Απόσταση???

Re: αποσταση???

Σύμφωνα με το λινκ της υπογραφής σου είμαι τζετ παντως!-bye-

Επιφυλάσσομαι για φωτογραφίες από Δευτέρα-Τρίτη που θα έρθει!

Ελπίζω μόνο να μην έχει lag στο PS3 γιατί θα την πετάξω απ' το μπαλκόνι!:flipout:

Θα ήταν καλύτερα να πετάξεις το PS3.
Έτσι Γιάννη(Yperion)?-bye-

φωτο οπωσδηποτε , αλλα θα αργησουμε καμια βδομαδα λογω εργασιων-κατασκευων (γυψοσανιδες) στο σαλονι προκειμενου να περασουν καλωδια για συνδεσεις με δορυφορικη, ενισχυτη, ηχεια και htpc.-bye-

Θα ήταν καλύτερα να πετάξεις το PS3.
Έτσι Γιάννη(Yperion)?-bye-

Θελεις να σκοτωσει κανα περαστικο και να παει μεσα ο καημενος?-bye-

Ασε που στην προσπαθεια του να το πεταξει μπορει να παθει και κήλη...ειναι μεγαλο το βαρος βλεπεις...:flipout:

Με όλο το σεβασμό και προς τα προσωπικά γούστα του καθενός αλλά και τις επιλογές για τις οποίες ευθύνεται ο καθένας δεν μπορώ να κατανοήσω τί παραπάνω προσφέρει μία πολύ μεγάλη TV και ειδικότερα στα αναλογικά ή γήινα ψηφιακά ή κοινά DVD (έστω και με upscalling)? Το βασικό για μένα μιλώντας θεωρητικά είναι αυξάνοντας το μέγεθος ή όποια άλλη παράμετρο να βελτιώνεις την πληροφορία (πχ. θεωρητικά αν είχεσ τη δυνατότητα να ζουμάρεις στην εικόνα θα χρειαζόσουν λιγότερα ζουμ για να δεις αυτό που θέλεις στην λεπτομέρια που το θέλεις σε μία μεγαλύτερη TV). Και βέβαια δεν ξέρω αν ισχύει στις τεχνολογίες plasma, lcd και tft αυτό που ίσχυε σε κάποιες crt πως στο μεγάλο μέγεθος η εικόνα ήταν πιό pal από τις μικρές. Έτσι ένας αμύητος χρήστης έλεγε αβίαστα "θα προτιμήσω τη μικρή με τα ζωηρά χρώματα". Και άντε να εξηγήσεις περί γήινων χρωμάτων, πιστής απόδοσης των χρωμάτων στην οθόνη κλπ. Πάντως το φαινόμενο της ψηφιοποίησης ήταν ένα θέμα για μένα στις μεγάλες flat TV. Επίσης σε καταστήματα που τις είχαν αναρτημένες δίπλα-δίπλα δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε κάτι περισσότερο στις μεγάλες και προφανώς αυτό που θα με εντιπωσίαζε θα ήταν η εικόνα (με blue ray παρακαλώ να παίζει τα επιλεκτικά demo clips της αντίστοιχης εταιρείας). Και μιλάω με πάσα ειλικρίνεια. Αν χάνω κάτι ή δεν μπορώ να αξιολογήσω κάτι άλλο ως μη ιδιαίτερα μυημένος χρήστης (το αποδέχομαι) θα ήθελα να το ακούσω...

Ακόμα και στο High Definition πιστεύω πως υπάρχει ένα όριο πάνω από το οποίο η επιπλέον διάσταση δεν προσθέτει πληροφορία ορατή στο μάτι και το οποίο βέβαια είναι συνάρτηση της απόστασης. Π.χ. όταν υπολόγιζα τη διάσταση έκανα και ένα πείραμα για να μπορώ να διαβάζω υπότιτλους από το μπαλκόνι με την προϋπόθεση βέβαια της περιστρεφόμενης οθόνης. Εκεί ένα μέγεθος γύρω στις 42" ήταν ιδανικό!!!

Καλό 3ήμερο
Καλή ψήφο για όσους δεν έχουν τί να κάνουν...
Γιώργος

η παραγγελια εγινε...

Απο βδομαδα (Τεταρτη-Πεμπτη) θελω να ελπιζω πως θα ειμαι ενας ευχαριστημενος :BDGBGDB55:κατοχος της 50g10.
Ελπιζω μονο να μην εχω τα προβληματα που εχουν αναφερθει σχετικα με καμενα - βυσσινια Pixel :slapface:(μενω και Λαρισα):grinning-smiley-043.

να δουμε και τι θα πει και η συζυγος.....

Υ.Γ. βαλτε με και μενα στη λιστα κατοχων (ή ειναι νωρις αφου δεν παρελαβα ακομα?):flipout:

Απάντηση: Re: αποσταση???

Πάντως το φαινόμενο της ψηφιοποίησης ήταν ένα θέμα για μένα στις μεγάλες flat TV. Επίσης σε καταστήματα που τις είχαν αναρτημένες δίπλα-δίπλα δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε κάτι περισσότερο στις μεγάλες και προφανώς αυτό που θα με εντιπωσίαζε θα ήταν η εικόνα (με blue ray παρακαλώ να παίζει τα επιλεκτικά demo clips της αντίστοιχης εταιρείας). Και μιλάω με πάσα ειλικρίνεια. Αν χάνω κάτι ή δεν μπορώ να αξιολογήσω κάτι άλλο ως μη ιδιαίτερα μυημένος χρήστης (το αποδέχομαι) θα ήθελα να το ακούσω...

Ακόμα και στο High Definition πιστεύω πως υπάρχει ένα όριο πάνω από το οποίο η επιπλέον διάσταση δεν προσθέτει πληροφορία ορατή στο μάτι και το οποίο βέβαια είναι συνάρτηση της απόστασης. Π.χ. όταν υπολόγιζα τη διάσταση έκανα και ένα πείραμα για να μπορώ να διαβάζω υπότιτλους από το μπαλκόνι με την προϋπόθεση βέβαια της περιστρεφόμενης οθόνης. Εκεί ένα μέγεθος γύρω στις 42" ήταν ιδανικό!!!

Καλό 3ήμερο
Καλή ψήφο για όσους δεν έχουν τί να κάνουν...
Γιώργος

Και βέβαια η πληροφορία έχει σχέση με το κάδρο και την απόσταση από αυτό. Έτσι ορίζονται οι ιδανικές, ή τέλος πάντων κατά THX, αποστάσεις θέασης.

Όσον αφορά την πρώτη σου παράγραφο, ας μην λησμονούμε ότι οι τηλεοράσεις αυτές είναι φτιαγμένες για HD σήμα. Δεν είναι φτιαγμένες ούτε για το Alter, ούτε για το Mega. Έτσι, το να ''φωνάζει'' κάποιος (δεν μιλώ για σένα, αλλά γενικά) ότι η νέα φλατ τηλεόρασή του δεν τον ευχαριστεί, μου θυμίζει την παροιμία ''βαράμε το σαμάρι για να πονέσει ο γάϊδαρος''....

Οι νέες τηλεοράσεις αλλά και οι παλιότερες υλοποιήσεις κάνουν ένα σωρό ''συμβιβασμούς'' για να αποδώσουν το ελληνικό σήμα των 576 γραμμών. Και αυτό που κάνουν, υπεραρκετό είναι......

To αισθητικό του θέματος δεν μπορώ να πω πως δε με απασχόλησε κι εμένα...
Τελικά παρήγγειλα 55άρα για απόσταση περίπου 3,2-3,8 μέτρα.. καλά έκανα?
Να το ακυρώσω να πάρω τη 46αρα λέτε?
Θα μου φαίνεται τεράστια ρε γμτ? Θα μεγεθύνει υπερβολικά την εικόνα??

Mια χαρα εκανες .

Μια και ειναι και στα δικα μου σχεδια η αγορα τηλεορασης ...
...ειδα κανα δυο 50'' σε μαγαζι στην αποσταση των 3 μετρων (η δικη μου αποστασης θεασης ) .Ενα εχω να πω...δυστυχως δεν εχω λεφτα να παρω μεγαλυτερη...:flipout:

Και μαλιστα εχω περιθωριο να την βαλω πιο πισω (τοιχο ) στα 4+ μετρα.Δεν το συζηταω καν...:grandpa:

Για τηλεοπτικο σημα δεν εχω αποψη.Εχω αθλιο σημα σπιτι , αλλα και δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα (περα απο κανα ποδοσφαιρο ).

Σε dvd ? Σε προβολι φιλου 92'' εβλεπα αξιοπρεπως , χωρις δυσφορια .Ποσο να χασει μια τηλεοραση με ενα αξιοπρεπουλι dvd upscale player ? :BDGBDGB53:

Ποια ειναι το ιδανικο υψος οπου πρεπει να τοποθετηθει η τηλεοραση ?

Τα ματια στους υποτιτλους ? Στο κεντρο της οθονης ? Πιο κατω , πιο πανω ? :grandpa:

Ανάμεσα ;)

Τι εννοεις αναμεσα βρε Γιωργη ? Αναμεσα στους υποτιτλους και στο κεντρο της οθονης ? Η εννοεις στο κεντρο της οθονης ? :grandpa:

Ποσο να χασει μια τηλεοραση με ενα αξιοπρεπουλι dvd upscale player ? :BDGBDGB53:

Να χάσει;

Καλά, να δεις σε μεγάλη TV DVD upscaled στην ανάλυση της TV, του οποίου το αρχικό video έχει γυριστεί με κάμερα HD να πάθεις πλάκα από την εικόνα.

Για να μη μιλήσω για animations (ας πούμε Madagascar2).

Eγώ ξέρω πως σε hd υλικό για να δεις τον κόκκο (άρα και τη λεπτομέρεια) στη δική μου τη 40άρα, πρέπει να φτάσεις στο 1μ. Οπότε τα 2μ σε 50άρα, ίσως είναι πολλά. Επίσης και στο τηλεοπτικό, όσον αφορά τα σπορ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οσο πιο κοντά τόσο πιο καλά

το dvd έχει ανάλυση 720*576 (στην ευρώπη). Η ανάλυση της τιβί είναι πχ 1920*1080. Επειδή αν δεν έκανε scaling τηλεόραση, θα έβλεπες ένα μικρό τετραγωνάκι (το dvd) και όλη η υπόλοιπη οθόνη, θα ήταν μαύρη, γκρι, για το λόγο αυτό η τηλεόραση κανει scaling και το βλέπεις σε όλη την οθόνη, με υποβάθμιση της ποιότητας

Ετοιμάζομαι να αγοράσω μια SONY 46Z4500 200hz για το σπίτι με απόσταση 3.4m.Oι περισσότεροι μου λένε οτι είναι μεγάλη για την απόσταση και θα βλέπω στίγματα κα τσάμπα τα λεφτά μου. Στους πίνακες βλέπω οτι είμαι οκ στην απόσταση. Εχει κανείς αυτή την tv; Όποιος ξέρει ας μου πει κάτι.. Ευχαριστώ.

Ετοιμάζομαι να αγοράσω μια SONY 46Z4500 200hz για το σπίτι με απόσταση 3.4m.Oι περισσότεροι μου λένε οτι είναι μεγάλη για την απόσταση και θα βλέπω στίγματα κα τσάμπα τα λεφτά μου. Στους πίνακες βλέπω οτι είμαι οκ στην απόσταση. Εχει κανείς αυτή την tv; Όποιος ξέρει ας μου πει κάτι.. Ευχαριστώ.

Τι θα βλέπεις; Στίγματα; Τσάμπα τα λεφτά; :chinscratch:

Το Σεπτέμβρη που εσύ θα βλέπεις EuroBasket στις 46" πες τους να το δουν στην 21" CRT τους... :flipout:

Τι θα βλέπεις; Στίγματα; Τσάμπα τα λεφτά; :chinscratch:

Το Σεπτέμβρη που εσύ θα βλέπεις EuroBasket στις 46" πες τους να το δουν στην 21" CRT τους... :flipout:
Δηλαδή μου λες οτι οκ η απόσταση και η ποιότητα της sony kai θα πιάσουν τόπο τα λεφτά μου γιατί κάνει και 2.000;

Δηλαδή μου λες οτι οκ η απόσταση και η ποιότητα της sony kai θα πιάσουν τόπο τα λεφτά μου γιατί κάνει και 2.000;

Δεν το λέω εγώ για την απόσταση, το λένε οι πίνακες.
Γενικώς θεωρώ τις Sony ό,τι καλύτερο σε LCD και υπό αυτή την έννοια τα αξίζουν τα λεφτά τους. Εγώ διάλεξα LG για οικονομικούς κυρίως λόγους. Εάν μου έφταναν τα λεφτά σε Sony θα πήγαινα.

Κατ' αρχήν σήμερα, στα αναλογικά επίγεια κανάλια που είναι το μοναδικό σημείο στο οποίο υστερούν οι flat τηλεοράσεις (σε DVD σημειώσατε Χ και σε Blu-Ray απλά δεν συγκρίνονται) και να ήθελες καλύτερη εικόνα (δηλαδή μια καλή CRT) δεν θα μπορούσες να τη βρεις.
Αυτό το λέω γιατί ως κάτοχος μιας Philips 29" 9416 έχω χρόνια να δω καλύτερη CRT.
Οι κατασκευαστές στράφηκαν αλλού και δεν βγαίνουν πλέον CRT σοβαρές.
Οπότε το ανύπαρκτο πλεονέκτημα της καλύτερης εικόνας μιας καλής CRT σε αναλογικό επίγειο κανάλι, που δεν θα μπορέσεις να βρεις έτσι κι αλλιώς, αντισταθμίζεται από το μεγάλο μέγεθος της εικόνας.
Τα υπόλοιπα τα βλέπεις ως bonus (DVD, Blu-Ray κλπ.).