Αποτυχημενη Ενγραφη σε DL DVD !

16 July 2006
7,526
HAMBURG
Παιδες αγορασα ενα DL DVD DVD + R της Βερμπατιν και το εβαλα στο γραφτηρι μου SONY DRU 710 4 ετιας ....
το ειχα παρει τοτε διοτι υποτιθετε εγραφε DL DVD τρομαρα του ...........:twoguns:

εβαλα το δισκακιο αρχισε να το γραφει εφτασε μεχρι την μεση και κολησε ΟΛΟ το πισι !!!!!
δεν υπακουε σε κανενα πληκτρο ουτε στον ποντικα .......

φυσικα το εκλεισα απο τον γενικο και το ξανα αναψα και ξεκολησε ........

αλλα το δισκακι παπαλα !! των 3,5 ευρω !!

γιατι συναιβει αυτο ;;;;;;;;

Δηλαδή 4 χρόνια τώρα δεν είχες δοκιμάσει να γράψεις DL? Ή μέχρι πρότινος δούλευε σωστά και τώρα παρουσιάστηκε το πρόβλημα? Πάντως όσο πιο παλιό είναι το μηχάνημα τόσο πιο περιορισμένη συμβατότητα έχει με εγγράψιμα dvd. Η αναβάθμιση του firmware που αναφέρθηκε είναι καλή συμβουλή. Και δοκίμασε να γράφεις σε λιγότερη από τη μέγιστη ταχύτητα εγγραφής. Και, αλήθεια, ποιά εφαρμογή χρησιμοποιείς?

Εμένα πάντως που μου έκανε τα ίδια έφταιγε ότι είχε εξασθενήσει η ακτίνα. Αδυνατούσε να γράψει dl (έγραφε 1 στα τρία) και παράλληλα άρχισε να δυσκολεύεται να διαβάζει και dvd κτλ. Φυσικά στο παρελθόν έγγραφε κανονικά dl. Έφαγε φούντο και αντικαταστάθηκε και φυσικά το καινούργιο γράφει μια χαρά. Νομίζω είναι το τέταρτο που αλλάζω. Στην αρχή αγόραζα plextor αλλά τελικά όλα χαλάνε κάποια στιγμή, τώρα ότι νά'ναι lg, nec έτσι και αλλιώς στα 25 έως 40 παίζουν...

παιδες μου φαινεται οτι ειναι το πλαυερ !

εκανα ΑΠ ΝΤΕΙΤ πριν γραψω το δισκακι ακριβως για αυτο τον λογο .....

το προγραμα ηταν το ΝΕΡΟ 8 ....
και η ταχυτητα ηταν η μικροτερη που υπηρχε .. Χ 2,5

μαλον θελω γραφτηρι καινουργιο ..
ετσι και αλλιως εχει γραψει πανω απο 1000 DVD...........

Ποιο εβαλες το BYX5 ετσι?

τεσπα μην παιδευεσαι αν δεν

παρε ενα καινουργιο ετσι και αλλιως οι τιμες τους εχουν κατρακυλησει

εγω θα επαιρνα η NEC η TEAC πολυ σκυλια λεμε

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φταίει το δισκάκι. Τα Verbatim θεωρούνται τα καλύτερα DL που κυκλοφορούν - και πολύ δικαίως μάλιστα.

Προφανώς φταίει το player...

Με 30 Ευρουλάκια μπορείς να πάρεις ένα καινούργιο για να κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά...

ε... καλα ρε παιδια,και επειδη ειναι Verbatim απαγορευεται η αποτυχια εγγραφης?
σιγουρα καποιο θα αποτυχει και δεν ειναι λογος αυτο να αλλαξουμε αμεσως τo recorder.

Έπρεπε να γράψω "Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει θέμα συμβατότητας με το δισκάκι."

Κατά τα άλλα, όλα είναι θέμα πιθανότητας.

Για εμένα, το πιο πιθανό είναι να φταίει το DVD recorder τετραετίας. Τα recorders γενικά πηγαίνουν συχνά από γηρατειά.

ωραιαααααααααα........

ειμαι πεπεισμενος πλεον οτι το γερικο ρεκορντερ μου φταιει !!!!

ΠΟΙΟ ρεκορντερ προτεινεται εσεις να αγορασω ;;;;;;;;

δεν ενδιαφερομαι για :

Ταχυτητα διοτι γραφω παντα στην πιο αργη !

Και να γραφει στην προσωψη δισκακια ασημενια....

αντιθετα ΘΕΛΩ πληρη συμβατοτητα με τα περισοτερα δισκακια !!!!!!!!

ποιο προτεινεται εσεις ;;;;;;;;

οχι δεν θελω τοσο ακριβο !!!!!!

θελω ενα απλο γραφτηρι

αλλα με μεγαλη συμβατοτητα σε δισκακια και με τα λιγοτερα λαθη στην Ενγραφη !!!

πιο να παρω ;;; η οτι να παρω ειναι σχεδον ιδιο;;;;;

οχι δεν θελω τοσο ακριβο !!!!!!

θελω ενα απλο γραφτηρι

αλλα με μεγαλη συμβατοτητα σε δισκακια και με τα λιγοτερα λαθη στην Ενγραφη !!!

πιο να παρω ;;; η οτι να παρω ειναι σχεδον ιδιο;;;;;

Δεν αξιζει να την ψαξεις για μηχανακι των 30-40

παντως οσα TEAC και NEC εχω αγορασει ηταν σκυλια μαυρα

Σύμφωνα με τα παιδιά στο cdfreaks το καλύτερο φαίνεται το Samsung 203 και μετά ακολουθεί το Liteon 20A1S.
Εγώ έχω το Liteon και μετά ειδικά και το firmware update είμαι αρκετά ευχαριστημένος.
Προσωπική μου συμβουλή:
Αγόρασε φτηνιάρικα DL δισκάκια του 1 και κάψε αυτά.Εαν δεις οτι γράφονται με ποιότητα πάνω απο 80% είσαι μια χαρά (ειδάλλως ψάχνεις για firmware update ) οπότε προχώρα στα σημαντικά Backup σου με καλύτερα δισκάκια.Και μια παρατήρηση.... η ποιότητα όταν γράφεις ταινίες((UDF) ή δεδομένα(ISO) αλλάζει...η τιμή που έδωσα είναι για δεδομένα.