Apple Mouse - δεξί κλικ πρόβλημα

δεν ειπα οτι ειναι το πιο εργονομικο ποντικι, γιατι δεν ειναι.. απλα εμενα με βολεψε.
Εργονομικα ομως ποντικια με καλο touch δεν υπαρχουν... εκτος αν μου διαφευγει κατι (που δουλευουν σε mac os).

λιγο ποιο ακριβο απο τα ποντικια της apple, ειναι το corsair vengeance m65....

Ειναι αστειο μπροστα του (και οχι μονο σε αυτο) το της apple, σε οποιονδηποτε τομεα.

Με το χερι στην καρδια... Το ροδακι που εχει το αππλε, δουλευει απροβληματιστα ? Αν Ναι, ποσο καιρο το δουλευτε ?

Δεν απαντησα στο ερωτημα σου Γιαννη βαζοντας αυτο το ποντικι, γραφαμε την ιδια στιγμη

Το apple mouse εχει touch ? Ποτε μου δεν το προσεξα.... περιεργο
Σε καθε περιπτωση ειναι αθλιο παντως

Εγώ πάντως πλέον δουλεύω μονο με touchpad (σε mac mini και macbook) και είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος τόσο λόγω αποκρισης όσο και λόγω των multitouch gestures.

υπαρχουν 2 ποντικια... το παλιο με τη ροδελα και το νεοτερο με touch.

Με το touch δεν εχω δουλεψει ποτε. Τα σχολια μου πανε μονο σε αυτο με την ροδελα (μπαλακι βασικα ειναι)

Συμφωνω με Τακη, το touch pad ειναι απιθανο, απλα δεν βολευει 100% για ολες τις δουλειες

Re: Απάντηση: Apple Mouse - δεξί κλικ πρόβλημα

Εγώ πάντως πλέον δουλεύω μονο με touchpad (σε mac mini και macbook) και είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος τόσο λόγω αποκρισης όσο και λόγω των multitouch gestures.

Στο γραφειο δλδ (γιατι το mouse προφανως προυποθετει γραφειο) δε χρησιμοποείς ποντίκι;

Αν ναι, θεωρω οτι χανεις σε εργονομία (χωρίς να το καταλαβαίνεις ίσως και παρασυρόμενος από τα καλούδια των gestures).

Εξαρτάται φυσικα και τι χρηση κανεις αλλα σε καθε περιπτωση η εργονομία του ποντικιού ειναι ασυγκριτη σε σχεση με του trackpad (δες μονο πως ειναι ο καρπος σου οταν εχεις το χερι πανω στο trackpad και θα καταλαβεις - αν μαλιστα εκανες βαρια χρηση θα καταλαβαινες σιγουρα νωρίτερα (λόγω πόνων))

Κι εγώ καποια στιγμη ''ξεχάστηκα'' και νομίζα ότι το touch του ipad ειναι μια χαρα. Μετα δουλεψα λιγο παραπάνω το mb pro στο σπιτι και θυμηθηκα ποσο καλύτερο ειναι το trackpad. Και μετα πηγαινω στο γραφειο την επομενη μερα και ''θυμαμαι'' τι εστι ποντίκι...

Last edited:
Με το touch δεν εχω δουλεψει ποτε. Τα σχολια μου πανε μονο σε αυτο με την ροδελα (μπαλακι βασικα ειναι)

Και με τα 2 εχεις δουλεψει (το touch ειναι το magic) :p

Απάντηση: Re: Apple Mouse - δεξί κλικ πρόβλημα

υπαρχουν 2 ποντικια... το παλιο με τη ροδελα και το νεοτερο με touch.
Γιάννη το παλιό μπορεί να μην είναι touch με την έννοια που το λες (των gestures δηλαδή) αλλά αντιλαμβάνεται αν έχεις και τα δύο δάκτυλα πάνω του "ξαπλωμένα" ή όχι. Δηλαδή το άγγιγμα το ξέρει και γι αυτό δεν κάνει δεξί κλικ όταν έχεις τον δείκτη ακουμπισμένο στ αριστερό μέρος. Αλήθεια εσείς που έχετε το magic ισχύει το ίδιο για το δεξί κλικ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Apple Mouse - δεξί κλικ πρόβλημα

Στο γραφειο δλδ (γιατι το mouse προφανως προυποθετει γραφειο) δε χρησιμοποείς ποντίκι;

Αν ναι, θεωρω οτι χανεις σε εργονομία (χωρίς να το καταλαβαίνεις ίσως και παρασυρόμενος από τα καλούδια των gestures).

Εξαρτάται φυσικα και τι χρηση κανεις αλλα σε καθε περιπτωση η εργονομία του ποντικιού ειναι ασυγκριτη σε σχεση με του trackpad (δες μονο πως ειναι ο καρπος σου οταν εχεις το χερι πανω στο trackpad και θα καταλαβεις - αν μαλιστα εκανες βαρια χρηση θα καταλαβαινες σιγουρα νωρίτερα (λόγω πόνων))

Κι εγώ καποια στιγμη ''ξεχάστηκα'' και νομίζα ότι το touch του ipad ειναι μια χαρα. Μετα δουλεψα λιγο παραπάνω το mb pro στο σπιτι και θυμηθηκα ποσο καλύτερο ειναι το trackpad. Και μετα πηγαινω στο γραφειο την επομενη μερα και ''θυμαμαι'' τι εστι ποντίκι...

Πουθενά δεν χρησιμοποιώ πλέον ποντίκι/trackpad, μόνο touchpad και έχω βρει την υγεία μου..
Φυσικά δεν παίζω πχ games, αλλά για αυτά που το χρησιμοποιώ (δουλειά, photos/browsing, navigation κλπ) ειναι φανταστικό, ακριβές και ταχύτατο, ειδικά αν μάθεις να δουλεύεις τα gestures.

Τόσο τό ποντίκι ,όσο καί το πληκτρολόγιο δεν συνάδουν ποιοτικά μέ τήν εικόνα πού θέλει νά έχει τό μηλαράκι
Το ποντίκι είναι κάκιστο εργονομικα[υποκειμενική κρίση ],όσο καί λειτουργικά,πρόσφατα τό αντικατέστησα μέ ένα logi M525 καί σώθηκα.Βέβαια έχασα μια θύρα usb
Τό πληκτρολόγιο σαφώς μέ μικρότερα προβλήματα ,αλλά ποιοτικά πολυ μέτριο.Επειδη χρειάζομαι καί ενα δεύτερο πληκτρολόγιο αγόρασα μία κινέζικη απομίμηση κόστους 13 ευρω[οπτικά είναι κατα 90% ίδια],ποιοτικά είναι ίδια μέ λίγο καλύτερη αίσθηση τών πλήκτρων στό κινέζικο

Πάντως αξίζει να δείτε και κάνα gaming ποντίκι
Λ.χ. Razer / Roccat
Έχουν καταπληκτικές λύσεις για κάθε μέγεθος χεριού και σίγουρα θα βρείτε κάποιο που να σας ταιριάζει γάντι
Και τα ποντίκια αξίζει να τα δοκιμάζει κανείς πριν αγοράσει
Όχι απλά από το Internet
Το σχήμα, μέγεθος που βολεύει τον καθένα είναι δύσκολο να το προδικάσει κανείς από φωτογραφίες
Ακόμα και το βάρος παίζει ρόλο, εδώ υπάρχουν μέχρι και με ρυθμιζόμενο βάρος ποντίκια
Δηλαδή εάν η εργονομία σας απασχολεί, δοκιμάστε πρώτα και μετά αγοράστε
Για λόγους εργονομίας και πάλι να προτείνω σε όποιον έχει χώρο στο γραφείο του να δοκιμάσει και ένα μεγάλο – ευμεγέθες mousepad , όχι απαραίτητα ακριβό, λ.χ. τα steelseries

^^ Για καποιο λογο τα ποντικια για gaming ειναι καπως "παρεξηγημενα".

- Θα ηθελα και ενα corsair vengenance m65
- Σορυ που ρωταω, αλλα για τι χρηση το θελετε, ειστε φανατικος gamer ?
- Οχι, το θελω για να το κυνηγάει η γατα μου

Μην τολμησει δε κανεις να ζητησει και κανα μηχανικο πληκτρολογιο...

^^ Για καποιο λογο τα ποντικια για gaming ειναι καπως "παρεξηγημενα".

- Θα ηθελα και ενα corsair vengenance m65
- Σορυ που ρωταω, αλλα για τι χρηση το θελετε, ειστε φανατικος gamer ?
- Οχι, το θελω για να το κυνηγάει η γατα μου

Μην τολμησει δε κανεις να ζητησει και κανα μηχανικο πληκτρολογιο...

Πάντως μιας και στη γενιά μας αρκετοί έχουν αποκτήσει πρόβλημα με τον καρπό τους

Το να δοκιμάζουμε το mouse πριν να το αγοράσουμε είναι απαραίτητο, δεν είναι όλα τα χέρια ίδια ούτε πιάνουμε όλοι το mouse με τον ίδιο τρόπο.