Apple iPhone 5 32GB vs Samsung Galaxy S4 mini Duos

filip1400

New member
7 November 2013
33
Kαλημέρα σας ....
Δεν ξέρω αν γράφω στην σωστή ενότητα αλλά έχω το εξής δίλημμα ....

Μου προσφέρεται δωρεάν ως εταιρικό το Samsung ή μπορώ με μια διαφορά της τάξης των 150 ε να επιλέξω το iphone.

Από τα λίγα που ξέρω και διάβασα η επιλογή καθαρά γέρνει προς το Samsung βάση τεχνικών στοιχείων.
Από την άλλη μήπως υπάρχει κάτι που πρέπει να λάβω υπ όψιν μου και να προχωρήσω στο iphone ?

Να σημειώσω ότι έχω εδώ και αρκετά χρόνια το iphone 3gs με άριστη συμβίωση μαζί του ......

Εχε υποψην σου πως σε επιδόσεις το iPhone 5 είναι πιο γρήγορο απο το μικρό galaxy. Απο εκεί και πέρα είναι θέμα επιλογών (οικοσύστημα, μέγεθος οθόνης κλπ)

Καμία σύγκριση. Από την στιγμή που έχεις και το 3GS το 5 είναι μονόδρομος. Είτε από πλευρά επιδόσεων είτε από οικοσύστημα που ξέρεις.
Μήπως όμως να ρωτήσεις πόσο πάει για το 5s. Πρέπει να είναι στην ίδια τιμή πάνω κάτω με το 5.

Το Samsung το παίρνω τσάμπα ενώ για το 5 πρέπει να δώσω 150 ε διαφορά ........
Αξίζει λες ?

Kαι εγω θα επέλεγα το iphone 5 εκτός αν ζοριζόμουν με τα χρήματα.

Πάντως , μην το απαξιώνετε το s4 mini.
Σε χαρακτηριστικά ειναι άψογο για την κατηγορία του.
Σβέλτος διπύρηνος,1.5gb ram που κάνoυν την διαφορα σε "αέρα" και multitasking,καλη ρομ,ραδιο,micro sd,dual sim,καλή αυτονομία και κάμερα,πανάλαφρο,πολύ καλη οθονη αν και θα μπορούσε να ηταν 720p.
Την θεωρώ καλύτερη συσκευή απο το Galaxy S3...

Οποια και να διαλέξει ο φίλος , θα κρατάει καλή συσκευή στα χέρια του.

Το Samsung το παίρνω τσάμπα ενώ για το 5 πρέπει να δώσω 150 ε διαφορά ........
Αξίζει λες ?

Είμαι αντί iphone όσο δεν φαντάζεσαι. Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να σου συστήσω το mini. Εάν συζητούσες για το κανονικό S4 μπορεί, αλλά και πάλι λόγω 3GS θα σου έλεγα όχι.
Μην το σκέφτεσαι, εκτός εάν τα λεφτά είναι θέμα. Αν μπορείς πάρε το 5 χωρίς ενδοιασμό.

Kαι εγω θα επέλεγα το iphone 5 εκτός αν ζοριζόμουν με τα χρήματα.

Πάντως , μην το απαξιώνετε το s4 mini.
Σε χαρακτηριστικά ειναι άψογο για την κατηγορία του.
Σβέλτος διπύρηνος,1.5gb ram που κάνoυν την διαφορα σε "αέρα" και multitasking,καλη ρομ,ραδιο,micro sd,dual sim,καλή αυτονομία και κάμερα,πανάλαφρο,πολύ καλη οθονη αν και θα μπορούσε να ηταν 720p.
Την θεωρώ καλύτερη συσκευή απο το Galaxy S3...

Οποια και να διαλέξει ο φίλος , θα κρατάει καλή συσκευή στα χέρια του.

δεν το απαξιώνουμε εμείς Χρήστο αλλά η ίδια η samsung,πόσο δύσκολο ήταν να βάλει 2GB ram και hd οθόνη

Hd οθόνη δεν πολύ χρειάζεται.Αν το δεις απο κοντά δεν θα σου λείψει.
Ποσο πιο πολύ να το εξοπλίσει? Δεν το έχει για flagship και παράλληλα πουλάει και το s3.
Ανταγωνιστικό τηλέφωνο σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει...

Απάντηση: Re: Apple iPhone 5 32GB vs Samsung Galaxy S4 mini Duos

Είμαι αντί iphone όσο δεν φαντάζεσαι. Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να σου συστήσω το mini. Εάν συζητούσες για το κανονικό S4 μπορεί, αλλά και πάλι λόγω 3GS θα σου έλεγα όχι.
Μην το σκέφτεσαι, εκτός εάν τα λεφτά είναι θέμα. Αν μπορείς πάρε το 5 χωρίς ενδοιασμό.

Το έχεις δουλέψει το S4 mini?

Βλέπω την πλάστιγγα να γέρνει προς το iphone.
Εντάξει τα 150 δεν είναι και τόσο μεγάλο θέμα μάλλον προς τα εκεί θα καταλήξω .....

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

To iPhone 5 φυσικα ειναι καλυτερο απο το mini S4 το οποιο ομως στην κατηγορια του ειναι μια παρα πολυ καλη συσκευη.
Το μοντελο που εχεις βαλει στον τιτλο ειναι αυτο με τις δυο SIM και ειναι ακριβοτερο απο το απλο 100 +

Το πιο σημαντικο ειναι οτι αν δεν αγορασεις το iPhone αλλαζεις λειτουργικο και δεν ειναι σιγουρο αν θα σε βολεψει.
Και κατι αλλο που μολις προσεξα. Το 5αρι ειναι 32GB ενω το S4 8GB. Παιρνει βεβαια micro SD, αλλα δεν ειναι το ιδιο.

Last edited:
Νοίζω ότι το θέμα έχει ξεφύγει…
Για τον μέσο χρήστη τι διαφορά υπάρχει αν έχει iphone 5 ή samsung S3 ή S4 mini?
Ποιες ειναι οι απαιτήσεις που έχει από ένα κινητό smart?
Τι είναι αυτό που δεν θα βρει στα samsung και θα το βρει στο iphone. Ίσα - ίσα που για τον απλό χρήστη, όλα τα μη-iphone είναι πιο εύχρηστα και με πολύ καλύτερη συνδεσιμότητα.
Ξαναλέω όμως, για τον μέσο χρήστη.
Το μοναδικό που θα τον ελκύσει είναι το ότι θα έχει ένα iphone, τόσο απλά, γιατί κακά τα ψέματα και η κουτσή Μαρία (καθώς και οι φίλες της) έχουν iphone!!

Έχω ακολουθήσει όλη την πορεία των iphone από το πρώτο μέχρι και το 5 και μάλιστα μου τα έστελναν από Αμερική. Έχω και ipad και δουλεύω σε mac, ειλικρινά όμως τώρα έχω και ένα sIII
και δεν βλέπω το λόγο να μην φύγω τελείως από τα iphone.

Γνώμη μου πάντα.

Last edited:
Καμια σχέση με την πραγματικότητα. Υπάρχουν πολλά πλεονέκτηματα υπέρ του iphone: Ευκολότερη χρήση, σταθερότερο και ασφαλέστερο λειτουργικό, περισσότερα και ποιοτικότερα Apps, αποκλειστικές υπηρεσίες όπως imessage, facetime, photostream και icloud γενικότερα κλπ κλπ Είναι όμως πιο κλειστο λειτουργικό και αυτό δεν αρέσει σε κάποιους.
Αυτά χωρίς να πιάσουμε το hardware οπου το iphone 5 είναι πολύ καλύτερο από το συγκεκριμένο galaxy.
Εν κατακλείδι, επιλεγεις "σχολη" όχι κινητό...

Η πραγματικότητα που δεν θες να δεις επειδή ίσως δεν ανήκεις σε αυτήν είναι ότι μιλάω για τον απλό χρήστη. Και θα συμφωνήσω εν μέρει σε αυτά που λες, απλά να σε επαναφέρω σε μία άλλη πραγματικότητα, sIII 280 euros - iphone 5 554.90 euros.
Το ότι αναφέρω το sIII είναι απλά τυχαίο.

Η πραγματικότητα που δεν θες να δεις επειδή ίσως δεν ανήκεις σε αυτήν είναι ότι μιλάω για τον απλό χρήστη. Και θα συμφωνήσω εν μέρει σε αυτά που λες, απλά να σε επαναφέρω σε μία άλλη πραγματικότητα, sIII 280 euros - iphone 5 554.90 euros.
Το ότι αναφέρω το sIII είναι απλά τυχαίο.

Μα και εγώ για τον απλό χρηστη μιλάω. Τα iphone είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να μπορεί να τα χειριστεί και μωρό παιδι. Και να απολαύσει τις υπηρεσίες που του παρέχει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
Όσον αφορα την διαφορα της τιμής που έβαλες, είναι απολυτα δικαιολογημένη δεδομένης της διαφοράς ισχύος/δυνατοτητων των δυο κινητών. Σίγουρα δεν είναι απολυτα αναλογική, αλλα ποτε δεν είναι στα τεχνολογικά προιοντα..

Τάκη δεν αντιλέγω φυσικά οτι το iphone 5 ειναι καλύτερη συσκευή.Και τα android ενα μικρο παιδι τα χειριζεται επίσης.Δεν ειναι δα για αστροναύτες.
Οπως εχει συζητηθεί και πολλές φορές , το itunes πολυ πιο εύκολα θα προβληματίσει/μπερδέψει τον αδαή απο την απλή λογική του ανοιχτού android οπου αυτο που καταλαβαίνεις είναι και αυτό που γίνεται...
Συμφωνώ φυσικά για τα περι τιμής και σχολής ...