Apple "Old" News

Status
Not open for further replies.
Re: Time : εξώφυλλο εκ νέου ο Steve Jobs

Πραγματικά αξίζει τον κόπο να το διαβάσει κανείς, είναι γραμμένο από τον Stephen Fry, τον εξαιρετικό Βρετανό ηθοποιό και συγγραφέα, που εκτός των άλλων ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που χρησιμοποίησαν mac.

300.000+ πωλήσεις iPad την 1η ημέρα

Επίσημη ανακοίνωση από την Apple, η οποία αναφέρει για πωλήσεις πάνω από 300.000 συσκευές την 1η ημέρα διαθεσιμότητας.

Οι πωλήσεις αυτές περιλαμβάνουν προπωλήσεις & πωλήσεις από τα καταστήματά της, όπως επίσης κ πωλήσεις σε 3ους.

Τέλος, οι iPad χρήστες κατέβασαν πάνω από 1.000.000 εφαρμογές & πάνω από 250.000 ηλεκτρονικά βιβλία την 1η ημέρα.

Πηγή : http://www.apple.com/pr/library/2010/04/05ipad.html

Nvidia 320M : Νέος επεξεργαστής γραφικών μόνο για την Apple

Σήμερα παρουσιάστηκαν τα νέα φορητά Macbook Pro και εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στον μικρό της παρέας, το 13" φορητό, υπάρχει ένα chipset της Nvidia με όνομα 320M, υπεύθυνο για τα γραφικά του.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, ο συγκεκριμένος επεξεργαστής σχεδιάστηκε ειδικά για την Apple.

Αντικαθιστά την GeForce 9400M και αφορά μόνο φορητούς υπολογιστές που βασίζονται στους επεξεργαστές Intel Core 2 Duo.

Το βασικό του μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει δική του μνήμη, αλλά μοιραζόμενη με την κύρια του φορητού.

Βασίζεται στον πυρήνα GT216 και η απόδοση του στα παιχνίδια είναι αρκετά καλή, σαφώς καλύτερα από την προηγούμενη σειρά :

nvidia-100413.png

Επίσης, υποστηρίζει PureVideo HD για high definition decoding, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει encode βίντεο.

Απάντηση: Nvidia 320M : Νέος επεξεργαστής γραφικών μόνο για την Apple

Ψάχνοντας πάντως για το ποιες κάρτες βασίζονται στο 216 core όπως αναφέρει η ανακοίνωση, βλέπω και την 330Μ και την 325Μ, 230Μ, 240Μ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Compar...ocessing_units#GeForce_300M_.283xxM.29_series

Αρα, κατά την άποψη μου, το "σχεδιάστηκε ειδικά για την Apple" που αναφέρθηκε στην ανακοίνωση είναι η μισή αλήθεια... Μάλλον το "διατέθηκε αποκλειστικά στην apple" θα ήταν σωστότερο...

Αγαπητέ lykman, ο τίτλος μια χαρά μου φαίνεται, αφού αναφέρομαι στο μοντέλο 320Μ, ανεξάρτητα που βασίζεται, που πολύ σωστά λες κ είπα κ εγώ παραπάνω, ότι υπάρχουν παραλλαγές του 216 πυρήνα και πάνω σε αυτόν έχουν φτιαχτεί κ άλλα ολοκληρωμένα.

Το 320Μ λοιπόν είναι μόνο για τα φορητά της Apple, σήμερα τουλάχιστον...

για την αρχική ανακοίνωση λέω Μιχάλη, όχι για το δικό σου ποστ που την μεταφέρεις στο avclub...

Επίσης, η nvidia πόσο καιρό να έχει πραγματικά να σχεδιάσει νέο επεξεργαστή γραφικών (πλην του FERMI), εκτός των συνεχόμενων renaming / re-branding που κάνει ανακυκλώνοντας τα παλιά της... :smash:

Μα κ εγώ για αυτόν τον τίτλο στην ουσία αναφέρομαι...παρόλο που με μία πηγή, έναν πυρήνα δλδ, έχει φτιάξει πολλά στην ουσία ολοκληρωμένα, το συγκεκριμένο φοριέται μόνο στο 13" του Μήλου.

Κ φυσικά συμφωνούμε ότι παίρνει έναν πυρήνα κ φτιάχνει πολλές μα πάρα πολλές παραλλαγές !

Καθυστερεί η έλευσή του iPad ανά την υφήλιο, λόγω αυξημένης ζήτησης

Σύμφωνα με σημερινό ανακοινωθέν από την Apple, η παγκόσμια κυκλοφορία του iPad θα καθυστερήσει για περίπου έναν μήνα, δλδ γύρω στα τέλη Μαϊου.

Η Apple ανακοίνωσε ότι, λόγω των πολλών παραγγελίων στην Αμερική, θα πρέπει να μεταφέρουν για τότε την κυκλοφορία του.

Την 1η εβδομάδα πωλήθηκαν πάνω από 500.000 κομμάτια, παραπάνω από όσο υπολόγιζαν, ενώ οι προπαραγγελίες για τα 3G είναι ήδη πολύ μεγάλες.

Πηγή : http://www.apple.com/pr/library/2010/04/14advisory_ipad.html

Η Apple σε συζητήσεις με την AMD

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, εκπρόσωποι της AMD εθεάθησαν να βγαίνουν από αίθουσες συνεδριάσεων, στα γραφεία της Apple.

amd-100416-1.png

Αυτά που "ακούγονται" είναι ότι η Apple πιθανότατα να συζητά με την AMD για την δημιουργία επεξεργαστών ειδικά φτιαγμένους για αυτήν.

Αυτό που επίσης ενδιαφέρει την Apple είναι το γεγονός ότι η AMD κατέχει την ATI, όπου στις κάρτες γραφικών είναι σαφώς γρηγορότερη από τις αντίστοιχες της Intel.

Οι περισσότερες συζητήσεις γίνονται για τα φορητά της εταιρείας.

Τέλος, "ακούγεται" ότι αν η AMD είναι ικανή να προσφέρει το 80% της απόδοσης των αντίστοιχων της Intel, στο 60% του κόστους, με παράλληλη καλύτερη ταχύτητα & απόκριση στις κάρτες γραφικών, τότε μπορεί σε 1-2 χρόνια να δούμε την AMD να τροφοδοτεί την Apple.

Re: Η Apple σε συζητήσεις με την AMD

Γιατί κάτι μου λέει ότι οι υπολογιστές της Apple βασισμένοι σε τσιπάκια της AMD παρόλη την μείωση κατά 40% του κόστους, όχι απλά δε θα είναι φθηνότεροι, αλλά θα ακριβύνουν κι άλλο με τη δικαιολογία "νέας τεχνολογίας αιχμής"??? :D

Πέρα απ'την πλάκα, νομίζω ότι μια τέτοια συνεργασία με την Intel "των φτωχών", θα πλήξει το image της εταιρίας (εννοείται εξαιρούνται τα fanboys, που είναι και ο κεντρικός πυρήνας της αγοράς της)...

Όχι ότι οι AMD είναι κακοί επεξεργαστές, αλλά στα μάτια όλων, καλώς ή κακώς μοιάζουν μια λύση ανάγκης όταν είμαστε λίγο σφιγμένοι οικονομικά και δε μπορούμε να πάρουμε τους άλλους...

Μοχλος πίεσης προς την Intel ειναι ολα αυτα.

Πέρα απ'την πλάκα, νομίζω ότι μια τέτοια συνεργασία με την Intel "των φτωχών", θα πλήξει το image της εταιρίας (εννοείται εξαιρούνται τα fanboys, που είναι και ο κεντρικός πυρήνας της αγοράς της)...

Όχι ότι οι AMD είναι κακοί επεξεργαστές, αλλά στα μάτια όλων, καλώς ή κακώς μοιάζουν μια λύση ανάγκης όταν είμαστε λίγο σφιγμένοι οικονομικά και δε μπορούμε να πάρουμε τους άλλους...

Οι 64μπιτοι πολυπύρηνοι Opteron πάντως, μόνο για οικονομικά σφιγμένους δεν κάνουν ;)

Και απο απόδοση είναι μια η άλλη με τους αντίστοιχους Intel. Θα μου πείς: Οι Opteron δεν είναι για μηχανάκια μαζικής παραγωγής και θα έχεις δίκιο ... Απλά θέλω να πώ οτι δεν είναι ακριβώς έτσι όπως παρουσιάζεται στον πολύ κόσμο.

Εν τέλει, ότι πληρώσεις, παίρνεις !

θα το έλεγα αυτό ,αλλά πριν 4-5 χρόνια!

μαλλον για να τσιμπησει η intel γινεται ντορος

Re: Καθυστερεί η έλευσή του iPad ανά την υφήλιο, λόγω αυξημένης ζήτησης

Ασε που σιγουρα θα το καθυστερουν για να το βελτιωσουν καθοτι ακουγεται οτι εχει προβληματα με WiFi και υπερθερμανση

Γιατί κάτι μου λέει ότι οι υπολογιστές της Apple βασισμένοι σε τσιπάκια της AMD παρόλη την μείωση κατά 40% του κόστους, όχι απλά δε θα είναι φθηνότεροι, αλλά θα ακριβύνουν κι άλλο με τη δικαιολογία "νέας τεχνολογίας αιχμής"??? :D

Aν δεν είναι τσιπ της σειράς, αλλά customized, δεν εμπίπτουν στις συνήθεις τιμές. It's all about production volume...

Malware με στόχο τους χρήστες των iPad

Η εταιρεία BitDefender προειδοποιεί ότι υπάρχει ένα malware, με στόχο τους χρήστες του iPad και σκοπό έχει να "μαζέψει" πληροφορίες και κωδικούς.

Η διαδικασία είναι μέσω email, όπου καλεί τους χρήστες να προβούν σε κάποια ανανέωση του iTunes.

Πηγή : http://news.bitdefender.com/NW1497-...e-Targeting-iPad-Users-via-iTunes-Update.html

προσθήκη : τα προβλήματα αφορούν μόνο pc.

Last edited:
Από τις 1ες εταιρίες που άλλαξαν το εταιρικό τους κινητό σε iPhone

pageFrameWork_Logo.gif

H βρετανική τράπεζα Standard Chartered που απασχολεί περί τους 75.000 υπαλλήλους σε πάνω από 70 χώρες, αποφάσισε να αλλάξει το εταιρικό της κινητό τηλέφωνο από BlackBerry σε iPhone.

Από ότι φαίνεται, είναι μοναδική κίνηση αυτής της εταιρείας που αποφασίζει να κάνει κάτι τέτοιο και πιθανότατα να είναι η αρχή για να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες...

Πηγή : http://www.appleinsider.com/article...switches_from_blackberry_to_apple_iphone.html

Status
Not open for further replies.