Απουσία συγχρονισμού ήχου-εικόνας

navou

New member
3 August 2006
77
Χρειάζομαι τα φώτα σας για το ακόλουθο πρόβλημα: πρόσφατα αγόρασα μια οθόνη LCD Philips 7603 d, την οποία συνέδεσα μέσω rgb scart με το dvd player philips 963 sa που χρησιμοποιώ πολλά χρόνια τώρα. Προς έκπληξή μου ο ήχος μέσω των ηχέιων του hi-fi συστήματος προηγείται του ήχου που βγαίνει απ´τα ηχεία της τηλεόρασης, οπότε η εικόνα δεν συγχρονίζεται με τον ήχο, όταν βέβαια ακούω μέσω hi-fi. Αν πάρω σήμα ήχου μέσω tv το πρόβλημα λύνεται μεν, ο ήχος όμως ψιλοχειροτερεύει. Ο ενισχυτής είναι ένας ολοκληρωμένος naim. Επίσης, το πρόβλημα δεν υπήρχε με την προηγούμενη crt tv, την οποία η philips αντικατέστησε. Τι να κάνω βρε παιδιά, υπάρχει λύση;

Γενικά η καλύτερη λύση για εμένα είναι να πάρεις ήχο από την τηλεόραση. Γιατί λες ότι χειροτερεύει; Από την έξοδο ακουστικών παίρνεις ήχο;

Εδώ το εγχειρίδιο της συσκευής σου: http://www.p4c.philips.com/files/4/47pfl7603d_10/47pfl7603d_10_dfu_ell.pdf

Στην σελίδα 46 του pdf ή EL-43 του εγγράφου, αναφέρει την περίπτωση που περιγράφεις. Προτείνει την χρήση SPDIF σύνδεσης, η οποία λειτουργεί μια χαρά (και εγώ αυτή χρησιμοποιώ).

Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την βοήθεια. Όπως προτείνεις την έχω συνδέσει και πράγματι δεν υπάρχει θέμα συγχρονισμού, ο ήχος όμως είναι λίγο χειρότερος, μικρή διαφορά αλλά κατά τη γνώμη μου ακουστή.

Μάλλον η διαφορά οφείλετε στην μετατροπή από αναλογικό σε ψηφιακό, και το ανάποδο στο hifi. Δοκίμασε και τις δύο αναλογικές εξόδους (κόκκινο-άσπρο) από κάτω, αν και φοβάμαι ότι θα είναι ακόμα χειρότερα. Το καλύτερο ήχο θα τον λάβεις αν δώσεις σαν είσοδο μέσω HDMI, όπου από την SPDIF θα λάβεις το DD/DTS, όπως το δίνει το δισκάκι χωρίς καμία μετατροπή...