Αρχαία Ελλάδα

Re: Απάντηση: Αρχαία Ελλάδα

καλα,αμα σας παρει χαμπαρι η Διαμαντοπουλου με τη φιλεναδα της τη Ρεπουση,δεν σας βλεπω και πολυ καλα!

Μη στεναχωριέσαι , θα βάλουμε τους 300, να συνωστίζονται στα στενά των Θερμοπυλών και να πεθαίνουν από κατολίσθηση για να είμαστε ευθυγραμμισμένοι με τα μελλοντικά σχολικά εγχειρίδια.:jester:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρχαία Ελλάδα

Μη στεναχωριέσαι , θα βάλουμε τους 300, να συνωστίζονται στα στενά των Θερμοπυλών και να πεθαίνουν από κατολίσθηση για να είμαστε ευθυγραμμισμένοι με τα μελλοντικά σχολικά εγχειρίδια.:jester:

Συγγνώμη, ετοιμάζεις και Σατυρικόν-Κωμωδία?? Έχεις σκοπό να εξαφανίσεις από τη μνήμη του κόσμου τον Αριστοφάνη??

Και μόνο που σκέπτομαι τον ΓΑΠ ως Λεωνίδα να λέει στην Τρόϊκα ''μολών λαβέ'' και να αποθνήσκει με τους άλλους 300, με πιάνει ανατριχίλα!!!

This is GAPta!!!!!!!!!!!

-bye--bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρχαία Ελλάδα

Συγγνώμη, ετοιμάζεις και Σατυρικόν-Κωμωδία?? Έχεις σκοπό να εξαφανίσεις από τη μνήμη του κόσμου τον Αριστοφάνη??

Και μόνο που σκέπτομαι τον ΓΑΠ ως Λεωνίδα να λέει στην Τρόϊκα ''μολών λαβέ'' και να αποθνήσκει με τους άλλους 300, με πιάνει ανατριχίλα!!!

This is GAPta!!!!!!!!!!!

-bye--bye-

Ο ιδανικός ρόλος του GAP δεν είναι αυτός του Λεωνίδα, ούτε καν του Εφιάλτη, είναι αυτός του Δημάρατου. Είμαι σίγουρος ότι δεν έχει ιδέα ποιός ήταν γιατί ποτέ δεν θα διάβασε Ηρόδοτο (καλά, για Θουκυδίδη ή Ξενοφώντα δεν το συζητάω καν),αλλά αν τον ήξερε είμαι σίγουρος ότι η μεγαλύτερη φιλοδοξία του θα ήταν να γίνει κάποιου είδους μεταμοντέρνος Δημάρατος του 21ου Αιώνα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρχαία Ελλάδα

Ο ιδανικός ρόλος του GAP δεν είναι αυτός του Λεωνίδα, ούτε καν του Εφιάλτη, είναι αυτός του Δημάρατου. Είμαι σίγουρος ότι δεν έχει ιδέα ποιός ήταν γιατί ποτέ δεν θα διάβασε Ηρόδοτο (καλά, για Θουκυδίδη ή Ξενοφώντα δεν το συζητάω καν),αλλά αν τον ήξερε είμαι σίγουρος ότι η μεγαλύτερη φιλοδοξία του θα ήταν να γίνει κάποιου είδους μεταμοντέρνος Δημάρατος του 21ου Αιώνα.

O Δημαρατος εκαψε ενα ναο,αυτος εκαψε μια χωρα...Το ξεπερασε το ινδαλμα του...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρχαία Ελλάδα

O Δημαρατος εκαψε ενα ναο,αυτος εκαψε μια χωρα...Το ξεπερασε το ινδαλμα του...

Μάλλον τον μπερδεύεις με τον Ηρόστρατο. Ο Δημάρατος ήταν βασιλιάς της Σπάρτης που εξορίστηκε και βρήκε καταφύγιο στην περσική αυλή. Όταν ο Ξέρξης εισέβαλε στην Ελλάδα ο Δημάρατος ακολούθησε σαν αυλικός, σύμβουλος, εμπειρογνώμονας, σφουγκοκωλάριος, όπως θες πες το.

Καλά, δεν ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος Έλληνας που το έκανε.
Εδώ υπήρχαν ολόκληρες Πόλεις Κράτη που το έκαναν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρχαία Ελλάδα

Μάλλον τον μπερδεύεις με τον Ηρόστρατο. Ο Δημάρατος ήταν βασιλιάς της Σπάρτης που εξορίστηκε και βρήκε καταφύγιο στην περσική αυλή. Όταν ο Ξέρξης εισέβαλε στην Ελλάδα ο Δημάρατος ακολούθησε σαν αυλικός, σύμβουλος, εμπειρογνώμονας, σφουγκοκωλάριος, όπως θες πες το.

Αμαν.....παπαρια ειπα...:bang::bang::bang:
Εχεις δικιο...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρχαία Ελλάδα

Αμαν.....παπαρια ειπα...:bang::bang::bang:

[FONT=&quot]Σιγά την παπαριά.[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]ΠΑΠΑΡΙΑ :award: είναι αυτή:[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]ΔΑΣΚΑΛΟΣ : Τι απάντησε ο Λεωνίδας στον Ξέρξη όταν του ζήτησε να παραδώσει τα όπλα του ; [/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ : Ατρόμητος ο Έλλην Στρατάρχης, κοίταξε κατάματα τον εισβολέα και ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΕΡΣΙΚΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ του είπε ''ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ'' :joker:
[/FONT]

Εγώ φέτος κατασκευάζω δομημένο παιχνίδι ρόλων με μαθητές Γυμνασίου για τον ίδιο σκοπό. Με χάρτες, κατόψεις, σενάρια, ζωγραφιές. Σχετίζεται με τη δημιουργία του Μαντείου των Δελφών και τους μύθους γύρω από το θεό Απόλλωνα και το Μινωικό πολιτισμό. Το σενάριο στηρίζεται σε καταγεγραμμένους μύθους και αρχαιολογικά ευρήματα, περιέχει όμως και στοιχεία μυθοπλασίας τα οποία τεκμηριώνονται.

Πολύ ωραίο! Μπράβο!!!

Θερμα συγχαρητηρια και ελπιζω (αν οχι τωρα που σχεδιαζεται) σε μεταγενεστερη επαναληψη να συμμετάσχουν και καποιοι που δεν εχουν την... "καθαροτητα" της ελληνικης καταγωγης...

Πραγματικα εξαιρετικη πρωτοβουλια... :grinning-smiley-043

[FONT=&quot]Σιγά την παπαριά.[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]ΠΑΠΑΡΙΑ :award: είναι αυτή:[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]ΔΑΣΚΑΛΟΣ : Τι απάντησε ο Λεωνίδας στον Ξέρξη όταν του ζήτησε να παραδώσει τα όπλα του ; [/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ : Ατρόμητος ο Έλλην Στρατάρχης, κοίταξε κατάματα τον εισβολέα και ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΕΡΣΙΚΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ του είπε ''ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ'' :joker:
[/FONT]

Αυτό φίλε μου προέρχεται από βιβλίο, σε κάποιους μάλλον φάνηκε ωραίο να το παρουσιάσουν ως πραγματική ιστορία που να ταιριάζει με το στερεότυπο του σημερινού έλληνα μαθητή-ζωντόβολου.

Αυτό φίλε μου προέρχεται από βιβλίο, σε κάποιους μάλλον φάνηκε ωραίο να το παρουσιάσουν ως πραγματική ιστορία που να ταιριάζει με το στερεότυπο του σημερινού έλληνα μαθητή-ζωντόβολου.

[FONT=&quot]Σαφώς και δεν το αναφέρω σαν πραγματικό περιστατικό.[/FONT]

[FONT=&quot]Ο μαθητής ονομάζεται [/FONT][FONT=&quot]ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.[/FONT]
[FONT=&quot]
Και δεν γνωρίζει Αρχαία Ελληνικά.
[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Τυχαίο ;[/FONT]

[FONT=&quot]Θα μπορούσε βέβαια να λέγεται ... ΑΝΝΟΥΛΑ, ΑΡΟΥΛΗΣ[/FONT][FONT=&quot], ... [/FONT]

Λέτε να κρύβει την είσοδο για την κούφια γη, μιας και η είσοδος του Βορείου Πόλου βούλιαξε? (ή μάλλον εξατμίστηκε)

Θερμα συγχαρητηρια και ελπιζω (αν οχι τωρα που σχεδιαζεται) σε μεταγενεστερη επαναληψη να συμμετάσχουν και καποιοι που δεν εχουν την... "καθαροτητα" της ελληνικης καταγωγης...

Πραγματικα εξαιρετικη πρωτοβουλια... :grinning-smiley-043

Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα τι εννοείς, αλλά στην ομάδα μας είναι και δυο μαθητές Αλβανικής καταγωγής.