Αραίωση μαλλιών

οποιος θελει να πεταξει τα λεφτα του,ας το ξεκινησει.
Ταλαιπωρια,χαμενος χρονος και πεταμενα λεφτα.
Ειδικα οι ειδικοι εχουν γινει μανουλες να στα παιρνουν.

Re: Απάντηση: Αραίωση μαλλιών

Δεν νομίζω οτι υπάρχει "θεραπεία". Αποψή μου είναι οτι αν δεν υπάρχει κάποιος παθολογικός λόγος ή αβιταμίνωση κλπ, τα μαλλιά θα πέσουν απο εκεί που είναι γεννετικά προγραμματισμένα να πέσουν, ότι κι αν κάνει κανείς. Θεωρώ οτι οι θεραπείες, τα σαμπουάν κλπ είναι απλά μάρκετινγκ. Οπως θεωρώ παραμύθι και το οτι τα 2 ή 3 λουσίματα την μέρα ή τα 2 ή 3 τον μήνα, ρίχνουν τα μαλλιά.

Καπως ετσι το σκεφτομαι και εγω,αν και δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα.Η' τελοσπαντων,αν ειναι απο καποια στιγμη και μετα να πεσουν,θα πεσουν,απλα ισως το καθυστερησεις λιγο καιρο.Παντως η θεραπεια που προτεινε ενας φιλος παραπανω ειναι ακριβη για μενα τωρα,και δεν ειμαι και Αθηνα.Αλλα και να ειχα λεφτα παλι ακριβη μου φαινεται.Ενδιαφερον αυτο το σαπουνι απο την Κρητη,και γω Κρητη ζω,ισως αυτο να το επαιρνα ή καποιο σαμπουαν απο αυτα που προτεινονται. Βεβαια πριν απο ολα αυτα,μια επισκεψη σε εναν δερματολογο μου φαινεται καλη ιδεα.
Προς το παρον ειμαι σε καλη φαση με μια μονο μικρη οπισθοχωριση του τριχωτου απο τα πλαγια μπροστα.

το μονο στο οποιο μπορει να σε βοηθησει ο δερματολογος,ειναι,να εχεις καποιο οργανικο προβλημα ή καποια ελλειψη σε ιχνοστοιχεια.
Ολα τ'αλλα,σαμπουαν,αμπουλες,γιατροσοφια,ειναι για να σου παιρνουν τα λεφτα.
Μια ουσια μονο υπαρχει,εχει αναφερθει πιο πανω και δεν ειναι για ολους.

Ετσι ξεκινησε και σε εμενα. Μια μικρη υποχωρηση απο μπροστα στα πλαγια του μετωπου. Ειχα μακρια μαλλια μεχρι τη μεση απο το λυκειο μεχρι που πηγα φανταρος. Μετα το στρατο η υποχωρηση μπροστα εγινε εντονη μεσα σε δυο χρονια και μετα αρισε και το donaut απο πισω :p Πλεον η αραιωση ειναι αισθητη σε ολο το κεφαλι αλλα ακομη εχω μερικα χρονια για το τελειως γλομπος. Ψυχολογικά δεν με εχει ριξει. Τα μαλλια μου τα χαρηκα πανω απο 10ετια. Αυτος που φαινεται να εχει προβλημα ειναι ο πατερας μου που δεν μπορει να το χωνεψει οτι ο γιος τους ειναι φαλακρος , ενω αυτος δεν εχει χασει ουτε μια τριχα. Ειναι σιγουρα γεννετικο και το κληρονομησα απο την πλευρα της μητερας μου. Τα αδερφια της και ο πατερας της ειχαν την ιδια αραιωση.
Θεραπειες που δοκιμασα αναγκαστηκα για χατηρι του πατερα μου το μονο που εκαναν ηταν να επιβραδυνουν την αραιωση. Δεν την σταματησαν ουτε ανεστρεψαν το αποτελεσμα. Πεταμενα λεφτα.

Σας ομιλεί ένας γλόμπος. Έχασα σχεδόν όλα τα μαλλιά μου μέσα σε 2-3 χρόνια στα 24-25 μου χρονιά. Μια μέρα με είδε ένα φιλαράκι που είχε να με δει πολύ καιρό στο δρόμο και μου είπε "ρε συ τι έγινε";;!!

Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες όπως κληρονομικότητα διατροφή, ΑΓΧΟΣ κτλ. Υπάρχουν πολλά προϊόντα που όλο και κάτι θα κάνουν.....αλλά αν είναι να τα χάσεις θα τα χάσεις. Την επόμενη φορά που θα πας για κούρεμα πες στον μπαρμπέρη να στα κουρέψει με την "ψιλή" για να δεις πως θα μοιάζεις (αν συμβεί το κακό). Αν το αποτέλεσμα δεν σου αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ ξεκίνα να τα κάνεις όλα....τρώγε σωστά, κοιμήσου λογικές ώρες, βάζε προϊόντα και πάνω απ όλα μην αγχώνεσαι στην ζωή για τίποτα (όσο αυτό είναι δυνατόν). Προσωπικά με πείραξε όταν έγινε αλλά μου άρεσε το κούρεμα "γουλί". Έχω στρόγγυλο κρανίο και θεωρώ ότι μου πάει, επίσης είναι πολύ πρακτικό για ευνοήτους λόγους. Αν γίνει το μοιραίο έχω να σου δώσω μια συμβουλή: ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΚΟΥΦΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΡΥΟ!. θα τον συνηθίσεις αμέσως (και θα κρυώνει το κεφάλι σου με το παραμικρό για όλη σου τι ζωή. Καλύτερα να ξεπαγιάσεις τον πρώτο χειμώνα παρά να κρυώνεις όλη σου την ζωή.

Υ.Γ. Το να χάνεις ένα μικρο ποσοστό των μαλλιών σου καθώς μεγαλώνεις είναι απολύτως φυσιολογικό, αν όμως κάθε πρωί που ξυπνάς βλέπεις πάνω από 3-4 τρίχες (που λέει ο λόγος) στο μαξιλάρι σου τότε άρχισε να ανησυχείς.

Bruce Willis Rules!

Οσοι χάνουν μαλλιά, είναι "τυχεροί", και δεν πρέπει να προβληματίζονται, γιατί ζούμε σε μια εποχή όπου το γυαλιστερό κεφάλι είναι μόδα. Θα ήταν άτυχοι αν είχαμε την αισθητική της δεκατίας του 80 (θυμούνται οι παλιότεροι τις αφάνες - Στάθης Ψάλτης κλπ?)... Ξέρω ανθρώπους που έχουν καλό γερό μαλλί και όμως ξυρίζουν το κεφάλι είτε γιατί είναι μόδα, είτε γιατί έχουν ιδιότροπες φύτρες, είτε αγελαδογλυψιά κλπ... :) Ας χαρούν την γυαλάδα όσο κρατάει η μόδα και ας ελπίζουν να κρατήσει καμμιά δεκαετία ακόμα - οι καιροί προσφέρονται :))

οποιος θελει να πεταξει τα λεφτα του,ας το ξεκινησει.
Ταλαιπωρια,χαμενος χρονος και πεταμενα λεφτα.
Ειδικα οι ειδικοι εχουν γινει μανουλες να στα παιρνουν.

Δηλαδή οτι τουλάχιστον πάγωσε η διαδικασία αραίωσης που παρατηρούσα δεν οφείλεται στην θεραπεία αλλά σε κάτι άλλο!

Μάλιστα

btw είμαστε 2 άτομα (γυναίκα το 2ερο άτομο) και οι 2 με τα ίδια αποτελέσματα.

Πριν 30 χρόνια πχ το έλκος ήθελε εγχείρηση, τώρα γίνεται καλά με αντιβίωση.
Όσοι αντιμετωπίζετε μοιρολατρικά τη τριχόπτωση κάνετε λάθος.
Η σύγχρονη ιατρική το αντιμετωπίζει πια σαν ασθένεια όπου τα πάντα παίζουν ρόλο (κληρονομικότητα, διατροφή, σαμπουάν, άγχος, ήλιος κλπ). Αλλά υπάρχει θεραπεία. Αν σωθεί η ρίζα, τα μαλλιά επανέρχονται.
Επειδή η αγορά έχει γεμίσει με απατεώνες & ματζούνια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σοβαροί γιατροί και αποδεδειγμένες ιατρικές θεραπείες.

Αυτή την στιγμή από ότι ξέρω υπάρχουν δύο φάρμακα , το minoxidil που όμως πειράζει μακροχρόνια στην καρδιά και Finasteride που όμως επιδρά αρνητικά στις ορμόνες.

Σε συζητήσεις που είχα παλιότερα με φίλο μου γιατρό μου είχε πει ότι αυτός προτιμάει να είναι γουλί παρά τις παρενέργειες (ειδικά το δεύτερο επηρεάζει την σεξουαλική ζωή).

Υπάρχει και η ντουταστερίδη. Χρησιμοποιεί ένας φίλος που τυχαίνει και είναι και γιατρός (αν θυμάμαι καλά με avodart). Μου ανέφερε ότι έχει πολύ λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες από φιναστερίδη. Το σταμάτησε για περίπου 8 μήνες, έκανε ένα υγιέστατο παιδάκι και το ξανασυνεχίζει. Μάλιστα έπαιρνε φιναστερίδη και μου είπε ότι δεν έκανε κούκου ενώ η ντουταστερίδη δεν είχε τέτοια θέματα, μόνο με την ποιότητα σπέρματος. Πάντως ήταν κατηγορηματικός ότι αν το πρόβλημα της αλωπεκίας εμφανιστεί σε μικρή ηλικία, να μην πετάξει κανείς χρήματα σε θεραπείες. Σε βάθος 4-5 χρόνων με όλα αυτά "πάρε ένα σαμπουάν, πάρε μια λοσιόν, πάρε βιταμίνες κλπ" βγάζεις μια μεταμόσχευση. Μάλιστα μου είχε αναφέρει την Κύπρο ως μέρος (δεν ρώτησα όμως τα περαιτέρω αν είναι για οικονομικούς λόγους ή για αποτελεσματικότητα ή για δείκτη τιμής/απόδοσης).

Δηλαδή οτι τουλάχιστον πάγωσε η διαδικασία αραίωσης που παρατηρούσα δεν οφείλεται στην θεραπεία αλλά σε κάτι άλλο!

Μάλιστα

btw είμαστε 2 άτομα (γυναίκα το 2ερο άτομο) και οι 2 με τα ίδια αποτελέσματα.

σορυ που θα σε λυπησω,αλλα η βελτιωση που βλεπεις,ειναι η φυσιολογικη εναλλαγη των εποχων.
Οπως ολα τα πλασματα της φυσης,καθε καλοκαιρι αρχιζει η τριχοπτωση και το χειμωνα η αναπλαση.
Την ιδια ψευδαισθηση ειχα με'σενα.
Τη γυναικα μη τη μετρας,ειναι αλλη εντελως περιπτωση.
Το πλεον πιθανο ειναι,να εχω παει στην ιδια γιατρο που αναφερθηκε απο αλλον πιο πριν,καθηγητρια,φοβερη και τρομερη,55 την επισκεψη(πριν καμια δεκαρια χρονια),εξετασεις,κοντρα εξετασεις,τριχοριζοδιαγραμματα,φορμουλες σε ειδικα φαρμακεια και παει λεγοντας.
Ουσια καμια

σορυ που θα σε λυπησω,αλλα η βελτιωση που βλεπεις,ειναι η φυσιολογικη εναλλαγη των εποχων.
Οπως ολα τα πλασματα της φυσης,καθε καλοκαιρι αρχιζει η τριχοπτωση και το χειμωνα η αναπλαση.
Την ιδια ψευδαισθηση ειχα με'σενα.
Τη γυναικα μη τη μετρας,ειναι αλλη εντελως περιπτωση.
Το πλεον πιθανο ειναι,να εχω παει στην ιδια γιατρο που αναφερθηκε απο αλλον πιο πριν,καθηγητρια,φοβερη και τρομερη,55 την επισκεψη(πριν καμια δεκαρια χρονια),εξετασεις,κοντρα εξετασεις,τριχοριζοδιαγραμματα,φορμουλες σε ειδικα φαρμακεια και παει λεγοντας.
Ουσια καμια

Κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά στην ίδια αγωγή. Οι παράγοντες αμέτρητοι, αν λοιπόν δε λειτούργησε σε σένα γιατί πρέπει και σε κανέναν άλλο?
Ναι η γυναίκα είναι άλλη περίπτωση, με αγωγή παραπλήσια όμως και πάλι δουλεύει....

Αυτό με το εποχιακό που λες δε συμβαδίζει με τις παρατηρήσεις και την πρόοδο που βλέπω αντίστοιχα.

@Λακης, πόσο καιρό έκανες την αγωγή?
Γενικά πάντως, τα αντιφλεγμονώδη είναι ότι χειρότερο για τα μαλλιά. Οποίος έπαιρνε για καιρό norgesic, ασπιρίνες ή voltaren ξέρει.

Re: Απάντηση: Αραίωση μαλλιών

Γενικά πάντως, τα αντιφλεγμονώδη είναι ότι χειρότερο για τα μαλλιά. Οποίος έπαιρνε για καιρό norgesic, ασπιρίνες ή voltaren ξέρει.

To norgesic δεν νομιζω να ειναι αντιφλεγμονωδες αλλα πιο πολυ μυοχαλαρωτικο.Τα επαιρνα και δεν ειχα κανενα θεμα με τα μαλλια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αραίωση μαλλιών

To norgesic δεν νομιζω να ειναι αντιφλεγμονωδες αλλα πιο πολυ μυοχαλαρωτικο.
Έχει και παυσίπονο (παρακεταμόλη). Εδώ λέει ότι λειτουργεί σαν αντιφλεγμονώδες. Το χειμώνα που έπαιρνα συστηματικά norgesic (3 κοίλες) έχασα τα περισσότερα μαλλιά μου. (Μετά ανακάλυψα το θερμαινόμενο υποσέντονο και τέρμα τα norgesic).

http://www.myoskeletiko.com/farmaka...-ponou-diadrastiko-vivlio/i-paraketamoli.html

Eπειδη το επαιρνα κι εγω δεν εχει καμμια σοβαρη αντιφλεγμονωδη δραση.Μυοχαλαρωτικα κυριως αλλα και σαν αναλγητικο ειναι πολυ καλο.Αντιφλεγμονωδες σοβαρο ειναι το xefo πχ.Τελος παντων ξεφυγαμε,περαστικα ευχομαι.

Aυτοι που δεν φορουν κρανος χανουν ολο το κεφαλι μαζι με τα μαλλια..

Κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά στην ίδια αγωγή. Οι παράγοντες αμέτρητοι, αν λοιπόν δε λειτούργησε σε σένα γιατί πρέπει και σε κανέναν άλλο?
Ναι η γυναίκα είναι άλλη περίπτωση, με αγωγή παραπλήσια όμως και πάλι δουλεύει....

Αυτό με το εποχιακό που λες δε συμβαδίζει με τις παρατηρήσεις και την πρόοδο που βλέπω αντίστοιχα.

αν σε βοηθαει ψυχολογικα,συνεχισε το,μη σου χαλαω το πλασιμπο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εναμιση χρονο,μεχρι που συνειδητοποιησα οτι με αρμεγει σαν αγελαδα και σταματησα.
Ο φαρμακοποιος που πηγαινα να μου φτιαξει τα ματζουνια,ηταν φαλακρος και φυσικα τον ρωτησα γιατι δεν κανει κατι.
Και μου λεει με αμηχανο υφος,εκανα και γω θεραπεια,αλλα κουράστηκα και σταματησα.
Μονο το ματι που δεν μου εκλεισε.
Αλλα τοτε σκεφτομουνα και γω οπως ο φιλος Φραπε,καποια βλακεια εκανε ή κατι δεν εκανε σωστα ο τυπος ελεγα και συνεχιζα να τους τα ''σκαω''.