Αποθορυβοποίηση

Minister

New member
16 September 2012
47
Ποια προγράμματα προτείνετε για την αποθορυβοποίηση ???
Αξίζει τον κόπο κάποιος να ασχοληθεί ???
Για αξιόλογο αποτέλεσμα θέλει ψάξιμο με τις ρυθμίσεις ή είναι απλή διαδικασία ???

Το κάθε πρόγραμμα έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε όλες τις εταιρίες μηχανών ή άλλο πρόγραμμα έχει καλύτερα αποτελέσματα στις φωτό από SONY άλλο καλύτερα αποτελέσματα σε φωτό από Canon κ.ο.κ. ???

Εγώ την κάνω κατά την μετατροπή του RAW μέσω του ACR (adobe camera raw).
Το ACR έχει δυο slider ένα για luminance noise και ένα για color noise.
Πρώτα ρυθμίζω τον color noise που είναι λιγότερο στην μηχανή μου και μπορείς να τον εξαφανίσεις. Για να το κάνω αυτό, φέρνω το slider του luminance noise στο 100% ώστε να μείνει μόνο ο χρωματικός θόρυβος. Και μετά ανεβάζω λίγο λίγο το slider του color noise μέχρι να εξαφανιστεί τελείως. Μετά επαναφέρω τον luminance στο μηδές και ανεβάζω λίγο λίγο μέχρι να είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.
Γενικά πάνω κάτω οι τιμές είναι σταθερές, οπότε τώρα απλά βάζω με την μία τις τιμές που ξέρω οτι λειτουργούν και ρυθμίζω μόνο αν χρειάζεται.

Χρησιμοποιώ το ACR και σαν μεθοδολογία να πας το luminance στο 100 και μετά να κάνεις το color δεν το είχα σκεφτεί. Έξυπνος τρόπος -bye-

Μήπως υπάρχει κάποιο καλύτερο και ποιο εξειδικευμένο λογισμικό γιαυτή τη δουλειά ???

Της Nik software, το plugin, Dfine 2 το έχει δοκιμάσει κάποιος ???