Απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
Τελικά βρήκε ο Έλληνας πατέντα για να πάρει τις
Επιχορηγήσεις ?

"Προσοχή στις καταθέσεις πινακίδων αυτοκινήτων Σύμφωνα με την νέα οδηγία, ο τρόπος κατάθεσης των πινακίδων των αυτοκινήτων μας, έχει αλλάξει και θέλει μεγάλη προσοχή, μιας και για όσους δεν έχουν ενημερωθεί τους περιμένει μεγάλη ταλαιπωρία.

Σύμφωνα λοιπόν με τον νέο τρόπο κατάθεσης, δεν πάμε απλά της πινακίδες στον υπουργείο συγκοινωνιών με τα υπόλοιπα απαραίτητα δικαιολογητικά και ξεμπερδέψαμε. Από πρώτη Ιουνίου, πρέπει να πάει το αυτοκίνητο με δικό μας μέσον σε κάποιες κατά τόπους ιδιωτικές εταιρίες όπου εκεί παίρνουμε βεβαίωση ότι το αυτοκίνητο έχει παραδοθεί και με αυτή την βεβαίωση πηγαίνουμε στο υπουργείο συγκοινωνιών.
Ως εδώ όλα καλά. Το πρόβλημα ξεκινάει από την στιγμή που το αυτοκίνητο δεν μπορεί να κινηθεί, για παράδειγμα μετά από ένα ατύχημα, που σε αυτή την περίπτωση πρέπει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης να βρει τρόπο να μετακινήσει με δικά του έξοδα το αυτοκίνητο στην ιδιωτική εταιρία ανακύκλωσης!!!
άλλο ένα πρόβλήμα είναι ότι σε περίπτωση που από το αυτοκίνητο λείπουν κάποια βασικά κομμάτια του, όπως μηχανή ζάντες λάστιχα κ.λ.π. ο ιδιοκτήτης πρέπει να πληρώσει κάποιο ποσό για τα κομμάτια που λείπουν (!!!) μιας και η εταιρία ανακύκλωσης ως μοναδικό έσοδο έχει από την πώληση των εξαρτημάτων του αυτοκινήτου που αποσύρεται. (δηλαδή το αυτοκίνητο που θα πάει για απόσυρση
με τον ένα η τον άλλο τρόπο θα ξαναβγεί στην κυκλοφορία )
Τι γίνεται όμως όταν ο ιδιοκτήτης δεν έχει ενημερωθεί για αυτή την καινούργια μέθοδο και έχει δώσει το αυτοκίνητο του ήδη προς καταστροφή ή για ανταλλακτικά σε κάποια μάντρα? Τι γίνεται όταν το αυτοκίνητο του από το σημείο που είναι δεν είναι δυνατό να μετακινηθεί όπως σε κάποιο γκρεμό?
Σε μια αντίστοιχη δικιά μας περίπτωση ούτε το αρμόδιο υποκατάστημα του υπουργείου συγκοινωνιών μπορούσε να δώσει μια απάντηση, ούτε ο ΟΔΔΥ που μέχρι πριν από το νέο μέτρο, είχε την ευθύνη για την καταστροφή τέτοιον αυτοκινήτων, ούτε η αρμόδια εταιρία ανακύκλωσης είχε λύση στα προβλήματα αυτά. Όλοι δήλωναν αναρμόδιοι!!!
Αλήθεια, αν κάποιου ιδιοκτήτη που είχε σκοπό να αποσύρει το όχημά του, είχε δώσει το αμάξι του για ανταλλακτικά χωρίς να γνωρίζει το νέο μέτρο και το μόνο που έχει είναι οι πινακίδες του, του� κλέψουν το αμάξι τι γίνεται??? Σε αυτήν περίπτωση της δηλωμένης κλοπής δεν είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει αυτοκίνητο να καταθέσει πόσο μάλλον αν το αυτοκίνητο του έπρεπε με δικά του έξοδα να μετακινηθεί, οπότε όλα μέλι γάλα???

http://www.dotteam.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=3418

Η απόσυρση δεν έχει την έννοια κινήτρου για αντικατάσταση ενός ρυπογόνου οχήματος παλαιάς τεχνολογίας με ένα νέο σύγχρονο?

Σαράβαλο που είναι σε μάντρα ή δεν μπορεί να κινηθεί, δεν είναι και ρυπογόνο, σωστά?

κανονικά θα έπρεπε να μπαίνουν σε πρέσα και να γίνονται κάπως έτσι !\
Scrap%20Sorting.jpg

και όχι να βγάζουν τα εξαρτήματα και να τα μεταπουλάνε !
αλλωστε ο Υπουργός Μεταφορών κ. Κωστής Χατζηδάκης μιλισε για
ανανέωση του στόλου !
http://cyprusgreens.blogspot.com/2008/07/blog-post_8161.html

Κώστα σε αυτά που βλέπεις στην φώτο έχουν αφαιρεθεί όλα τα ανταλλακτικά που μπορούν να επιστρέψουν στην αγορά ως μεταχειρισμένα !!!!

ποτέ δεν κάνουνε κύβο όλο το αυτοκίνητο....

η ερώτηση μου είναι η εξής:
εγώ γιατί δεν μπορώ να καταθέσω τις πινακίδες μόνος μου και να
πουλήσω - χαρίσω τα ανταλλακτικά του ?
π.χ τα λάστιχα έχουν κάνει 5000 Km , γιατί να μην μπορώ να τα δώσω
όπου θέλω ?
ρωτάω γιατί στο πρώτο ποστ λέει...
"....ότι σε περίπτωση που από το αυτοκίνητο λείπουν κάποια βασικά κομμάτια του, όπως μηχανή ζάντες λάστιχα κ.λ.π. ο ιδιοκτήτης πρέπει να πληρώσει κάποιο ποσό για τα κομμάτια που λείπουν (!!!)"

αυτό μάλλον είναι μόνο για την περίπτωση απόσυρσης του αυτοκινήτου, για ρώτα στο Υπουργείο : σε περίπτωση που θες να καταθέσεις πινακίδες λόγω του ότι θες απλά να κρατήσεις το αμάξι ακίνητο για κάποια χρόνια, τι κάνεις???

η ερώτηση μου είναι η εξής:
εγώ γιατί δεν μπορώ να καταθέσω τις πινακίδες μόνος μου και να
πουλήσω - χαρίσω τα ανταλλακτικά του ?

εντάξει αυτό ακριβός δεν είναι ανακύκλωση. Δεν είναι ορθό για παράδειγμα να παρατήσεις μετά το κουφάρι του αμαξιού στο χτήμα σου.

Παρά το παραπάνω, συμφωνώ μαζί σου για τον παραλογισμό.

Επίσης να υπενθυμίσω ότι:
Η καλύτερη ανακύκλωση είναι η επαναχρησιμοποίηση.

Δηλαδή, καλύτερα να πάει το σασμάν για ανταλλακτικό παρά να κατασκευαστεί σε εργοστάσιο νέο σασμάν.
Άλλο παράδειγμα, δώσε τα καινούρια λάστιχα άλλα ζήτα πίσω τα παλιά του για να το καταθέσεις με τα παλιά ελαστικά.