Apple TV χρηση ως Music Server

ref600

Established Member
11 March 2007
298
Σκεφτομαι εαν ειναι δυνατον να χρησιμοποιηθει σαν Music server ασυμπιεστων CD,τι ποιοτητα θα εβγαζε και τι εξωτερικο DAC θα μπορουσα να χρησημοποιησω ?

To βρίσκω πολύ ωραίο σαν ιδέα! Αφήνεις σκληρούς κλπ σε άλλο δωμάτιο για να μην ακούγονται κιόλας και είσαι κύριος.
Φτάνει να έχεις και μια οθόνη κοντά για να το δουλεύεις.

Από DAC, απλά αρχίζεις και δανείζεσαι για να διαλέξεις όποιο σου αρέσει...

Ναι αλλα ποια Dac ακριβως ? Το εχει κανει καποιος εδω μεσα ? Τι ποιοτητα θα βγαλει σε σχεση με ενα CD ?

Γενικά μια δοκιμή θα σε πείσει ;-)
Υπάρχουν αρκετά θέματα με dac σε όλες τις κατηγορίες τιμών στο forum.

Εάν θυμάμε καλά έχει Optical out και το κουτί δεν έχει ανεμιστήρα… κάτι πολύ καλό!

Re: Απάντηση: Apple TV χρηση ως Music Server

Η ποιότητα εξαρτάται από το dac φίλε μου.
Το Apple TV θα κάνει μόνο μεταφορά δεδομένων.

Αυτο σημαινει οτι με ενα high end dac θα πεζει σαν ενα καλο transport με dac ?

Μπορει καποιος να μου προτεινει ενα καλο dac για τετοια χρηση ?

φιλε zrend to apple tv ειναι μια αξιοπρεπης λυση για μουσικ σερβερ.
πρεπει να ξερεις τα εξης....
για καλυτερη ποιοτητα αναπαραγωγης αντιγραφει τα τραγουδια στον εσωτερικο σκληρο αρα προτιμησε την μεγαλη εκδοση. δεν δεχεται εξωτερικο σκληρο, μονο με μοντες...
εχει οπτικη εξοδο. οι μετατροπη απο οπτικη σε ψηφιακη ρσα πολλες φορες δεν γινεται με ικανοποιητικο τροπο.
γενικα στα προιοντα της αππλε καλο ειναι το εξωτερικο ντακ να εχει δυνατοτητα μειωσης του jitter. πολυ καλη λυση ειναι το benchmark. αποφυγε φθηνα ντακ που δεν εχουν αναλογες δυνατοτητες.
θελει ανοιχτη τιβι.
αυτα για αρχη
Νικος

εγω στο αναλογο διλημα πηρα wadia itransport.
το τελευταιο stereophile και the absolute sound αναφαιρουν πως δεν υπαρχει διαφορα μεταξυ αυτου και των τρανσπορτ των cd που χρησιμοποιουν.
Νικος

Ιδιο πρόβλημα (αγορά DAC) αλλά εγώ έχω παρει το Logitech Squeezebox + Netgear Ready NAS (το οποίο έχω βάλει στο υπόγειο) και είμαι πολυ ευχαριστημένος καθως δεν χρειάζεται να έχω ανοικτή τηλεόραση:a0210:

Σκέφτομαι το DAC MAGIC όταν έρθει... καθώς δεν θέλω κάτι πολύ ακριβό

Φίλε bisbikoulas, μια και το Squeezebox ενδιαφέρει κι εμενα, μπορείς να μας πεις πώς παίζει σαν DAC στο σύστημά σου;

Λοιπόν: Squeezebox το οποίο παίζει flac level 5, κωδικοποιημένο απο εμένα σε σύγκριση με το προτότυπο CD το οποίο παίζει σε ένα παλαιό Pioneer DVD player... 80%... Ο ήχος είναι λίγο επίπεδος και χάνει σε μουσικότητα.

Απο την άλλη το γεγονός ότι έχω όλη τη δισκοθήκη μου σε ένα NAS στο υπόγειο και όχι στο σαλόνι να μαζεύει σκόνη είναι πραγματικά απίστευτα βολικό. (επίσης επειδή το συγκεκριμένο NAS έχει ενσωματομένο το Squeezecenter δεν χρειάζεται ούτε ανοιχτό υπολογιστή)

Αυτό όμως το οποίο με έκανε να αγορασω χωρίς δεύτερη κουβέντα το Squeezebox είναι το Squeezebox controller το οποιο δίνει την δυνατότητα να επιλέγεις μουσική χωρίς να χρείαζεται να ανοίξεις την τηλεόραση καθώς εχει μια μικρή οθόνη.

Τέλος όλο το πακέτο δουλεύει με wifi και άρα δεν χρειάζεσαι καλώδια παρα μόνο ρεύμα και σύνδεση με ενισχυτή.

Συμπερασματικά, η διευκόλυνση είναι τεράστια ο ήχος είναι απλά καλός, κάτι το οποίο εύχομαι να βελτιωθεί σημαντικά με την αγορά ενός καλού DAC

Ο ήχος του squeezebox είναι όπως λες μάλλον γιατι δεν έχει καμια σοβαρή υλοποίηση στο DAC του. Eνώ έχει καλά chips, οι τροφοδοσίες και, λογικά, τα υπόλοιπα υλικά είναι χαμηλης ποιότητας για να κρατηθεί χαμηλά το κόστος. Αν κάποια στιγμή το δοκιμάσεις με εξωτερικό Dac, ενημέρωσέ μας ;)