Apple iPhone 5s/5c: Ανακριβείς οι touchscreens τους λέει έρευνα

20 June 2006
9,531
Θεσσαλονίκη
apple-iphone-5s-5c-anakriveis-touchscreens-toys-leei-ereyna.jpg

Μπορεί το πρώτο iPhone να έφερε στις ζωές μας τις υψηλής ακρίβειας capacitive οθόνες αφής, αλλά απ’ ότι φαίνεται οι απόγονοί του δεν συνεχίζουν το έργο του. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η έρευνα της φινλανδικής εταιρείας οπτικών μετρήσεων OptoFidelity, η οποία πραγματοποίησε ένα πείραμα για να δει πόσο ακριβής είναι η οθόνη των νέων iPhone 5s και 5c.

Η δοκιμασία περιλάμβανε ένα ρομποτικό «χέρι» που ακουμπούσε την οθόνη σε διάφορα σημεία και μετά γινόταν σύγκριση με τα σημεία που «καταλάβαινε» το smartphone. Τα δυο καινούρια iPhone παρουσίαζαν ιδιαίτερα καλή ακρίβεια στο κάτω μέρος της συσκευής, εκεί που εμφανίζεται το πληκτρολόγιο, ενώ στα υπόλοιπα σημεία, ακόμα και στις άκρες του πληκτρολογίου η ακρίβεια μειωνόταν.

Σε αντίθεση, η περσινή ναυαρχίδα της Samsung, Galaxy SIII, στο ίδιο πείραμα παρουσίασε υψηλή ακρίβεια σε όλη την επιφάνεια της οθόνης.

Στην εικόνα που συνοδεύει το άρθρο μας, μπορούμε να δούμε την εικονική αναπαράσταση των αποτελεσμάτων του πειράματος, οι πράσινες κουκκίδες υποδεικνύουν ακρίβεια με σφάλμα μικρότερου του ενός χιλιοστού, ενώ οι κόκκινες μεγαλύτερου.

Μπορεί το ένα χιλιοστό να είναι μικρή απόσταση, αλλά με δεδομένο ότι και τα κουμπιά που πατάμε είναι εξίσου μικρά, αυτό το σφάλμα μπορεί να προκαλέσει μικρά ή μεγάλα προβλήματα.

πηγη Myphone.gr

Μου φαινεται τραβηγμένο αυτο με την καλύτερη ακρίβεια στο κάτω μέρος της οθόνης...

Παντως στο S4 δυσκολεύομαι περισσότερο να γράψω (σωστά) στο keyb σε σχέση με το 4S (και την ίδια άποψη εχει και γνωστός μου (φανατικός droid τύπος))...

Re: Απάντηση: Apple iPhone 5s/5c: Ανακριβείς οι touchscreens τους λέει έρευνα

Πάντως η έρευνα δεν αναφέρεται σε κανένα από τα δύο κινητά που έχεις δοκιμάσει ( με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό )

Σωστό αυτο, απλώς βρήκα οτι ταιριάζει με το θεμα

Παντως δεν πιστεύω οτι το 5Χ ειναι χειρότερο απο το 4S σε κανέναν τομέα...

Φυσικα ειναι και θεμα OS η αίσθηση και η "αποτελεσματικότητα" του keyb.

Μου φαινεται τραβηγμένο αυτο με την καλύτερη ακρίβεια στο κάτω μέρος της οθόνης...

Παντως στο S4 δυσκολεύομαι περισσότερο να γράψω (σωστά) στο keyb σε σχέση με το 4S (και την ίδια άποψη εχει και γνωστός μου (φανατικός droid τύπος))...

Έτσι είναι, αλλά έχει να κανει με την διάταξη του πληκτρολογίου (software) και όχι με την αφή (hardware)...

Απάντηση: Re: Apple iPhone 5s/5c: Ανακριβείς οι touchscreens τους λέει έρευνα

Δεν εχω διαβασει για την ερευνα αυτη (κανενα link?) αλλα γνωριζω για μια αλλη σχετικη ερευνα που ειχε γινει προσφατα και εκανε μεγαλη αισθηση, στην οποια βρεθηκε πως το touchscreen response του iphone ειναι ειναι δυο φορες πιο γρηγορο απο τα αντιστοιχα των συσκευων android και nokia:

"A new report from cloud gaming company Agawi has found the touchscreen response time on Apple’s iPhone 5 to be more than twice as fast as competing Android devices and a Lumia smartphone from Nokia.Agawi’s TouchMarks Minimum App Response Time benchmark pegged the iPhone 5 at 54 milliseconds. According to the tests, only iPhones had scores less than 100ms. Agawi didn’t manage to get a hold of an iPhone 5s or iPhone 5c early, but Apple’s latest are bound to produce similar results.
The Galaxy S4 scored 114ms, followed by the Lumia 928 with 117ms. The HTC One had a response time of 121ms, while the Moto X placed last at 123ms.

For those interested, Agawi has made its benchmark and methodology openly available. The tests are of particular importance to the company because it offers cloud-based apps, so it needs to make sure that everything’s running extra snappy. Agawi aims for an end-to-end response time of 160 milliseconds or less with its apps."
http://thenextweb.com/apple/2013/09...inds-iphone-5-2x-faster-than-android-devices/

Attachments

• Screen Shot 2013-10-28 at 10.21.41 Ï€.μ..png
    Screen Shot 2013-10-28 at 10.21.41 Ï€.μ..png
    130.4 KB · Views: 99
Last edited:
Απάντηση: Re: Apple iPhone 5s/5c: Ανακριβείς οι touchscreens τους λέει έρευνα

το μόνο που ου λείπει από την εποχή που είχα iphone, η ακρίβεια στο TYping που ακόμα σήμερα κανένα πληκτρολόγιο android δεν έχει φτάσει (χρήστης galaxy s3)
@spcav δοκίμασε το swiftkey, μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το μαμίσιο της samsung

Re: Απάντηση: Re: Apple iPhone 5s/5c: Ανακριβείς οι touchscreens τους λέει έρευνα

Έχω την αίσθηση οτι δεν ειναι θεμα διάταξης Χρήστο αλλα απόκρισης / smoothness (με το οποίο κολλάει και αυτο που λέει ο Τάκης / omg συμφωνώ με link του Τάκη στην Apple! Ενα γιατρό ρε παιδιά! :p)

Edit Τωρα που το σκέφτομαι, ισως εχει να κανει λιγο και με το σχήμα των πληκτρων...

Θα δοκιμάσω και το keyb app που ειπώθηκε.

Χαίρομαι παντως που πιάσαμε κουβέντα για κατι πραγματικά σημαντικό όσον αφορά τη χρήση ενός smartphone (το οποίο οι χρήστες Android φαινεται κρατούν μυστικό :p)

(Άσχετα βέβαια αν γίνεται με αφορμή ενα νήμα που είχε ακριβώς τον αντίθετο σκοπό :p)

Έχω σκοπό να ανοίξω ενα θεμα με την εμπειρία μου απο το s4 σε σχέση με τα iPhone που χα πριν και το θεμα του keyb ειναι μάλλον το σημαντικότερο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Apple iPhone 5s/5c: Ανακριβείς οι touchscreens τους λέει έρευνα

το μόνο που ου λείπει από την εποχή που είχα iphone, η ακρίβεια στο TYping που ακόμα σήμερα κανένα πληκτρολόγιο android δεν έχει φτάσει (χρήστης galaxy s3)
@spcav δοκίμασε το swiftkey, μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το μαμίσιο της samsung
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/112025-Swiftkey-(keyb-app)?p=1056936286#post1056936286

Η έρευνα αν καταλαβα σωστα δεν αναφέρεται στην ταχύτητα ανταπόκρισης αλλα στην επιτυχία αυτης.
Συνεπώς άλλο πράγμα το ποσο γρήγορα εκτελείται μια εντολη από την στιγμή που υπαρχει επιτυχία στο touch και άλλο πραγμα εάν χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια στοχευσης της εντολής.

Περισσότερα εδώ ….

So, iPhone touchscreens are fast in terms of responsiveness but are they accurate? They are not, says test automation firm OptoFidelity. Using a couple of home-brewed machines the company found that the new iPhone 5s and iPhone 5c are quick to react to user input but can’t track your finger as accurately as a 18 months-old Samsung Galaxy S III.

gsmarena_001.jpg

gsmarena_002.jpg

gsmarena_003.jpg

One millimeter doesn’t sound like much, right? The real-life implications are bigger than the number would suggest though. The iPhones are especially inaccurate around the edges, which means that letters Q, O and P are on the on-screen keyboard are hard to hit. Here’s how the accuracy chart overlays the top row of the iPhone keyboard

gsmarena_004.jpg

And here’s the same image for the Galaxy S III.
gsmarena_005.jpg

Ενα μείον στο πληκτρολογιο των iOS συσκευών ως προς την ευχρηστια (το οποίο μάλιστα λύνεται πολυ εύκολα) ειναι οτι οταν πατάς το βελακι (swift) για να αλλάζεις απο πεζά σε κεφάλαια και ανάποδα, ΔΕΝ αλλάζει σε πεζά και το πληκτρολόγιο παρα μόνο μένει αναμένω το βελακι του swift πληκτρου, μιμουμενο τα κανονικα πληκτρολόγια των Mac/pc. Στο android απο όσο θυμάμαι αλλάζει..

τελικά και οι έρευνες του εξωτερικού έγιναν σαν τις δημοσκοπήσεις στην :fahne90: ότι θέλει ο πελάτης

εχω δοκιμασει σε sms στα S4 S3 κ note 3 πρεπει να πατας 3 χιλιοστα δεξια η αριστερα για να τα πετυχεις