Δημήτρης Θ.
AVClub Fanatic
- 17 June 2006
- 12,626
Που να δείτε τον Μπουλ να δουλεύει![]()
:ADFADF1::Banane0:
Ναι ρε αλλά εγω φοράω φορμα και γαντια (πλέον) για να μην λερωθώ, οχι για να μην λερώσω :award::drummer:
Χαζομάρες .. εάν δεν έχει λίπος δεν είναι νόστιμο ..
μεταξύ μας ,, τώρα ανακαλύψαμε την Αμερική ?
ΤΗΝ ΞΕΦΤΎΛΑ με τις μπάλες της adidas την θυμάστε ?
πρέπει να δούμε βίντεο ε? δε πάει καθόλου ο νους μας!
Αυτό κι αν είναι υποκρισία...
Επειδή, ακριβώς όπως ελέχθη, με παρόμοιο τρόπο κατασκευάζονται άπειρα προιόντα (κάποτε είχε γίνει κουβέντα για τη Nike νομίζω), και για να δει κανείς την εκμετάλλευση των εργατών δεν χρειαζεται να πάει μέχρι την Κίνα αλλά μέχρι τον Ασπρόπυργο ας πούμε, για μένα θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον το πώς φτάνει κανείς σε σημείο να αγοράζει "συναισθηματικά" και όχι "λογικά" ως κουβέντα.
Αιμιλιε προφανως και πολλες εταιρειες φτιαχουν εκει τα προϊοντα τους. Προφανως επισης ο χρηστης σαν χρηστης δεν μπορει να ξερει.
Αλλα εδω υπαρχουν και αλλες δυο παραμετροι.
Η πρωτη ειναι, δεν ξερει ΟΚ, αν μαθει; Τοτε ποια θα πρεπει να ειναι η σταση του;
Και η δευτερη, που πραγματικα μου δημιουργει αποριες, ειναι η εξης. Μπηκε ενα αρθρο για μια εταιρεια και τις κακες πρακτικες που εφαρμοζει. Μεχρι εδω καλα.
Και βγαινουν ανθρωποι, λες και ειναι μετοχοι ή αντιπροσωποι, και υπερασπιζονται μια εμφανως (στα δικα μου ματια) αισχρη εταιρικη πρακτικη. Γιατι;
Πιστευεις οτι αν αυριο βγει το ιδιο βιντεο για την AMD ή την Intel ή τη Nokia ή δεν ξερω και εγω πια, θα βγει κανεις να λεει οτι επειδη τα κανουν και αλλοι τι το εβαλες αυτο;
Και συμφωνω απολυτα με το Μητσο, αν βαλει κανεις καποιο αλλο βιντεο και βρεθει κανεις να υπερασπισει την οποια αλλη αντιστοιχη εταιρεια, θα εχει νοημα η κουβεντα. Αλλιως... αλλα νταλλα κουτρουβαλα της παρασκευης το γαλα...
Σοφό!!!Το ότι υπάρχουν (και θα υπάρχουν) τέτοιες γραμμές παραγωγής είναι αναπόφευκτο όταν ο κόσμος αγοράζει κάτι φτηνό.
Στην περίπτωση όμως μιας εταιρίας που πουλάει τα προϊόντα της ακριβά, όπως η Apple το θεωρώ κατάντια.
Αν μη τι άλλο, έχει τη δυνατότητα και την οικονομική άνεση να χρησιμοποιήσει μία πιο ανθρώπινη γραμμή παραγωγής και να μην προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι.
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι η Apple που ζητάει από τον πελάτη της έναν μισθό για να πάρει ένα κινητό της χρησιμοποιεί τα ίδια υλικά και την ίδια γραμμή παραγωγής με ένα κινέζικο προϊόν που ζητάει το 1/4 της τιμής του iPhone!
Δηλαδή αν δεν χρησιμοποιούσε τέτοια γραμμή παραγωγής πόσο θα το κοστολογούσε;
Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς βρε αδερφέ για να σταματήσει να υπάρχει αυτή η εξαθλίωση στους εργάτες αυτούς είτε είναι κίτρινοι είτε κόκκινοι είτε μπλε.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.