Αρχάριος για Home cinema.

ναι αν βρεθώ Ηλιούπολη μεριά και έχω χρόνο θα περάσω από τον Λεωνίδα για να τον γνωρίσω από κοντά..
είχαμε πει να το κάνουμε παρέα με τον Κώστα που τον ξέρει, αλλά με την κατάσταση που βιώνουμε μας πήρε και μας σήκωσε...
αυτά τα 2 παιδιά από καιρό θέλουν να με πείσουν να "παντρέψω" τα ηχεία μου με σαααααμπ :flipout:
νομίζω κάποτε και η Χριστιάνα1 από την Ρόδο μου το πρότεινε..
όμως για μένα είναι σαν το πανό της greenpeace. oil and water don't mix! :flipout::flipout:

They do mix! Αν το φέρεις χρονικά με τα υπόλοιπα μια χαρά παίζ'. Και πλέον δεν είναι και τίποτε το σπουδαίο να γίνει χρήση εξωτερικής βοήθειας από κάποιον ειδικό για να το φέρει με ακρίβεια. Απλά επειδή ξέρω ότι αν έρθεις θα θέλεις να ακούσεις κανένα Home Monitor να παίζει με λάμπα και μετά που μυαλό για sub... :p

They do mix! Αν το φέρεις χρονικά με τα υπόλοιπα μια χαρά παίζ'. Και πλέον δεν είναι και τίποτε το σπουδαίο να γίνει χρήση εξωτερικής βοήθειας από κάποιον ειδικό για να το φέρει με ακρίβεια. Απλά επειδή ξέρω ότι αν έρθεις θα θέλεις να ακούσεις κανένα Home Monitor να παίζει με λάμπα και μετά που μυαλό για sub... :p

o καθένας με τις αδυναμίες του φίλε...
άλλος τρελαίνεται για κοκορέτσι, άλλος για προβατίνα και πάει λέγοντας...
:flipout:

Απάντηση: Re: Αρχάριος για Home cinema.

Μάλλον τον στεναχώρησαμε τον μανολιο και εξαφανίστηκε.
Χαχαχαχα αυτα να με στεναχωρουσαν. Μολις τελειωσα το μεγαλο κύμα μετακομισης. Δεν προλαβα να ξυθω... επεστρεψα... για τα aiwa που λεγατε οντως ειναι ολα σε ενα, αλλα για να αρχίσω ενα συστημα απο το τιποτα κατι ειναι...

Re: Απάντηση: Re: Αρχάριος για Home cinema.

Χαχαχαχα αυτα να με στεναχωρουσαν. Μολις τελειωσα το μεγαλο κύμα μετακομισης. Δεν προλαβα να ξυθω... επεστρεψα... για τα aiwa που λεγατε οντως ειναι ολα σε ενα, αλλα για να αρχίσω ενα συστημα απο το τιποτα κατι ειναι...
Πολυ φοβαμαι οτι θα τα ξετιναξει ο νεος ενισχυτης, εχεις περισσοτερες πληροφοριες γι αυτα;

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αρχάριος για Home cinema.

Πολυ φοβαμαι οτι θα τα ξετιναξει ο νεος ενισχυτης, εχεις περισσοτερες πληροφοριες γι αυτα;

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μοκο το οτι ειναι 6Ω

Σαν μεγάφωνα από εργοστασιακό ηχοσύστημα αυτοκινήτου μοιάζουν.

Standlautsprecher-Zwei-Lautsprecher-AIWA-SX-NSZ51

Το ηχοσύστημα στο οποίο έπαιζαν δεν θα είναι πάνω από κανά 40ρι Watt. Δεν είναι για πολλά πολλά δηλαδή.

Δεν έχουν ανάγκη δώσε στο ψαχνο ,έτσι για την .αλητεια
Χαχαχαχαχαχαχα Αυτο θα κανω θελω δε θελω... μαζευω πληροφοριες γενικα τωρα. Σε κανα 2 βδομαδες θα καταλήξω. Σιγουρα ενισχυτής κ λογικα γουφερ αντι για τα 5.0. Αργοτερα οτι λείπει...

Για το sub σε άλλους αρέσουν τα seald για τους ποιο μουσικόφιλους και σε άλλους τα port για τους σινεφιλ.
Θέλει πολύ ψάξιμο θα σου πουν τα παιδιά εδώ μέσα πάντως να ξέρεις ότι το sub είναι μετά τα κυρίως ηχεία το σημαντικότερο μαζί με το κεντρικό στο sub αν μπορείς ανέβα ποιο ψηλά .
Svs τρομερό sub και εγώ αυτό θα περνά αν δεν παρουσιαζόταν μια ευκαιρία στα μεταχειρισμένα για ένα xtz.
Με 2 τέτοια είσαι ταμάμ.
https://www.skroutz.gr/s/11579720/SVS-PB-1000.html η 2 τετοια https://www.skroutz.gr/s/11579691/SVS-SB-1000.html.
Ωχ τι έκανα σε πήγα στο επόμενο level oups.

Τα προβλήματα πάντως με καψίματα ηχείων συμβαίνουν όταν οι ενισχυτές είναι μικροί και όχι όταν είναι μεγάλοι για το ηχείο.

Επομένως συμφωνώ με τον xristiana1, δώστου να καταλάβει, θα το ακούσεις το ηχείο αν ζοριστεί πολύ πριν καταστραφεί (το οποίο έχει την πλάκα του και αυτό :P )

Για το sub σε άλλους αρέσουν τα seald για τους ποιο μουσικόφιλους και σε άλλους τα port για τους σινεφιλ.
Θέλει πολύ ψάξιμο θα σου πουν τα παιδιά εδώ μέσα πάντως να ξέρεις ότι το sub είναι μετά τα κυρίως ηχεία το σημαντικότερο μαζί με το κεντρικό στο sub αν μπορείς ανέβα ποιο ψηλά .
Svs τρομερό sub και εγώ αυτό θα περνά αν δεν παρουσιαζόταν μια ευκαιρία στα μεταχειρισμένα για ένα xtz.
Με 2 τέτοια είσαι ταμάμ.
https://www.skroutz.gr/s/11579720/SVS-PB-1000.html η 2 τετοια https://www.skroutz.gr/s/11579691/SVS-SB-1000.html.
Ωχ τι έκανα σε πήγα στο επόμενο level oups.

Σε τετοιο θα παω λογικα. Με φαγατε με αυτο το sub. Αρα νιώθω οτι δεν εχω αλλη επιλογη... 😂🤣😂🤣

Όχι κανεις λάθος έχεις πολλές επιλογές κακός το λες αυτό.
Η αγορά είναι γεμάτη δεν είναι μόνο svs αν και μου αρέσουν μ.ην βιαστεί τα παιδιά θα σου πουν .
Σιγά σιγά.
Απλά χωρίς καλό sub δεν.
Και νομίζω το φθηνότερο από τα καλά
Γνώμη μου.
Τώρα αν έχει κανείς άλλη πρόταση ας την πει .

Χαχαχαχαχαχαχα Αυτο θα κανω θελω δε θελω... μαζευω πληροφοριες γενικα τωρα. Σε κανα 2 βδομαδες θα καταλήξω. Σιγουρα ενισχυτής κ λογικα γουφερ αντι για τα 5.0. Αργοτερα οτι λείπει...
Μπορεί να μην κατάλαβα καλά αλλά
για μένα είναι εντελώς λάθος η διαχείριση του μπάτζετ ετσι όπως το σκέφτεσαι. Δηλαδή θα χαλασεις 1Κ και θα πας σπίτι και θα ακούς μουσική από τα ηχεία του aiwa?

Από ότι κατάλαβα για ταινίες το θέλει, η μουσική είναι (?) δευτερευούσης σημασίας (και αν ?).
Αλλά και γω, θα ξεκινούσα αλλιώς.
Ενισχυτής + 1 καλό ζευγάρι bookshelf που θα γίνουν surround speakers στην συνέχεια.

Από ότι κατάλαβα για ταινίες το θέλει, η μουσική είναι (?) δευτερευούσης σημασίας (και αν ?).
Αλλά και γω, θα ξεκινούσα αλλιώς.
Ενισχυτής + 1 καλό ζευγάρι bookshelf που θα γίνουν surround speakers στην συνέχεια.
Κατα κυριο λογο για ταινιες. 1000 απο το μηδεν(αν εξαιρέσεις τα aiwa) αλλιως εχω τα 2 μπροστινά και παω για sub+ενισχυτή

Καλό θα ήταν να αποφασίσεις πάνω κάτω το τελικό ( συνολικό ) budget, και να βγεί μια απόφαση για το συνολικό σύστημα ηχείων που θα πάρεις ώστε να μην καταλήξεις με 3 διαφορετικές μάρκες ηχείων στο τέλος του purchasing period.

Για αρχή θα πήγαινα πάντως με 1 ζευγάρι bookshelf ηχείων της εταιρίας/σειράς που θα πάρεις και τα μπροστινά ηχεία μετέπειτα, και τον ενισχυτή. Στην επόμενη κίνηση θα έπαιρνα το μπροστινό ζεύγος (κολόνες) και έτσι θα είχα ενισχυτή + 4 ηχεία, και μετά το κεντρικό παρέα με το subwoofer, οπότε θα έφτανες στο 5.1
Μετά αν θες Atmos παίρνεις 1 ή 2 ζεύγη bookshelf/οροφής για το Atmos και μένει ένα 2ο subwoofer αν θες να το πας στα "τέρματα" [ εξαρτάται και το μέγεθος του χώρου, σε υπνοδωμάτιο δεν θα έβαζα 2 subwoofer π.χ. ]

Καλό θα ήταν να αποφασίσεις πάνω κάτω το τελικό ( συνολικό ) budget, και να βγεί μια απόφαση για το συνολικό σύστημα ηχείων που θα πάρεις ώστε να μην καταλήξεις με 3 διαφορετικές μάρκες ηχείων στο τέλος του purchasing period.

Για αρχή θα πήγαινα πάντως με 1 ζευγάρι bookshelf ηχείων της εταιρίας/σειράς που θα πάρεις και τα μπροστινά ηχεία μετέπειτα, και τον ενισχυτή. Στην επόμενη κίνηση θα έπαιρνα το μπροστινό ζεύγος (κολόνες) και έτσι θα είχα ενισχυτή + 4 ηχεία, και μετά το κεντρικό παρέα με το subwoofer, οπότε θα έφτανες στο 5.1
Μετά αν θες Atmos παίρνεις 1 ή 2 ζεύγη bookshelf/οροφής για το Atmos και μένει ένα 2ο subwoofer αν θες να το πας στα "τέρματα" [ εξαρτάται και το μέγεθος του χώρου, σε υπνοδωμάτιο δεν θα έβαζα 2 subwoofer π.χ. ]
Μελλοντικά μπορει να φτασω κ τα 2000 . Αρχικα δεν μπορω. Μπορω μαξ μεχρι 1200. Ο χωρος ειναι 4χ6.5 σαλονι αλλα παλι δεν θα εβαζα κ 2ο sub. Ειμαι σε πολυκατοικία (δεν θελω έξωση)🤣😂. Οι κολόνες με τρομαζουν λογο γάτου. Ειναι διαβολος κ φοβαμαι μη τις κανει ξύστρες για τα νυχια.οποτε σε κατι καλο κ σχετικα ήπιο αλλα να μπορω να τους ξεκουφανω σε στιγμες αδυναμίας...🤪🤪🤪

Το καλό με τις κολόνες είναι ότι τα μεγάφωνα είναι ψηλά, και όχι χαμηλά.
Τα καλά bookshelf για χρήση ως μπροστινά παρέα με τις βάσεις τους έρχονται πάνω κάτω στα ίδια λεφτά με τις κολόνες.

Τι απόσταση έχει ο καναπές από την TV ?