Αρχαία Ελλάδα

Πολυ ωραια κ η δικη σου Κωστα! Πολυ καλη προοπτικη κ εξαιρετικο φως! Με τον 7-14;

Απάντηση: Re: Αρχαία Ελλάδα

Ναι με τον Zuiko SHG 7-14/4 τον 4/3, ενα εξαιρετικό φακό για την εποχή του και όχι μόνο, η φωτο είναι λίγο παλιά απο το αρχειο μου απο μια ολόκληρη σειρά φωτό που κατάφερα να πάρω στο μουσεϊο της Ακρόπολης όταν πρωτοξεκίνησε και πριν απαγορευτεί η φωτογράφηση εντός, ήμουν πολύ τυχερός. Το αρχείο ειναι απευθείας JPEG μιας και τότε δυστυχώς δεν κράταγα τα RAW. Το μουσείο έχει εκπληκτικό φώς, το μόνο που χρειάζεται εϊναι νασαι στην κατάλληλη στιγμή και γωνία, θα ήθελα να είχα ένα μέτρο χωρο ακόμη να κλείςει το τρίγωνο της οροφής αλλά βρήκε τζάμι η πλάτη.

Δεν θυμάμαι αν τις έχω ξαναβάλει αλλα μιας και είδα του Κώστα 2 κοντινές στην ζωφόρο

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Αρχαία Ελλάδα

πηρα την πρωτοβουλία και διόρθωσα τα 2 τελευταία ποστ με την σωστή λέξη ζωφόρος μετά και την παραίνεση του Ηλία και <μάζεψα τα υπόλοιπα ποστ> για να μείνει καθαρό το νήμα. Αν καποιος έχει αντίρρηση ας μου στειλει π.μ. να του εμφανίσω το μύνημά του.

Ωραίες φωτογραφίες ανεβάζετε,έχουμε τόσα πολλά εκθέματα στήν Πανέμορφη Πατρίδα μας καί θά περιμένω μεγαλύτερη ανταπόκριση από τά μέλη μας πού έχουν τήν δυνατότητα νά ανεβάζουν περισσότερες φωτογραφίες πρός Τέρψιν Οφθαλμών καί γνώσης τής υψηλής αισθητικής τών Προγόνων μας πού είναι Πρότυπο στήν εξέλιξη τής Τέχνης,Αρχιτεκτονικής,Γλυπτικής,Ζωγραφικής κτλ...γιά Ολόκληρη τήν Ανθρωπότητα και τήν εξέλιξη τού Πολιτισμού.

Ομορφη φωτογραφία και αρκετά καλή προσπάθεια.

Η φωτογραφία σηκώνει αρκετή διόρθωση κυρίως στην γεωμετρία στο μισό αριστερό μέρος. Εαν διορθώσεις και λίγο τα χρώματα θα την κάνεις πολύ καλύτερη

Ευχαριστώ Κώστα.
Η γεωμετρική παραμόρφωση με παίδεψε αρκετά. Δεν το κατέχω και πολύ το συγκεκριμένο ζήτημα, η αλήθεια να λέγεται.
Για τα χρώματα τι εισηγείσαι;

Για την γεωμετρία, δοκίμασε Adobe Photoshop / Perspective Crop tool. Είναι το απόλυτο εργαλείο.

Για τα χρώματα σηκώνει πολλές διορθώσεις και η φωτογραφία έχει πολλά περιθόρια για να βγάλει καλό χρώμα. Θα δοκίμαζα WB Correction, άσπρισμα στα σύννεφα και τρεις χρωματικές αποκαταστάσεις : στον ουρανό, τα μάρματα και το έδαφος με απλά εργαλεία όπως Adobe Photoshop / Nik collection tools ή Curves κλπ. Super θα γίνει