Arcam rBlink κλώνος ζητείται.

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Mου έχει γυαλίσει αυτό http://www.arcam.co.uk/products,rSeries,Wireless-DACs,rblink.htm αλλα δυσκολεύομαι λιγάκι να δώσω το διακοσάρι που ζητάει. Γιαυτό είπα να ανοίξω αυτό το νήμα μήπως και τα "τσακάλια" εδώ του forum με βοηθήσετε νε βρώ κάναν κινέζο κλώνο απο το ebay.

Υπόψιν οτι η ύπαρξη η αν υπάρχει η ποιότητα του ντάκ του δεν με ενδιαφέρει, με ενδιαφέρει όμως πολύ να έχει ομοαξονική ψηφιακή έξοδο RCA για να συνδεθεί στο Mytek.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων γνωστούς και αγνώστους. -bye-

Το Crystal audio;Που έχει και δικό του νήμα νομίζω;
Ρίξε ματιές να δεις,μπορεί να σου κάνει.

Edit:Δεν σου κάνει,έχει μόνο αναλογική και οπτική έξοδο.

Last edited:
Πέρα απο αυτό έχει και 80 ευρώ. Άν είχε το πολύ εως 50 το συζήταγα να ενώσω το media player με ένα ομοαξονικό ωστε να ελευθερώσω την οπτική είσοδο του ντάκ.

Φίλε Διαμάντη είσαι θησαρός.. Νομίζω οτι το Belkin είναι ακριβώς ότι έψαχνα..

Πετράν, σαν το crystal έχει και η logitech παρόμοιο, σε πολλά καταστήματα στην Ελλάδα, με 30 ευρώ ... έχω βάλει και λινκ στο νήμα που ο Διονύσης ο Skakinen έψαχνε κάτι παρόμοιο ....

Ρε παιδια αυτό δεν έχει ψηφιακή έξοδο κάν.. Πως στο καλό θα το συνδέσω στο ντάκ;..

Πέτρο ομοαξονική ψηφιακή έξοδο σ' αυτές τις συσκευές δε θα βρείς. Δεν ξέρω να υπάρχει κάποια.
Και γίνεται όλο και πιο σπάνια.
Όλες οι συσκευές πια έχουν οπτική έξοδο.
Και πολλαπλασιάζονται. Media Players, Blutooth DAC's, Επίγειοι Δέκτες, Satelite Receivers, Laptops, Tablets, κλπ.
Τα καλά μας DAC όμως πόσες οπτικές εισόδους να έχουν;
Η λύση σ' αυτό το πρόβλημα είναι κάποιος παλιός και οικονομικός AV Ενισχυτής,τον οποίο θα χρησιμοποιούμε ως Router.

Συνδέουμε πάνω του όλες τις κοινές ψηφιακές μας συσκευές, (συνήθως έχουν αρκετές εισόδους) και την ψηφιακή S/PDIFF έξοδο του τη συνδέουμε με το μεγάλο, το καλό μας DAC.

Έτσι αναβαθμίζουμε ηχητικά όλες τις δευτερεύουσες ηχητικές μας συσκευές.

Τη λύση αυτή την έχω εφαρμόσει και τη χρησιμοποιώ επιτυχημένα εδώ και πολύ καιρό.

Η φθηνότερη επιλογή με coaxial έξοδο είναι το Belkin HD. Από το αγγλικό αμαζον με επιλογή αγοράς από το ίδιο το αμαζον βγαίνει γύρω στα 40 ευρώ, αλλά θα σταλεί σε μερικές εβδομάδες.
http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B00DSNWM2K/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new

Το κακό με το Belkin είναι ότι δεν υποστηρίζει apt-x και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό επηρρεάζει την ποιότητα του ήχου.

Αν δεν σε ενοχλεί τόσο η οπτική έξοδος, το ca bludac και apt-x υποστηρίζει και έχει το wm8804 ως ψηφιακό δέκτη.
Αν και σε απόσταση 3 μέτρων χωρίς εμπόδια ζορίζεται λίγο με τα flac 96/24. Εννοώ με streaming μέσω wifi στο nexus 10, αναπαραγωγή μέσω xbmc και αποστολή μέσω bluetooth στο bludac. Και οι 2 συσκευές υποστηρίζουν apt-x και nfc.
Ο Κωτσόβολος κατά καιρούς το βγάζει με 20% έκπτωση και βγαίνει λίγο κάτω από 60. Έτσι το πήρα πριν κανα δίμηνο.

Πέτρο ομοαξονική ψηφιακή έξοδο σ' αυτές τις συσκευές δε θα βρείς. Δεν ξέρω να υπάρχει κάποια.
Και γίνεται όλο και πιο σπάνια.
Όλες οι συσκευές πια έχουν οπτική έξοδο.
Και πολλαπλασιάζονται. Media Players, Blutooth DAC's, Επίγειοι Δέκτες, Satelite Receivers, Laptops, Tablets, κλπ.
Τα καλά μας DAC όμως πόσες οπτικές εισόδους να έχουν;
Η λύση σ' αυτό το πρόβλημα είναι κάποιος παλιός και οικονομικός AV Ενισχυτής,τον οποίο θα χρησιμοποιούμε ως Router.

Συνδέουμε πάνω του όλες τις κοινές ψηφιακές μας συσκευές, (συνήθως έχουν αρκετές εισόδους) και την ψηφιακή S/PDIFF έξοδο του τη συνδέουμε με το μεγάλο, το καλό μας DAC.

Έτσι αναβαθμίζουμε ηχητικά όλες τις δευτερεύουσες ηχητικές μας συσκευές.

Τη λύση αυτή την έχω εφαρμόσει και τη χρησιμοποιώ επιτυχημένα εδώ και πολύ καιρό.

Μιχάλη δεν νμίζω οτι ισχύει αυτό που λές. Οκ δεν είναι και παντού οι ομοαξονικές εγκατεστημένες αλλα δεν είναι και δυεύρετες..
Το Belkin του οποίου την φωτό ανεβάζω σαν δειγμα είναι μια απο αυτές.

Όσο για την λύση του οικονομικού AV ενισχυτή που αναφέρεις, πρώτον δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι μένουμε σε σπίτια και δεν μπορούμε να γεμίζουμε το σαλόνια με "άχρηστα" τεράστια κουτιά και δεύτερον όσο οικονομικός και να είναι ο AV, το κόστος του μαζί με το π@π@ρ@κι που ψάχνω ξεπρενάει κατα πού τα όρια του αποδεκτού για κάτι που το θέλω κυρίως για παιχνιδάκι.

Εξάλου το είχα ξεκαθαρίσει απο την αρχή οτι με ενδιαφέρι κάτι όσο το δυνατόν πιό οικονομικό και πρακτικό (=μικρό) που να έχει ψηφιακή έξοδο κατα προτίμηση ομοαξονική καθαρά γιατι με βολεύει αλλα αν ο υποψήφιος ήταν αρκετά φτηνός και είχε οπτική, θα μπορούσα να αγοράσω ένα ομοαξονικό για το Media Player να να τον συνδέσω με οπτική ινα.

Αυτά για να ξεκαθαρίσω παιδιά το τί ψάχνω και να μην ξεφεύγει η συζήτηση σε καθόλου ελκυστικές και με το συμπάθειο τερατώδεις εργονομικά λύσεις ή προτάσεις χωρίς ψηφιακή έξοδο που δεν μου κάνουν για αυτό που θέλω, και χωρίς παρεξήγηση αν "ακούστηκα κάπως" ευχαριστώ όλους για τον χρόνο που διαθέτετε για να με εξυπηρετήσετε!..

Η φθηνότερη επιλογή με coaxial έξοδο είναι το Belkin HD. Από το αγγλικό αμαζον με επιλογή αγοράς από το ίδιο το αμαζον βγαίνει γύρω στα 40 ευρώ, αλλά θα σταλεί σε μερικές εβδομάδες.
http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B00DSNWM2K/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new

Το κακό με το Belkin είναι ότι δεν υποστηρίζει apt-x και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό επηρρεάζει την ποιότητα του ήχου.

Αν δεν σε ενοχλεί τόσο η οπτική έξοδος, το ca bludac και apt-x υποστηρίζει και έχει το wm8804 ως ψηφιακό δέκτη.
Αν και σε απόσταση 3 μέτρων χωρίς εμπόδια ζορίζεται λίγο με τα flac 96/24. Εννοώ με streaming μέσω wifi στο nexus 10, αναπαραγωγή μέσω xbmc και αποστολή μέσω bluetooth στο bludac. Και οι 2 συσκευές υποστηρίζουν apt-x και nfc.
Ο Κωτσόβολος κατά καιρούς το βγάζει με 20% έκπτωση και βγαίνει λίγο κάτω από 60. Έτσι το πήρα πριν κανα δίμηνο.
Βλέπω ότι το Belkin έχει δύο ψηφιακές εξόδους, μία ομοαξονική και μία οπτική.
Ενδιαφέρον! Δεν το ήξερα...

Η ποιότητα του ήχου πάντως θα εξαρτηθεί σε κάποιο βαθμό και από το συγκεκριμένο DAC chip που χρησιμοποιεί το κάθε μηχανάκι. Αν και σε μεγαλύτερο βαθμό καθρίζεται από το τελικό DAC...

Υ.Γ. Πέτρο, όσο έγραφα, βλέπω ότι βρήκες κι' άλλο με διπλή ψηφιακή έξοδο. Πολύ ωραία.
Με'γεια! :a0210: