Apple Mouse - δεξί κλικ πρόβλημα

kostis

AVClub Enthusiast
26 January 2007
899
Κόρινθος
Γεια σας, αγόρασα χθες το ενσύρματο apple mouse και έχω το εξής πρόβλημα. Για να κάνω δεξί κλικ πρέπει να μην ακουμπάει το αριστερό δάκτυλο στ αριστερό κουμπί. Δηλαδή αν κλικάρεις δεξιά έχοντας τα δύο δάκτυλα ακουμπισμένα πάνω στο ποντίκι, τότε ακούει αριστερό κλικ. Αν όμως τη στιγμή που κλικάρω δεξιά, ανασηκώσω έστω και λίγο το αριστερό δάκτυλο, ώστε να μην ακουμπάει, τότε εμφανίζει στη οθόνη το μενού του δεξιού κλικ.

Είναι φυσιολογικό; ή έχει βλάβη;

Αν είναι φυσιολογικό πάντως είναι μεγάλο ξεβόλεμα.

μπορεί, πάντως γνωρίζει κανείς αν η επιφάνεια του είναι *touch; Δηλαδή αν καταλαβαίνει ότι είναι ακουμπισμένο ο δείκτης στο αριστερό κλικ, όταν ο μέσος πατά το δεξί;

H επιφανεια του δεν ειναι "touch"

Δεν ξερω αν το εχεις κανει ηδη .... Μπες system preferences, mouse και κοιτα αν ειναι ολες οι ρυθμισεις των κουμπιων του ποντικιου ειναι σωστες

(Υγ, Απο τα χειροτεροτεροτερα ποντικια που εχω χρησιμοποιησει ποτε. Ειδικα το μπαλάκι που ρολαρει... δραμα... )

Last edited:
ναι οι ρυθμίσεις είναι καρατσεκαρισμένες. Το βασικό μου θέμα είναι αυτό που περιγράφω. Τα υπόλοιπα μ' αρέσουν.

Είναι απίστευτο, αλλά το πρόβλημα είναι γνωστό από παλιά με αυτό το ποντίκι. Εδώ (στο τελευταίο ποστ), αλλά και εδώ (που προτείνονται λύσεις για το πρόβλημα του right clic, αναφέρεται το ίδιο πρόβλημα (από το 2006) ακόμη, και όμως η κατάσταση παραμένει ίδια. Δηλαδή η apple μου πούλησε ένα ενσύρματο ποντίκι 56 ευρώ, που δεν κάνει σωστά δεξί κλικ. Απίστευτο. Δηλαδή έπρεπε εγώ να το ξέρω αυτό, για να αποφύγω την αγορά του. Θα μου πεις τώρα σε κάθε περίπτωση εγώ είμαι ο μακάκας που την πάτησα.

Είπαμε, απο τα χειροτεροτερα (δυστυχώς)
Το χειρότερο ειναι το άλλο της apple, εκείνο το air...
Μεσημέρι το πήρα, απογευμα το έδωσα...

Το χειρότερο ειναι το άλλο της apple, εκείνο το air...
Μεσημέρι το πήρα, απογευμα το έδωσα...
Το magic λες, τραυματικη εμπειρία indeed :p

Στα mouse / keybs η Apple απλά ''δεν''....

Κοιταει το design και εχει γραμμένη την εργονομία (το σημαντικότερο δλδ σε input devices) στα απαυτά της....

Ναι, το magic εννοω.

Το αντιπαθησα τοσο πολυ, που ουτε πως το λενε δεν συγκρατησα :D

Απάντηση: Re: Apple Mouse - δεξί κλικ πρόβλημα

Το magic λες, τραυματικη εμπειρία indeed :p

Στα mouse / keybs η Apple απλά ''δεν''....

Κοιταει το design και εχει γραμμένη την εργονομία (το σημαντικότερο δλδ σε input devices) στα απαυτά της....

To magic είναι όντως fail. Το trackpad ομως και το ΒΤ πληκτρολογιακι είναι super και πολύ εργονομικά.

Re: Απάντηση: Re: Apple Mouse - δεξί κλικ πρόβλημα

To magic είναι όντως fail. Το trackpad ομως και το ΒΤ πληκτρολογιακι είναι super και πολύ εργονομικά.

Πω ρε φούστημ μου, ούτε ένα ποντικι δεν αφήνεις να πέσει κάτω αν ειναι Apple :p

Δλδ τι το εργονομικό έχει το πιο-απλό-και-φλατ-δε-γινεται keyb;

Ειναι ενα απλο / minimal design που απλούστατα δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στη χρηση.

Αυτό κανει η Apple: Φτιαχνει designατα keybs / mouses κι οτι κάτσει από εργονομία (από μηδενική (σε αυτά που είπες) - έως τέρμα αρνητική στο top of the line της, magic)

Αν θες να δεις τι σημαινει εργονομικό keyb, αναγκαστικά ρίχνεις βλέφαρο προς MS μεριά (ούτε καν σε Logi).

Στo trackpad επισης δεν υφίσταται καμία εργονομία (ο σχεδιασμός των gestures ειναι θεμα software).

Το μοναδικό fail εργονομικά προιον της apple που έχω προσωπικά δει, είναι το magic. Τίποτα άλλο. Ίσα-Ίσα που είναι από τις λίγες εταιρίες που παίρνει την εργονομία στα σοβαρά σε όλα τις τα προιοντα τόσο σε hardware όσο και σε software.

Re: Απάντηση: Re: Apple Mouse - δεξί κλικ πρόβλημα

Πω ρε φούστημ μου, ούτε ένα ποντικι δεν αφήνεις να πέσει κάτω αν ειναι Apple :p

Δλδ τι το εργονομικό έχει το πιο-απλό-και-φλατ-δε-γινεται keyb;

Ειναι ενα απλο / minimal design που απλούστατα δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στη χρηση.

Αυτό κανει η Apple: Φτιαχνει designατα keybs / mouses κι οτι κάτσει από εργονομία (από μηδενική (σε αυτά που είπες) - έως τέρμα αρνητική στο top of the line της, magic)

Αν θες να δεις τι σημαινει εργονομικό keyb, αναγκαστικά ρίχνεις βλέφαρο προς MS μεριά (ούτε καν σε Logi).

Στo trackpad επισης δεν υφίσταται καμία εργονομία (ο σχεδιασμός των gestures ειναι θεμα software).

IBM PS2 (models) keyboard απο το '80 ... πριν καν να μας ροκανιοσουν οι ποντικαράδες της Μ$

απ οτι φαινεται, μονο εμενα εχει βολεψει το τελευταιο magic mouse! :p

Δεν το αλλαζω με κανενα...

Πλακα μου κανεις....

Μ αρεσει που γραφεις για ''αντικειμενικες εργονομίες'' στο iphone 1 hand grip και τωρα μου λες ότι σε βολεύει το ποντικι που καταργεί κάθε έννοια εργονομίας...

Δεν σας παλευω με τπτ σας, τα φανπους τελικα....:p

ok... δε σου κανω πλακα!

Εγω, λογω υπερχρησης ποντικιων με κουμπια , εχω αποκτησει σοβαρο προβλημα αρθριτιδας στο δεξι χερι , στον δεικτη .
Προηρθε απο την εκτεταμενη χρηση του αριστερου πληκτρου!

Γι αυτο το magic mouse με βολεψε πολυ, γιατι δεν χρειαζεται ν ασκησω καμια πιεση ειτε στο αριστερο ειτε στο δεξι πληκτρο!

Αυτα για οσους νομιζουν οτι η apple σχεδιαζει με γνομωνα ΜΟΝΟ το design!

Αντε παιξε τωρα με τα "πληκτρα" του δικου σου ποντικιου και (αμα) σε πιασει κατι αντιστοιχο (δε στο ευχομαι, γιατι οι πονοι ειναι μεγαλοι !) , ελα να μου πεις ... :p

Eπισης, στα προγραμματα που χρησιμοποιω, ειναι αφανταστα βολικο το καθετο και οριζοντιο scrolling που κανω με το touch ποντικι... δε μπορω να το κανω με κανενα αλλο (κι εχω δοκιμασει πολλα).

Τώρα που σας πέτυχα , τι πληκτρολόγιο και ποντίκι προτείνεται για το νέο μου mac mini ;;

ok... δε σου κανω πλακα!

Εγω, λογω υπερχρησης ποντικιων με κουμπια , εχω αποκτησει σοβαρο προβλημα αρθριτιδας στο δεξι χερι , στον δεικτη .
Προηρθε απο την εκτεταμενη χρηση του αριστερου πληκτρου!

Γι αυτο το magic mouse με βολεψε πολυ, γιατι δεν χρειαζεται ν ασκησω καμια πιεση ειτε στο αριστερο ειτε στο δεξι πληκτρο!

Αυτα για οσους νομιζουν οτι η apple σχεδιαζει με γνομωνα ΜΟΝΟ το design!

Αντε παιξε τωρα με τα "πληκτρα" του δικου σου ποντικιου και (αμα) σε πιασει κατι αντιστοιχο (δε στο ευχομαι, γιατι οι πονοι ειναι μεγαλοι !) , ελα να μου πεις ... :p

Eπισης, στα προγραμματα που χρησιμοποιω, ειναι αφανταστα βολικο το καθετο και οριζοντιο scrolling που κανω με το touch ποντικι... δε μπορω να το κανω με κανενα αλλο (κι εχω δοκιμασει πολλα).

Μιλας για το touch της υποθεσης το οποίο αποτελεί ενα, μικρό μόνο, χαρακτηριστικό εργονομίας (και το οποιό διαθέτουν 10αδες ποντίκια).

Το βασικότερο χαρακτηριστικό ειναι φυσικά το σχήμα του και το πως το ''αγκαλιάζει'' το χέρι.

Για την ακριβεια, οχι μονο πως το αγκαλιάζει το χέρι αλλα και το πως (γωνία, ένταση) ''στεκεται'' το χέρι.

Το magic ειναι τραγικό στον τομέα αυτό. Γιατί απλούστατα ειναι σχεδον flat.

Tα αποτέλεσματα κακής εργονομίας μπορείς να τα βρεις εύκολα και αφούν κυρίως καρπό.

Αυτο με το δάκτυλο που αναφέρεις ειναι (πολύ πιο) σπάνιο.

Να, τι σημαινει εργονομία

http://www.microsoft.com/hardware/en-us/p/sculpt-ergonomic-mouse

http://www.microsoft.com/hardware/en-us/p/natural-ergonomic-keyboard-4000/B2M-00012

Τέλος, μη ξεχνάμε, ότι παρα πολλοί, λόγω άγνοιας / αδυναμίας να κατανοήσουν κάποια τεχνικά θεματα και παρασυρόμενοι από τη δυναμη της συνηθειας, αδυνατούν να κατανοησουν τι σημαινει εργονομικό και αρνούνται το καλό της ίδιας τους της υγείας (θυμίζω ότι ακόμα γραφουμε με QWERTY keybs που σχεδιαστηκαν για να επιβραδύνουν την πληκτρολόγηση)

Last edited: