Απουσία ήχου σε σύνδεση laptop με TV (hdmi-hdmi)

sonick

New member
5 August 2011
53
Γεια χαρά!

Σύνδεσα ενα laptop dell μέσω καλωδίου hdmi σε hdmi με την sony bravia που έχω. Ενώ εικόνα έχω κανονικά,ο ήχος ακούγεται απο το laptop.Έχω windows 7 pro και πήγα στο ηχειάκι που φαίνεται κάτω δεξιά,πάτησα δεξι κλίκ->volume control options και επέλεξα hdmi,αλλά πάλι ο ήχος ακουγόταν απο τα ηχεία του laptop.Ξέρει κανείς τι λάθος κάνω;
Eπίσης δοκίμασα να παίξω ένα .mkv 1080p αρχείο αλλά έπαιζε με σπασίματα στο laptop,άρα κατ επέκταση και στην tv,είναι θέμα της κάρτας γραφικών αυτό;
Eυχαριστώ!

Ποιο λάπτοπ είναι?
Ποια Sony τηλεόραση έχεις?

Κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο ηχειάκι μπαίνεις μέσα στο μενού των συσκευών αναπαραγωγής και απενεργοποιείς τα ηχεία κρατώντας ενεργοποιημένη μόνο την hdmi.

Re: Απάντηση: Απουσία ήχου σε σύνδεση laptop με TV (hdmi-hdmi)

Ποιο λάπτοπ είναι?
Ποια Sony τηλεόραση έχεις?

Κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο ηχειάκι μπαίνεις μέσα στο μενού των συσκευών αναπαραγωγής και απενεργοποιείς τα ηχεία κρατώντας ενεργοποιημένη μόνο την hdmi.

Έχω την Sony kdl-37bx420,αλλά τελικά την βρήκα την λύση, ήθελε στα windows κάτω δεξιά στο ηχειάκι δεξί κλικ->playback devices->digital audio(hdmi) να το θέσεις στο set as default και έπαιξε μια χαρά.
Το μόνο θέμα που παρατήρησα είναι πως όποιο αρχείο είτε avi είτε mkv δοκίμασα μέσω media player να παίξω,δεν γέμιζε όλη την οθόνη της tv υπήρχε ένα μικρό περιθώριο που περίσσευε.Δεν μιλάω για 16:9,έπιανε περισσότερο χώρο,αλλά όχι όλη την οθόνη και μόνο αν απο τις ρυθμίσεις της Sony επιλέξω ευρύ ζουμ την γεμίζει αλλά την παραμορφώνει την εικόνα.

μηπως πρεπει να "παιξεις" με τις αναλυσεις του λαπτοπ?

To resolution είναι ρυθμισμένο στο 1080p. Δεν είδα κάποια άλλη ρύθμιση που να μπορεί να απλώσει την εικόνα.Δηλαδή θα έπρεπε απο τις ρυθμίσεις του λάπτοπ η εικόνα να γεμίζει όλη την οθόνη;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απουσία ήχου σε σύνδεση laptop με TV (hdmi-hdmi)

Έχω την Sony kdl-37bx420,αλλά τελικά την βρήκα την λύση, ήθελε στα windows κάτω δεξιά στο ηχειάκι δεξί κλικ->playback devices->digital audio(hdmi) να το θέσεις στο set as default και έπαιξε μια χαρά.
Το μόνο θέμα που παρατήρησα είναι πως όποιο αρχείο είτε avi είτε mkv δοκίμασα μέσω media player να παίξω,δεν γέμιζε όλη την οθόνη της tv υπήρχε ένα μικρό περιθώριο που περίσσευε.Δεν μιλάω για 16:9,έπιανε περισσότερο χώρο,αλλά όχι όλη την οθόνη και μόνο αν απο τις ρυθμίσεις της Sony επιλέξω ευρύ ζουμ την γεμίζει αλλά την παραμορφώνει την εικόνα.

Και το desktop δεν καταλαμβάνει όλη την οθόνη?

Δες αν έχεις επιλογή από την τηλεόραση για underscan/overscan και βάλε το στο off (αν θυμάμαι καλά οι Σόνυ είχαν μια ρύθμιση pixel per pixel ή κάτι τέτοιο για 1:1 pixel mapping). Αλλιώς, θα το ρυθμίσεις από την κάρτα γραφικών σου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απουσία ήχου σε σύνδεση laptop με TV (hdmi-hdmi)

Και το desktop δεν καταλαμβάνει όλη την οθόνη?

Δες αν έχεις επιλογή από την τηλεόραση για underscan/overscan και βάλε το στο off (αν θυμάμαι καλά οι Σόνυ είχαν μια ρύθμιση pixel per pixel ή κάτι τέτοιο για 1:1 pixel mapping). Αλλιώς, θα το ρυθμίσεις από την κάρτα γραφικών σου.

Όχι Γιάννη δεν καταλαμβάνει ούτε το desktop όλη την οθόνη.Εχω ελληνικό μενού,απο την οθόνη μπορώ να επιλέξω μόνο την επιλογή ευρή ζούμ,αλλά παραμορφώνει την εικόνα.Θα κοιτάξω την κάρτα γραφικών μήπως ξέχασα κάτι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απουσία ήχου σε σύνδεση laptop με TV (hdmi-hdmi

Όχι Γιάννη δεν καταλαμβάνει ούτε το desktop όλη την οθόνη.Εχω ελληνικό μενού,απο την οθόνη μπορώ να επιλέξω μόνο την επιλογή ευρή ζούμ,αλλά παραμορφώνει την εικόνα.Θα κοιτάξω την κάρτα γραφικών μήπως ξέχασα κάτι.

Όχι, δεν μιλάω για ρύθμιση ζουμ. Δες λίγο το manual, κάπου πρέπει να υπάρχει ρύθμιση για το overscan/underscan. Αν όχι, τότε το πειράζεις από την κάρτα.

Στον υπολογιστή το overscan στο Off, στην τηλεόραση:

Home -> Screen -> Display Area -> Full Pixel

Στον υπολογιστή το overscan στο Off, στην τηλεόραση:

Home -> Screen -> Display Area -> Full Pixel

Βασικά δεν ξέρω που είναι η επιλογή για το overscan στο pc,αλλά άλλαξα απο την τηλεόραση την επιλογή που αναφέρεις, μόνο που ήταν στο full pixel και το πήγα στο normal και το desktop έπιασε πράγματι όλη την οθόνη.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Άρα, έχεις ενεργοποιημένο το overscan στο PC. Ψάξε στις ιδιότητες της κάρτας γραφικών, απενεργοποίησέ το και βάλε και το full pixel στην τηλεόραση, για να έχεις την βέλτιστη ποιότητα απεικόνισης.

Αυτή τη στιγμή, η κάρτα γραφικών σου κάνει ένα μικρό downscale στην εικόνα και στη συνέχεια η τηλεόραση εφαρμόζει ένα αντίστοιχο upscale για να γεμίσει το κάδρο της...

Άρα, έχεις ενεργοποιημένο το overscan στο PC. Ψάξε στις ιδιότητες της κάρτας γραφικών, απενεργοποίησέ το και βάλε και το full pixel στην τηλεόραση, για να έχεις την βέλτιστη ποιότητα απεικόνισης.

Αυτή τη στιγμή, η κάρτα γραφικών σου κάνει ένα μικρό downscale στην εικόνα και στη συνέχεια η τηλεόραση εφαρμόζει ένα αντίστοιχο upscale για να γεμίσει το κάδρο της...

Τελικά κατέβασα το Catalyst control center και βρήκα την επιλογή για οverscan/underscan, αλλά το full pixel γεμίζει την οθόνη της ΤV μόνο με το overscan ενεργοποιημένο,ενώ η επιλογή normal γεμίζει την οθόνη όταν ο δείκτης underscan/overscan είναι στο μέσο.Είναι λογικό αυτό;

Τελικά κατέβασα το Catalyst control center και βρήκα την επιλογή για οverscan/underscan, αλλά το full pixel γεμίζει την οθόνη της ΤV μόνο με το overscan ενεργοποιημένο,ενώ η επιλογή normal γεμίζει την οθόνη όταν ο δείκτης underscan/overscan είναι στο μέσο.Είναι λογικό αυτό;

Γνωρίζει κάποιος;