Apple's Chinese Factories: Exclusive

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
τα σχόλια δικά σας....

Apple's Chinese Factories: Exclusive
Bill Weir's exclusive report on how our Apple iThings are brought to life.
http://news.yahoo.com/video/tech-15749651/apple-s-chinese-factories-exclusive-28385940.html

Foxconn Employees on Factory Work
Amid reports of unfair labor practices, Apple workers give their take.
http://news.yahoo.com/video/tech-15749651/foxconn-employees-on-factory-work-28385900.html

Apple's Controversial Supplier Foxconn
Suicides and explosions put Apple?s Chinese factory in the spotlight.
http://news.yahoo.com/video/tech-15749651/apple-s-controversial-supplier-foxconn-28385858.html

Πιθανολογώ πως όχι, αλλά τι μ αυτό? Υπάρχει δικαιολογία ότι το κάνουν κι άλλοι?
Μπας και σου θίξαμε το κινητό?

Βέβαια, μας ενοχλεί που η apple φτιάχνει τα μπλιμπλίκια της εκεί, αλλά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που ο intel επεξεργαστής του υπολογιστή μας ή η παιχνιδομηχανή μας φτιάχνεται εκεί επίσης.

Re: Απάντηση: Apple's Chinese Factories: Exclusive

Βέβαια, μας ενοχλεί που η apple φτιάχνει τα μπλιμπλίκια της εκεί, αλλά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που ο intel επεξεργαστής του υπολογιστή μας ή η παιχνιδομηχανή μας φτιάχνεται εκεί επίσης.

χειροποίητος επεξεργαστής ?
αυτό θα ήθελα να το δω !!!

κάποιος φίλος είπε... "Δείτε το "μέλλον" μας μέσα από το εργοστάσιο που φτιάχνει τα Apple!!! "
Παρατηρείστε σημεία τα βίντεο... που δείχνουν που μένουν οι σκλάβοι... εεεε συγγνώμη εννοώ οι "ευτυχείς εργάτες" !!!

εγώ πάντως ενα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω ...
τι είναι αυτο που κανείς τους κατόχους του i-pad , i-phone ,- i-σιχτιρ να θίγονται όταν πει κάποιος κάτι για τα μπλιμλπικια τους...

Last edited:
Απάντηση: Re: Apple's Chinese Factories: Exclusive

εγώ πάντως ενα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω ...
τι είναι αυτο που κανείς τους κατόχους του i-pad , i-phone ,- i-σιχτιρ να θίγονται όταν πει κάποιος κάτι για τα μπλιμλπικια τους...

Το ότι οι μή κάτοχοι των ι-σιχτιρ δε χάνουν ευκαιρία να τα χώσουν στη συγκεκριμένη εταιρία, είτε έχουν λόγο (όπως εδώ) είτε δεν έχουν.

Re: Απάντηση: Apple's Chinese Factories: Exclusive

Πιθανολογώ πως όχι, αλλά τι μ αυτό?
Σ αυτή την περίπτωση ο τίτλος του νήματος είναι λάθος, πολύ απλά
Υπάρχει δικαιολογία ότι το κάνουν κι άλλοι?
Μπας και σου θίξαμε το κινητό?

Εσύ ξέρεις με βεβαιότητας σε ποιές συνθήκες κατασκευάστηκε το κινητό σου; ή το παντελόνι σου;Έχω ένα υπολογιστή της apple, αυτό δε με κάνει συνήγορό της ή συνένοχο στις πρακτικές της. Απλά δεν καταλαβαίνω γιά ποιό λόγο στοχοποιείται η συγκεκριμένη εταιρεία για το εργοστάσιο της Foxconn, στο οποίο κατασκευάζονται συσκευές για πολλές άλλες εταιρείες. Ή μήπως το ipod κατασκευάζεται στο "κακό" κομμάτι της εταιρείας, ενώ τα κινητά της ΝΟΚΙΑ στο "καλό" από εργάτες που δουλεύουν οχτάωρο και παίρνουν 1500 ευρώ το μήνα;

Λες να μην τα ξέρουμε? Άνοιξε κάποιο θέμα με άλλη εταιρία και και την υποστήριξα?
Βέβαια, μόνο και μόνο που λες ότι στοχοποιείται αυτή η εταιρία, μου δείχνει ότι σε θίγει σαν οπαδό.

O καπιταλισμός δεν διαχωρίζει μάρκες.... Μόνο ένα πράγμα αναγνωρίζει και το ανάγει σε θεό.....Το Χρήμα....

Κατασκευάζονται και xbox και η Intel έχει μονάδα εκεί., κλπ κλπ...

Η πλάκα είναι οτι το ντοκιμαντέρ το έχει στον τίτλο του και εξιδανίκευσε το θέμα του στην Apple....και οι κάτοχοι αισθάνονται και τύψεις....

Φυσικά δεν θα έπρεπε....Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω...

Ντροπή για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας....Τα σύγχρονα Άουσβιτς του καπιταλισμού....

Αιμιλιε προφανως και πολλες εταιρειες φτιαχουν εκει τα προϊοντα τους. Προφανως επισης ο χρηστης σαν χρηστης δεν μπορει να ξερει.

Αλλα εδω υπαρχουν και αλλες δυο παραμετροι.

Η πρωτη ειναι, δεν ξερει ΟΚ, αν μαθει; Τοτε ποια θα πρεπει να ειναι η σταση του;
Και η δευτερη, που πραγματικα μου δημιουργει αποριες, ειναι η εξης. Μπηκε ενα αρθρο για μια εταιρεια και τις κακες πρακτικες που εφαρμοζει. Μεχρι εδω καλα.
Και βγαινουν ανθρωποι, λες και ειναι μετοχοι ή αντιπροσωποι, και υπερασπιζονται μια εμφανως (στα δικα μου ματια) αισχρη εταιρικη πρακτικη. Γιατι;
Πιστευεις οτι αν αυριο βγει το ιδιο βιντεο για την AMD ή την Intel ή τη Nokia ή δεν ξερω και εγω πια, θα βγει κανεις να λεει οτι επειδη τα κανουν και αλλοι τι το εβαλες αυτο;

Και συμφωνω απολυτα με το Μητσο, αν βαλει κανεις καποιο αλλο βιντεο και βρεθει κανεις να υπερασπισει την οποια αλλη αντιστοιχη εταιρεια, θα εχει νοημα η κουβεντα. Αλλιως... αλλα νταλλα κουτρουβαλα της παρασκευης το γαλα...

Απάντηση: Re: Apple's Chinese Factories: Exclusive

...Πιστευεις οτι αν αυριο βγει το ιδιο βιντεο για την AMD ή την Intel ή τη Nokia ή δεν ξερω και εγω πια, θα βγει κανεις να λεει οτι επειδη τα κανουν και αλλοι τι το εβαλες αυτο;...

πρέπει να δούμε βίντεο ε? δε πάει καθόλου ο νους μας!

Αυτό κι αν είναι υποκρισία...

Ο καθένας στο σημα του....
Oι στολές που φοράνε ειναι εφε για τις αναγκες του βιδεο
οπως και ο θαλαμος ''αποστείρωσης''
Αν τα φοράνε μόνιμα...ειναι μ@λ@κία αφού δουλευουν με γυμνά χερια....

Last edited:
Μην αφήνετε έξω τα μηχανάκια audio…
Δεν έχει δει κανείς το φυλλάδιο της behringer Που δείχνει το εργοστάσιο-σπίτι-πολη για τους εργαζομένους τους?
Η foxconn λ.χ. φτιάχνει τα πάντα για όλους… και καμία φορά πουλάει και με το όνομα της … google ‛foxconn motherboards’…