Αρχάριος, ~700 για 2.1

StamosP

New member
3 February 2013
33
Καλησπέρα!
Όπως ανέφερα και στον τίτλο θέλω να στήσω το πρώτο μου αξιοπρεπές σύστημα για να συνοδεύσει τη νεοαποκτηθείσα samsung ue55es7000 και δεν έχω ιδέα προς τα πού να στραφώ.
To budget είναι 700 ευρώ με μικρή δυνατότητα ανόδου (εφ'οσον πραγματικά αξίζει) αν και θα προτιμούσα να μην τα ξεπερνά. Ήδη έχω δρομολογήσει την αγορά ενός xtreamer tv . Θα ήθελα οπωσδήποτε ηχεία δαπέδου (μιά και δεν θα ακουμπήσουν σε κάποιο έπιπλο) και οπωσδήποτε fm tuner και δυνατότητα για ανάγνωση blu ray 3d δίσκων.

Last edited:
Σωστό και αυτό...
Ο χώρος ειναι ο παρακάτω

Η βάση έχει ήδη τοποθετηθεί όπως φαίνεται, είναι η vogels 345 ultra thin.
Ο τοίχος στο οποίο είναι η βάση έχει μήκος από τη γωνία αριστερά μέχρι την αρχή του καναπέ δεξια περίπου 3,80.
Προς τα πίσω έχω τοίχο στα 7-8 μέτρα.
Το κόνσεπτ ειναι το εξής: Η περιστρεφόμενη πολυθρόνα που διακρίνεται (με το ξεσκονιστήρι!) να γυρνάει μπροστά από την τηλεόραση στα 2.50μετρα περίπου από αυτήν για καταστάσεις πριβέ θέασης ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις (tv γενικά- επισκέψεις, κτλ που δεν θα με ενδιαφέρει το ακουστικό κομμάτι) θα περιστρέφεται η τηλεόραση προς τον καναπέ.
Όποια συμβουλή ευπρόσδεκτη!

@leo1964: Εγώ δεν έχω πρόβλημα, η σε λίγο καιρό σύζυγος δεν θέλει καν να ακούει αυτή τη λέξη οτιδήποτε και αν χαρακτηρίζει! Όμως αν είναι κάτι καλό και αξίζει (όχι κάτι κακοπερασμένο) την εξετάζω ως λύση...

@johngamer: Πανέμορφη κατασκευή αλλά δεν έχει ηχεία κολώνες-δαπέδου (το "επιπλάκι" που θα τοποθετηθεί έχει μήκος 1μ και μάλλον δεν χωράνε ηχεία πάνω) και θα προτιμούσα να μην πάω σε έτοιμο σύστημα... Παρ'ολα αυτά στα υπόψιν αν δεν βρώ κάτι άλλο.

Εσυ κοιτας αλλου, σορυ το philips που προτεινα ειναι λαθος αν εχεις τετοιους προσανατολισμους. Παρασυρθηκα απο το "αρχαριος" και ειπες οτι θες και αναγνωση 3D blu ray. Μια ετοιμη λυση ειναι ο,τι πρεπει για εναν αρχαριο και δεν θα δυσκολευτεις με τα πολλα τηλεκοντρολ κτλ. Αν ομως πας σε μια πιο προχωρημενη λυση τοτε θες ξεχωριστα ηχεια-sub, av receiver, blu-ray player κτλ. και σιγουρα θα ειναι ανωτερο αλλα θα κοστιζει και περισσοτερο, ειδικα αν πας για ηχεια δαπεδου. Δυστυχως στην Ελλαδα δεν εχουμε πολλες mainstream επιλογες σε λογικες τιμες. Ανεφερες τα crystal audio τα οποια ειναι ο,τι πιο τιμια επιλογη για καποιον που δεν θελει να ψαχτει τρελα.
Αν γουσταρεις pioneer θα πηγαινα με τον vsx-322. Ειναι πολυ καλυτερος του s300, ειδικα για τα ηχεια που εχεις βαλει στο ματι σου, και ειναι και πιο φθηνος.

Μόλις γύρισα απο μια βόλτα ψάχνοντας να ξεμπερδέψω τη σπαζοκεφαλιά...
Είδα ηχεία jm lab focal chorus 726v, monitor audio bx5 και άλλα με διάφορους συνδυασμούς ενισχυτών. Μου άρεσε και ο ήχος και τα χαρακτηριστικά αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα, δεν υπάρχει περίπτωση να πείσω το άλλο μισό να βάλω τόσο ογκώδη ηχεία στο σαλόνι...
Άρα αύριο επίσκεψη στην crystal audio και ο θεός βοηθός!
@leo1964: Ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές!
@johngamer: Ευτυχώς έψαξα και βρήκα το φόρουμ αυτό, δεν θέλω κάποια εξειδικευμένη λύση, κάτι που να είναι καλύτερο από τα έτοιμα συστήματα, χωρίς να στερείται design (το ξέρω ότι το τελευταίο είναι ίσως αντίθετο από τις αρχές λειτουργίας των ηχείων). Θα κοιτάξω των ενισχυτή που ανέφερες!

Μόλις γύρισα απο μια βόλτα ψάχνοντας να ξεμπερδέψω τη σπαζοκεφαλιά...
Είδα ηχεία jm lab focal chorus 726v, monitor audio bx5 και άλλα με διάφορους συνδυασμούς ενισχυτών. Μου άρεσε και ο ήχος και τα χαρακτηριστικά αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα, δεν υπάρχει περίπτωση να πείσω το άλλο μισό να βάλω τόσο ογκώδη ηχεία στο σαλόνι...
Άρα αύριο επίσκεψη στην crystal audio και ο θεός βοηθός!
@leo1964: Ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές!
@johngamer: Ευτυχώς έψαξα και βρήκα το φόρουμ αυτό, δεν θέλω κάποια εξειδικευμένη λύση, κάτι που να είναι καλύτερο από τα έτοιμα συστήματα, χωρίς να στερείται design (το ξέρω ότι το τελευταίο είναι ίσως αντίθετο από τις αρχές λειτουργίας των ηχείων). Θα κοιτάξω των ενισχυτή που ανέφερες!

Ναι καταλαβα περιπου τι θες γι αυτο και προτεινα το philips. Οπως ειπες, ο καλος ο ηχος δεν υπολογιζει design και χωρο. Αμα θες καλο ηχο θες και τον καταλληλο χωρο. Η αληθεια ειναι πως εγω ποτε δεν θα επαιρνα 2.1 για τηλεοραση-homecinema.

Re: Απάντηση: Αρχάριος, ~700 για 2.1

Λοιπόν, ο κύβος ερίφθη, θα πάω για τα 5.1 της crystal μιά και θα κάνω πατέντα με τα πίσω (θα έχω 2 καλώδια stand by στον ενισχυτή και όταν θέλω να στήσω τους πίσω δορυφόρους θα τους συνδέω). Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα λειτουργεί σαν 3.1.
Τώρα τη βοήθειά σας σε 2 πράγματα.
1ον) Να πάω για αυτό http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/BPT-Home-Theater-5_dot_1-Speaker-System-with-THX-Sub.aspx ή για αυτό http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/BPT-Home-Theater-5_dot_1-Speaker-System.aspx ? Το τελευταίο το βρίσκω στο νετ στα 450Ε, το πρώτο στα 640.
και 2ον) Ο παρακάτω ενισχυτής πώς σας φαίνεται? http://www.pioneer.eu/uk/products/42/98/405/VSX-527-K/page.html

Η μονη διαφορα ειναι στο sub. Κρινεις αναλογα τις αναγκες σου. Τα χαρασκτηριστικα τους τα βλεπεις. Ο 527 ειναι ο μεγαλος αδερφος του 322 που σου ειπα, για τα λεφτα τους ειναι ο,τι πρεπει, αρα κρινεις και εδω αναλογα τις αναγκες σου. Αυτο με το 3,1 που θες να κανεις, ξερεις πιστευω οτι αν η πηγη παιζει σε 5,1 θα χανεις ηχους...

Απάντηση: Re: Αρχάριος, ~700 για 2.1

Η μονη διαφορα ειναι στο sub. Κρινεις αναλογα τις αναγκες σου. Τα χαρασκτηριστικα τους τα βλεπεις. Ο 527 ειναι ο μεγαλος αδερφος του 322 που σου ειπα, για τα λεφτα τους ειναι ο,τι πρεπει, αρα κρινεις και εδω αναλογα τις αναγκες σου. Αυτο με το 3,1 που θες να κανεις, ξερεις πιστευω οτι αν η πηγη παιζει σε 5,1 θα χανεις ηχους...

Σωστός!

Αυτο με το 3,1 που θες να κανεις, ξερεις πιστευω οτι αν η πηγη παιζει σε 5,1 θα χανεις ηχους...

Θα χάνει σε αίσθηση, όχι σε ήχους. Δεν ξέρω αν θα παλεύεται το βάλε-βγάλε, αλλά downmix γίνεται κανονικότατα.

Βασικά θέλω το εξής: σε ταινίες 5.1 να τα έχω όλα πάνω, σε τηλεόραση και ακρόαση μουσικής (που νομίζω είναι στέρεο) να παίζει 3,1 ή 2.1.
Δεν έχω ιδέα πώς να το κάνω και αν γίνεται, αλλά το κονσεπτ είναι αυτό...
ΥΓ. Πονοκέφαλος τελικά το στήσιμο συστήματος αν δεν ξέρεις, το είχα για ευκολότερο...

εντιτ: downmix...?

Θα χάνει σε αίσθηση, όχι σε ήχους. Δεν ξέρω αν θα παλεύεται το βάλε-βγάλε, αλλά downmix γίνεται κανονικότατα.

Σκοπευει να μην κανει downmix και απλα να βγαζει τα καλωδια απο τα ηχεια. Θα χανει τους ηχους που θα πηγαινουνε ξεχωριστα στα πισω καναλια την στιγμη που ειναι 6καναλος.

Βασικά θέλω το εξής: σε ταινίες 5.1 να τα έχω όλα πάνω, σε τηλεόραση και ακρόαση μουσικής (που νομίζω είναι στέρεο) να παίζει 3,1 ή 2.1.
Δεν έχω ιδέα πώς να το κάνω και αν γίνεται, αλλά το κονσεπτ είναι αυτό...
ΥΓ. Πονοκέφαλος τελικά το στήσιμο συστήματος αν δεν ξέρεις, το είχα για ευκολότερο...

εντιτ: downmix...?

Ο ενισχυτης μπορει να αναπαραγει ειτε στερεοφωνικο ηχο ειτε 6καναλο ασχετα με το τι ηχεια εχεις απανω. Οποτε οταν τα εχεις πανω ολα τα ηχεια θα επιλεγεις να αναπραγει σε 5,1 αλλα οταν αποσυνδεεις τα πισω δεν το καταλαβαινει ο ενισχυτης και δεν ακους τον ηχο που αναπαραγουν τα πισω καναλια. Αρα επιλεγεις απο τον ενισχυτη να παιξει σε στερεο (2,1).