Αποθηκευτικός χώρος του PS3

pap-x

Senior Member
17 September 2007
540
Θεσσαλονίκη
Γειά σας παιδιά.
Είμαι κάτοχος της 40άρας έκδοσης του PS3 και είχα το εξής πρόβλημα. Τώρα με τα δωρεάν παιχνίδια πήγα να κατεβάσω το Infamous και μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν υπάρχει χώρος. Αφού διέγραψα demos, photos, videos, saves κτλ δεν λύθηκε το πρόβλημα και είδα ότι μου μένουν μόνο 7-8GB ελεύθερα από τα 37. Βέβαια δεν μπορούσα να διαγράψω τα updates του GT5 και άλλων παιχνιδιών που έπιαναν χώρο. Τι μπορώ να κάνω? Με format θα υπάρχει χώρος μετά? Μπορώ να αλλάξω τον σκληρό και να βάλω το λειτουργικό που είχε μαζί σε CD?
Ευχαριστώ πολύ.

Αν το πρόβλημά σου είναι ο χώρος και δεν θες να χάσεις κάτι τότε η αγορά άλλου δίσκου είναι μονόδρομος. Αρκεί να είναι 2.5" όπως είναι των laptop.

Αλλά. Πριν την αλλαγή δίσκου πρέπει να κάνεις back-up του υπάρχοντος σε εξωτερικό. Μετά αλλάζεις τον δίσκο και κάνεις restore από τον εξωτερικό και είσαι έτοιμος.

Το back-up πρέπει να γίνει με το utility του PS3, πριν βγει ο δίσκος. Αν προσπαθήσεις να τον συνδέσεις σε PC, ο υπολογιστής δεν θα μπορέσει να δει τίποτα. Τα περιεχόμενα του δίσκου στην κονσόλα σου είναι encrypted και δεν εμφανίζονται καν.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το μόνο που χρειάζομαι από τον δίσκο είναι τα saves του GT5 τα οποία τα έχω online. Το λειτουργικό θα το βάλω μέσω του backup ή μπορώ να το βάλω και με το CD?

Το λογισμικό συστήματος δεν διαγράφεται όταν διαμορφώνεται ο σκληρός δίσκος.

Διαμορφώνεις τον καινούργιο σκληρός δίσκος μέσω της κονσόλας και εμπεριέχεται το λογισμικό συστήματος.

Στην πραγματικότητα το λογισμικό συστήματος είναι αποθηκευμένο σε flash memory της μητρικής. Μην σε απασχολεί το πώς θα το περάσεις. No worries.

Επειδή ενδιαφέρει κάποιον καλό μου φίλο η αλλαγή σκληρου στο ps3, έχω μερικές ερωτήσεις ανακεφαλαίωσης..
1) είναι όντως απλή -σχετικά- η διαδικασία?
2) υπάρχει κάποιος άλλος περιορισμός στην αγορά του νέου δίσκου εκτός από αυτό που πιό πάνω αναφέρθηκε? (πως πρέπει να είναι 2,5'')
3) υπάρχει κάποιο link με οδηγίες για το πως γίνεται η διαδικασία βήμα-βήμα?

ευχαριστώ..

Οδηγίες υπάρχουν ακόμη και το manual της κονσόλας. Η αλλαγή δίσκου δεν ακυρώνει την εγγύηση so now worries.