AppleTV και 802.11g ή 802.11n?

dimple

Established Member
8 October 2006
157
Πάτρα
Έχω αρχίσει και μπαίνω σε σκέψεις για το Apple TV γιατί βασικά βαριέμαι το βάλε-βγάλε του laptop με την τηλεόραση. Δεν θεωρώ λύση το να απλώσω καλώδιο ethernet, άρα πάμε ασύρματα. Το πρόβλημα είναι ότι στο λάπτοπ έχω 802.11g και δεν νομίζω ότι είναι αρκετό. Η ενσωματωμένη κάρτα airport express (atheros) που έχει το λάπτοπ, μετά από μερικά test που έκανα με το iperf (tcp/udp) δεν με ικάνοποίησε ιδιαίτερα στο trasmission, ήταν κάτω από 18 Mbps.

Πιστεύετε ότι μπορεί να με καλύψει; Ξέρει κάποιος πως ακριβώς δουλεύει το Apple TV όταν παίρνει το υλικό από τον host;

Απ'την άλλη η D-Link έχει βγάλει μια κάρτα Express με 802.11n (ενα snapshot αυτού). Άκουσα ότι έχουν Atheros chipset και κάνω σκέψεις για πιθανή συμβατότητα με τους Mac. Άσχετα του τι λένε αυτοί ότι δεν είναι συμβατα, τα έχουμε ξανακούσει απ'την broadcom αυτα...
Έχει κάποιος ύποψιν του πληροφορίες γι'αυτό;

Απ'ότι καταλάβατε έχω το MacBook Pro Core Duo, που δεν έχει support για 802.11n...

Η άλλη λύση είναι η αντικατάσταση της κάρτας με μια απ'το Mac Pro, όπως είχε αναφέρει και ο Μιχάλης κάποια στιγμή.

Εξαρτάται τι προτίθεσαι να μεταφέρεις στο Apple TV. Αλλά κι αυτό πάλι είναι σχετικό. Εξηγούμαι:

Οτι παίζει το Apple TV μεταφέρεται στον σκληρό του δίσκο. Αυτή φυσικά είναι η μία περίπτωση γιατί η δεύτερη είναι να μην το σώζει στον σκληρό δίσκο και να απλά να μεταφέρεται ασύρματα το υλικό από τον Mac>Apple TV>TV. Στην πρώτη περίπτωση δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα αν δεν έχεις 802.11n. Απλά με το 802.11n θα γινόταν λίγο πιο γρήγορα η μεταφορά στον σκληρό του AppleTV. Κατά την διάρκεια αναπαραγωγής του υλικού πάντως δεν θα υπάρχει διαφορά. Στην δεύτερη περίπτωση όπου θα ήθελες απλά να στέλνεις το υλικό σου στην TV μέσω του AppleTV ασύρματα, ίσως να έχεις πρόβλημα μόνο σε απαιτητικά βίντεο, δηλ. από 720p και πάνω.

Για όλα τα υπόλοιπα, δηλ. βίντεο, τραγούδια από το iTunes είσαι μια χαρά με 802.11g ακόμη και χωρίς να τα σώζεις στον σκληρό του Apple TV. Πάντως εγώ από τον iMac μεταφέρω ασύρματα βίντεο 720p, στο MacBook, και τα δύο 802.11g και παίζει, όχι νερό αλλά παίζει.

Μην ξεχνάς ότι με το AppleTV μπορείς να αναπαράγεις μόνο το υλικό που θα έχεις στο iTunes και τίποτε άλλο. Αν λοιπόν η συλλογή σου είναι σε βίντεο και φορμά που δεν παίζουν εντός του iTunes, το AppleTV δεν σου προσφέρει τίποτα.

Ναι είχα πεί για την αντικατάσταση του Airport με αυτή του Mac Pro αλλά αυτό προυποθέτει πλήρες άνοιγμα του MacBook. Οσον αφορά την κάρτα που περιγράφεις δεν γνωρίζω κάτι σχετικά.

Σε δοκιμή που έκανα με κάρτα airport extreme (g όχι n) απο powerbook σε κλιπάκια στα 720p δεν διαπίστωσα καθυστέρηση
Αν κάνεις συχρονισμό τότε το ΑppleTV τα μεταφέρει στον δίσκο και τα παίζει από κει οπότε χωρίς σπασίματα.
Αλλιώς ίσως διαπιστώσεις κάποια καθυστέριση που και που (στιγμιαία τίποτα το σπουδαίο) στα 720p πάντα.
Για μουσική,φώτος κτλ κανένα πρόβλημα σε απλό streaming.

Last edited:
Σας ευχαριστώ και τους δυο για τις άμεσες απαντήσεις! -bye-

Η κύρια χρήση του θα είναι αναπαραγωγή video 720p. Άρα για streaming το βλέπω λίγο χλωμό ε;
Σκέφτομαι να το πάρω με σκοπό να περάσω στο image το vlc ή το mplayer. Έχω δει διάφορες δοκιμές στο Ίντερνετ με το AppleTV και δεν μου φαίνεται κάτι το ιδιαίτερο. Αν το βρω και έτοιμο ακόμη καλύτερα.

Για streaming απευθείας από το MacBook σε 720p με 802.11g ξέχνα το. Αν περάσεις VLC στο AppleTV "λετ ας νόου χάου"! Αλλά πάλι θα πρέπει να τις σώζεις στον σκληρό του AppleTV όποιες θέλεις να δείς. Εκτός κι αν του συνδέσεις εξωτερικό και τον δεί "γιου νόου χάου"!

Re: Απάντηση: AppleTV και 802.11g ή 802.11n?

Για streaming απευθείας από το MacBook σε 720p με 802.11g ξέχνα το. Αν περάσεις VLC στο AppleTV "λετ ας νόου χάου"! Αλλά πάλι θα πρέπει να τις σώζεις στον σκληρό του AppleTV όποιες θέλεις να δείς. Εκτός κι αν του συνδέσεις εξωτερικό και τον δεί "γιου νόου χάου"!

Το ομολογουμένως φιλόδοξο σχέδιο είναι να εγκατασταθεί vlc client στο Apple TV και το streaming να το αναλάβει ένας vlc streamer που θα τρέχει στο MacBook Pro ώστε να μην χρειάζεται η μεταφορά περιεχομένου στο δίσκο του Apple TV.
Σκέφτομαι, αν του περνάω βίντεο 720p σε Η.264 άντε να φτάνει στα 8 Mbps. Δεν θα μου αρκεί η 11g;

Τέλος πάντων, χρόνο να έχουμε και όρεξη για πειράματα και χαλάσματα υπάρχει μπόλικη...