Apple "Old" News

Status
Not open for further replies.
Apple waited more than 1,200 days to fix the flaw...

Hugh Pickens writes writes "Democracy and free speech activists worldwide have something new to worry about — cyberwarfare via iTunes. The Telegraph reports that Gamma International sells computer hacking services to governments, offering 'zero day' security flaws that allow access to target computers 'with the ability to take control of the target systems functions to the point of capturing encrypted data and communications.' FinFisher spyware, known to be used by British agencies and offered to Egypt's feared secret police, takes advantage of an unencrypted HTTP request that is filed by iTunes when Apple Software Updater is inactive. It redirects users' web browsers to a customized web page that pretends Flash is not installed on the user's computer, then installs a sophisticated piece of spyware that sends info on a user's activities directly to foreign intelligence services. The latest iTunes software update, 10.5.1, released on November 14, appears to have fixed the exploit FinFisher used. A prominent security researcher warned Apple about this dangerous vulnerability in mid-2008, yet Apple 'waited more than 1,200 days to fix the flaw,' writes security researcher Brian Krebs."

http://apple.slashdot.org/story/11/11/25/1343201/itunes-flaw-allowed-spying-on-dissidents

σχετικά:

http://www.telegraph.co.uk/technolo...aw-allowed-government-spying-for-3-years.html

http://krebsonsecurity.com/2011/11/apple-took-3-years-to-fix-finfisher-trojan-hole/

http://www.fastcompany.com/1796622/could-itunes-be-used-to-spy-on-you

1200 μέχρι να φτιαχτεί το συγκεκριμμένο πρόβλημα ασφάλειας του iTunes

Το γεγονός ότι το ‛πρόβλημα’ το χρησιμοποιούσαν κρατικές-υπηρεσίες… βάζει υποψίες σε πολλούς

Όπως και να έχει…

Το πρόβλημα διορθώθηκε.

iPhone αυτοαναφλέγεται σε αυστραλιανή πτήση

Πηγή : http://www.proho.gr/apple/iphone-autoanaflegetai-se-australiani-ptisi

Οι επιβάτες της πτήσης εσωτερικού, Regional Express ZL319, στην Αυστραλία, έμαθαν για τα καλά πόσο «καυτό» είναι το iPhone ως συσκευή, αλλά δυστυχώς όχι με την έννοια ότι σπάει ταμεία, καθώς το iPhone ενός επιβάτη άρχισε να βγάζει καπνούς και να έχει κοκκινίσει από τη θερμότητα που είχε αναπτύξει.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αεροπορικής εταιρείας, μία αεροσυνοδός αναγκάστηκε να ακολουθήσει τις διαδικασίες ασφαλείας της εταιρείας, πράγμα που σημαίνει την εκτέλεση «ενεργειών αποκατάστασης» για να εξασφαλίσει ότι η «κόκκινη λάμψη είχε κατασβεστεί με επιτυχία».

Κανένας από τους επιβάτες ή το πλήρωμα της πτήσης δεν τραυματίστηκε, μιας και ευτυχώς το περιστατικό έλαβε χώρα όταν το αεροπλάνο είχε πλέον προσγειωθεί στο Σίδνεϊ.

Κρίνοντας από μια φωτογραφία της συσκευής, φαίνεται να πρόκειται για ένα iPhone 4. Μπορείτε να δείτε πολύ καθαρά τις ρωγμές και την τρύπα στο πίσω μέρος της συσκευής, από όπου ο καπνός έβγαινε έξω και το κόκκινο φως εκπέμφθηκε.

Αν και οι αναφορές είναι ελάχιστες και σποραδικές, έχουν υπάρξει και άλλοι ιδιοκτήτες iPhone που έχουν δει τις συσκευές τους να «κάνουν θραύση» στην κυριολεξία. Παρόμοια με αυτή την ιστορία, οι χρήστες είχαν παρατηρήσει τη συσκευή να αρχίζει να αυξάνει θερμοκρασία προτού τελικά εκραγεί.

Σε αποσυναργμολογήσεις συσκευών, το iPhone 4 έχει αποδειχθεί ότι στεγάζει την μπαταρία του στο δεξί μέρος της συσκευής και λαμβάνοντας υπόψιν την αύξηση της θερμοκρασίας και τον καπνό, θα ήταν πολύ πιθανό η αιτία υπερθέρμανσης να είναι η ίδια του η μπαταρία.

Η Apple πρόσφατα, άλλωστε, παραδέχθηκε ότι και τα πρώτης γενιάς iPod Nano, είχαν κάποια «θεματάκια» υπερθέρμανσης, και εξέδωσε αν και κάπως καθυστερημένα, ανακοίνωση ανάκλησης και αντικατάστασης της συσκευής χωρίς χρέωση.

Screen-Shot-2011-11-28-at-11.42.08.png

Re: iPhone αυτοαναφλέγεται σε αυστραλιανή πτήση

Δεν ειναι τόσο πρόβλημα του iPhone όσο των μπαταριών λιθίου. Πολλές αεροπορικές εταιρίας απαγορεύουν την μεταφορά τους στο χώρο αποσκευών.

Απάντηση: Re: iPhone αυτοαναφλέγεται σε αυστραλιανή πτήση

Δεν ειναι τόσο πρόβλημα του iPhone όσο των μπαταριών λιθίου. Πολλές αεροπορικές εταιρίας απαγορεύουν την μεταφορά τους στο χώρο αποσκευών.
+1 Έχουμε δει συσκευές από όλες τις εταιρίες με προβλήματα
Σχετικές συζητήσεις θα βρείτε και στην κατηγορία των LED φακών για την ορθή χρήση και τα προβλήματα των μπαταριών αυτών.

Re: Απάντηση: iPhone αυτοαναφλέγεται σε αυστραλιανή πτήση

Δάκτυλος της Samsung !! :grandpa:
Ναι καλα...

Το ότι ο Φρα.Πε. δουλεύει (και) ως ιπταμενος φρονιστής, ειναι τυχαιο; Δε νομίζω!

:p

Τετοια θεματα , υπαρχουν χιλιαδες σε φορουμ μοντελιστων!

Kι εμενα μου εχει τυχει , σε καποια ηλεκτροκινητα μοντελα που εχουν πια μπαταριες λιθιου, να συμβει το ιδιο.
Και αν δεν ειχα φροντισει να παρω τα μετρα μου (ειδικες σακουλες μολυβδου για φορτιση μπαταριας ) , θα ειχε παρει φωτια το σπιτι μου.
Υψηλη θερμοκρασια, πιεση και κακη κατασταση μπαταριας, ειναι οτι πρεπει.

Απλα, οπως παντα, αν συμβει κατι τετοιο σε προιον apple , γινεται πρωτη ειδηση....

Απάντηση: Re: Απάντηση: iPhone αυτοαναφλέγεται σε αυστραλιανή πτήση

Ναι καλα...

Το ότι ο Φρα.Πε. δουλεύει (και) ως ιπταμενος φρονιστής, ειναι τυχαιο; Δε νομίζω!

Μπα, αποκλείεται να ήταν ο Φραπε. Αυτος εάν έπιανε iphone 4, θα αυτοαναφλεγοταν το χέρι του!

Απάντηση: Re: Απάντηση: iPhone αυτοαναφλέγεται σε αυστραλιανή πτήση

Μπα, αποκλείεται να ήταν ο Φραπε. Αυτος εάν έπιανε iphone 4, θα αυτοαναφλεγοταν το χέρι του!

Χα! και γιατί να πιάσω iphone4 παίζω και με τα παιχνίδια του ανιψιού μου άμα θέλω :P

Άσε που δεν έχουν φόβο να ανατιναχθούν ούτε κοστίζουν μια περιουσία! χχααχαχ

Απλα, οπως παντα, αν συμβει κατι τετοιο σε προιον apple , γινεται πρωτη ειδηση....

Να με συγχωράς
Αλλά εγώ θυμάμαι πρωτοσέλιδα (ακόμα και ειδήσεις σε ελληνικά κανάλια τα λέγανε)
Για Nokia
Για HP
Και άλλους

Αμάν :D

Γιατί; το βρίσκεις παράλογο;

Πρώτη είδηση πρέπει να γίνεται μόνο το event της παρουσιάσης και πόσα αντίτυπα πούλησε η αυτοβιογραφία του Jobs;

Ισα ίσα εννοείται ότι έχει μεγαλύτερη βαρύτητα όταν παθαίνουν κάτι τα ακριβά, ντιζαϊνάτα, mind free, και τα επιμελώς προωθούμενα σαν θεόσταλτα apple προϊόντα.

Δεν νομίζω ν' ασχοληθεί κάποιος το ίδιο αν πιάσει φωτιά ένα Hyundai με μια Rolls-Royce.

Εξάλλου μην συγκρίνεις τις (αγνώστου προελεύσεως noname) μπαταρίες των μοντελων με του iPhone που εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να βάλεις χέρι (κι ας είναι κι αυτή κινεζιά).

Re: Απάντηση: Re: iPhone αυτοαναφλέγεται σε αυστραλιανή πτήση

Γιατί; το βρίσκεις παράλογο;

Πρώτη είδηση πρέπει να γίνεται μόνο το event της παρουσιάσης και πόσα αντίτυπα πούλησε η αυτοβιογραφία του Jobs;

Ισα ίσα εννοείται ότι έχει μεγαλύτερη βαρύτητα όταν παθαίνουν κάτι τα ακριβά, ντιζαϊνάτα, mind free, και τα επιμελώς προωθούμενα σαν θεόσταλτα apple προϊόντα.

Δεν νομίζω ν' ασχοληθεί κάποιος το ίδιο αν πιάσει φωτιά ένα Hyundai με μια Rolls-Royce.

Εξάλλου μην συγκρίνεις τις (αγνώστου προελεύσεως noname) μπαταρίες των μοντελων με του iPhone που εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να βάλεις χέρι (κι ας είναι κι αυτή κινεζιά).

φυσικα και το βρισκω παραλογο... αν ηταν ετσι καθε μερα δε θα καναμε τιποτες αλλο!
Το ξαναλεω , τετοια φαινομενα ειναι πολυ συνηθισμενα, συμβαινουν καθημερινα σε ολα τα ειδη που εχουν μπαταριες λιθιου.
Δεν υπαρχει καμια εγγυηση γι αυτα, οτι και να κανεις.
Ειναι το ειδος της τεχνολογιας , δεν εχει να κανει με μαρκες, ποιοτητα υλικων κλπ.
Φυσικα, οσο πιο noname υλικα χρησιμοποιει καποιος, τοσο αυξανονται και οι πιθανοτητες.

Ασχολουμαι με μοντελισμο 20 χρονια τωρα, εχω "χασει" δεκαδες μοντελα και μπαταριες ... δε παραπονεθηκα ποτε, γιατι ξερω τι συμβαινει.

Τωρα , αμα η καθε κυρα Μαριστα, αφηνει εκτεθειμενο το κινητο της στο αυτοκινητο πχ, καλοκαιρι με 40 βαθμους... παει γυρευοντας!

Οποος φιλαει τα ρουχα του εχει τα μισα!!!

Eδω ενα απο τα χιλιαδες περιστατικα και απο τα καλυτερα (και ακριβοτερα) μοντελα που επαθαν το ιδιο... μη το ψαχνεις ρε Τασο !
http://www.youtube.com/watch?v=X7nP3Z_HCPY

Μαστα.

Αυτες Γιάννη υποψιάζομαι οτι ειναι βασικα για μοντελισμό κλπ. Θελω να πω, τις χρησιμοποιείς σε άλλες περιπτωσεις; (δε νομίζω πχ να χωνεις το iphone εκεί μεσα, σωστα; :p)

Τάσε, δεν ξερω τι λες αλλα εγώ με τον Τακη αποφασίσαμε να ερχόμαστε καθε μερα για ασφαλη φόρτιση στο bat cave :p

Ολες οι μπαταριες λιθιου ειναι ιδιες και εχουν τα ιδια προβλημτα .
Προφανως δε βαζω το κινητο εκει μεσα, αλλα ολες τις λιθιου που εχω (μοντελισμου, καμερων κλπ) , εκει τις φορτιζω.

Status
Not open for further replies.