μετρα.-bye-

Παντως προσωπικα με βαση το οτι θα βλεπεις και τηλεοπτικο σημα που δεν φημιζεται για την ποιοτητα του θα πηγαινα για 32"-37"...

Οταν λες δεν με ενδιαφερει το HD εννοεις μαλλον blue ray και παιχνιδια απο τον υπολογιστη σωστα?Γιατι με ενδιαφερει να βλεπω καλη εικονα και θα κυτταω αυτες που ειναι full hd,εν οψη των μελλοντικων ψηφιακων καναλιων.Δεν θελω η επιλογη να ειναι προχειρη βλεπω και το αυριο...
Οποτε 37αρα μαλλον full hd και δεκτη DVB-T
Σωστα τα λεω?

Αγαπητοί,

γιατί η 50-άρα μου ακούγεται τεράστια;

Είχα αρχικά επιλέξει τη 42-άρα για το σαλόνι, η γυναίκα μου είχε ενστάσεις ως προς την αισθητική πλευρά (ένα μεγάλο μαύρο πάνελ σε ένα κλασσικό σαλόνι με ζωγραφικούς πίνακες διακόσμησης), τα πρόσωπα φαινόντουσαν στην πλειοψηφία τους για σχετικά κοντικά πλάνα μεγαλύτερα από το κανονικό μέγεθος (χαριτολογώντας 'μοσχαροκεφαλές´) και ήταν έντονο το φαινόμενο της ψηφιοποίησης στα αναλογικά τηλεοπτικά κανάλια!!! Η παρακολούθηση από σχετικά κοντά με κούραζε κάποιες στιγμές αλλά δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα, όντας κουρασμένος από τον φόρτο της καθημερινότητας!!! Τελικά επιλέξαμε 32-άρα.

Πιστεύω πως η 32-άρα κινείται στο πάνω μέρος του ορίου κομψότητας (θα συμφωνούσα εδώ με τη γυναίκα μου) αν και τη 42-άρα θα την επέλεξα για να είναι ορατό το αποτέλεσμα μίας HD μετάδοσης και θα δικαιολογούσα στον εαυτό μου πρώτα το κόστος αγοράς ενός Blue-Ray Player!.

Πάντως συντρέχουν και λόγοι ευκολης μεταφοράς όπως τραγελαφικές ιστορίες επιστροφών TV επειδή δεν χωρούσαν στο αμάξι (ορισμένα πολυκαταστήματα τύπου 'τα πρώτα 100 κομμάτια κοστίζουν...' δεν προσφέρουν μεταφορά στο σπίτι με ή χωρίς κόστος) ή και φίλου που αναγκάστηκε να ανοίξει την οροφή του cabrio για να τη μεταφέρει (ευτυχώς που διέθετε!).

Η Αμερικάνικη νοοτροπία περί μεγέθους δεν είναι πάντα η καλύτερη ακόμα και για πράγματα που μία γυναίκα θα έκοβε τις φλέβες ότι ισχύει το παραπάνω πριν βεβαίως τα δοκιμάσει!!! Εκτός αν...

Κάποιες σκέψεις,
φιλικά,
Γιώργος

Οταν λες δεν με ενδιαφερει το HD εννοεις μαλλον blue ray και παιχνιδια απο τον υπολογιστη σωστα?Γιατι με ενδιαφερει να βλεπω καλη εικονα και θα κυτταω αυτες που ειναι full hd,εν οψη των μελλοντικων ψηφιακων καναλιων.Δεν θελω η επιλογη να ειναι προχειρη βλεπω και το αυριο...
Οποτε 37αρα μαλλον full hd και δεκτη DVB-T
Σωστα τα λεω?

37άρα με δέκτη DVB-T και όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα. Η ανάλυση είναι μόνο ένα στοιχείο της καλής εικόνας.

Καλες οι σκεψεις Γιωργο, αλλα δεν χορταινουν το ματι. -bye-
Παρε μια 50αρα.

Αν εχετε "θεμα" με το αισθητικο κομματι λογω των πινακων ζωγραφικης που ανεφερες, υπαρχει και για αυτh η λυση.

Ενα παραδειμα εδω: (ψαξε plasma TV lift, στο goggle)

Plasma%20TV%20lift-23.jpg

Νομίζω πως οι σύγχρονες τηλεοράσεις είναι αρκετά κομψές και μπορούν να σταθούν σε οποιοδήποτε χώρο.
Εγώ είχα (και δεν λέω έχω) τον κανόνα να πολλαπλασιάζω τη διαγώνιο επί 2.5 και να βρίσκω την απόσταση.
Έτσι επέλεξα 42" για απόσταση 2.80 μέτρα.
Μια εβδομάδα μετά την επιλογή, σκέφτομαι ότι και με 46"-47" πάλι καλά (για να μην πω καλύτερα) θα ήμουν.
Και μόνο να σκεφτεί κάποιος πόση εικόνα θα πάρει από μία 32" σε πρόγραμμα 2.40:1 αρκεί για να καταλάβει ότι αυτό είναι μικρό μέγεθος για τηλεόραση. Αφήστε που αν τη βάλουμε να παίξει σε 4:3 οι ίντσες είναι... 27"!!!!!!!!
Είπαμε να ξεφύγουμε από τις 29άρες. Θα πάμε σε μικρότερες;

Eγω οπως εχω ξαναπει εχω δει πολλα σπιτια με εσωτερικη διακοσμηση "καρακιτσαριο" (λαχανι και σομον καναπεδες , ζεβρε χαλια κτλ)...οποτε το τελευταιο πραγμα που πιστευω οτι ενοχλει ειναι μια μεγαλη τηλεοραση...

Απο εκει και περα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα...-bye-

To αισθητικό του θέματος δεν μπορώ να πω πως δε με απασχόλησε κι εμένα...
Τελικά παρήγγειλα 55άρα για απόσταση περίπου 3,2-3,8 μέτρα.. καλά έκανα?
Να το ακυρώσω να πάρω τη 46αρα λέτε?
Θα μου φαίνεται τεράστια ρε γμτ? Θα μεγεθύνει υπερβολικά την εικόνα??

Nα σαι σιγουρος οτι το 90% των μελων θα ηθελαν να ειναι στην θεση σου (με 55αρα "κουκλα") , οποτε μην ακους τιποτα και προχωρα αφοβα...-bye-

Nα σαι σιγουρος οτι το 90% των μελων θα ηθελαν να ειναι στην θεση σου (με 55αρα "κουκλα") , οποτε μην ακους τιποτα και προχωρα αφοβα...-bye-
Σύμφωνα με το λινκ της υπογραφής σου είμαι τζετ παντως!-bye-

Επιφυλάσσομαι για φωτογραφίες από Δευτέρα-Τρίτη που θα έρθει!

Ελπίζω μόνο να μην έχει lag στο PS3 γιατί θα την πετάξω απ' το μπαλκόνι!:flipout:

Ναι αν έχει lag πέτα την στα σκουπίδια (μου)
Μην το ανεχτείς!:angel:

κυριοι.....

η αποφαση εληφθει..........

παραγγελνω σημερα απο το (γνωστο) μαγαζι στη στοα (οχι τη μασωνικη):flipout::flipout:
την
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.