Αψεγάδιαστη, stutter-free αναπαραγωγή mkv;

Re: Αψεγάδιαστη, stutter-free αναπαραγωγή mkv;; ΈΛΕΟΣ!

Ελάχιστοι είναι αυτοί που ασχολούνται με τη σωστή κίνηση των ταινιών, γι' αυτό και δεν έχει πολλά στο internet.

Πάντως από την αρχή του ...χρόνου στις κάρτες γραφικών τα 23,976 αναφέρονται ως 23 στο control panel και τα 24 σαν 24. 24FPS έχω συναντήσει μόνο σε κάτι κινέζικες ταινίες, όλα είναι 23,976.

Εγώ έχω αποτραβηχτεί πλέον από όλα αυτά λόγω υποχρεώσεων... Στο δικό μου PC απλά βάσω το SVP (smooth video project) και έχω την κίνηση που θέλω με 'frame interpolation" 60FPS - 60Hz. Τα 23,976 δεν τα δέχεται καθόλου καλά ο ...εγκέφαλός μου.

...άντε ρε παιδιά.... βοηθήστε με με αυτή την αναποδιά με την παλιογραμμή! Στο μεταξύ έψαξα λίγο αυτό το svp, στο pc μου crasharei με το που φορτώνει...

Καλησπέρα και πάλι και καλή χρονιά σε όλους!

Λοιπόν, δημοσιεύω τη λύση για τη γραμμή την ενδιάμεση σε περίπτωση που κάποιος το ψάξει... δεν είναι ιδανική λύση μεν αλλά είναι μια λύση.. και ούτε που είχε πάει το μυαλό μου...

Άλλαξα την τηλεόραση από Just Scan σε Original. Κάνει ένα αμελητέο (κατά την άποψή μου) crop αλλά ούτε γραμμές ούτε τίποτα!

Πάμε τώρα με καινούριες ερωτήσεις:

Αφού είδα την αδυναμία του mpchc να παίξει top-bottom subs ξαναγύρισα στον pot player. Με την αλλαγή στο nvidia panel και αφού έκανα μέσες άκρες τις ίδιες ρυθμίσεις (ffdshow raw filter, lav video decoder, lav audio decoder, vmr9 renderless) είδα το Avatar (μπορεί για 20ή φορά... τι ταινία!)...

Τελοσπάντων, φαίνεται να χάνει ένα καρε μια στο τόσο. Στα osd του βλέπω το εξής:

Input: 23.98
Output: 23.98 (23.92)>23.95

Τα νούμερα στο ouput παίζουν ελαφρώς που μάλλον αυτό είναι για τα ψιλοσπασιματάκια... στη διάρκεια των 3 ωρών της ταινίας πχ, καμιά 20αριά... αλλά πως μπορώ να εξαλείψω κι αυτά στον pot player; Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να ψάξω;;

Άντε παιδιά... λίγη βοήθεια ακόμα και το στρώσαμε το εργαλείο!!