Αρχαριος,κατασκευή λαμπάτου ενισχυτή

Κωστα καλημερα. Και εγω για τον μεγαλο το βλεπω χλωμο!Καποτε σε μια κουβεντα που ειχα με εναν παλιο τεχνιτη που ηταν στην SANSUI και ειχε επισκευασει πολλους παλιους λαμπατους, μου ειχε πει οτι αυτα τα τυλιγματα ειναι περιπου στα 100ohm για τισ 6l6.

Τον εχεις ακουσει αυτον τακη?Ποσα watt βγαζει?Τελος ο Hammond που λες ειναι 4.3kohm,πως ξερεις οτι θελει τοσα ohm μετασχηματιστη?

Στην ταση που τον δουλευει και με 50ma ρευμα ηρεμιας για την καθε κτ 88 ο 1650n ειναι οτι πρεπει! [4300 κω ] Με EL34 θελεισ 6600 κω. παιζει αρκετα καλα , και ειναι 2χ45 με κτ88 , και 2χ35 με el34. Για το κοστοσ του αξιζει τον κοπο.

τον audio innovations που εχεις ανεβασει το σχεδιο του τον ειχα για εναν χρονο και μετα τον αλαξα με τον νεοτερο 800 mk3. για μενα προχωρα για τον jolida με κτ 88 και 1650Ν.

Με ποσα ohm εξοδου τον ειχες τον 500?το ασχημο ειναι οτι πριν μια εβδομαδα παρηγγειλα καποια πραγματα για τον 500.εαν ειχαμε μιλησει νωριτερα..Θα δω τι θα κανω τωρα.
O jolida με τις el34 ειναι πιο καλος απο τον audio innovation?

Last edited:
με τον jolida εχεις ποιο πολλες επιλογες. Αλαζοντας αντιστασεις στο πλεγμα και παιζοντας με το ρeυμα ηρεμιας μπορεις να του βαλεις κτ 88, 6550 , 5881, 6L6, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ EL34

Τακη μπορεις να μου πεις τις τασεις του τροφοδοτικου για τον Jolida?Για EL34 η R14 & R15 πρεπει να ειναι 12k?H R13?Για εξοδου μετασχ.με τις EL34 να βαλω τον 1650N ο οποιος αργοτερα κανει κ για KT88?

η ανοδικη ταση του jolida κοιταζωντας τα βολτ που δινει στον τροφοδοσιας, πρεπει να ειναι περιπου 470βολτ. Τωρα εττι οπως ειναι μπορεισ να βαλεις και el 34 και κτ88. το ρευμα ηρεμιασ για τις 34 περιπου 35-40ma και για τισ 88 απο 50-70ma.

Τακη πως γινεται η ταση να ειναι 470volt και οι πυκνωτες στο τροφοδοτικο να ειναι στα 400volt?Πως θα τσεκαρω την αντισταση στην αναδραση δηλαδη τι πρεπει να μετρησω?εσυ τον εχεις φτιαξει αυτον τον ενισχυτη?

οι πυκνωτες ειναι σε σειρα και και η ταση που μπορουν να αντεξουν διπλασιαζεται. Δεν τον εχω φτιαξει, τον εχω ακουσει και ειναι [τιμιος] για τα λεφτα που εκανε καποτε. Την αντισταση στην αναδραση μονο σε παλμογραφο μπορεισ να την τσεκαρεις.

απο τις ερωτησεις που κανεις φοβαμαι πως πρεπει να τον φτιαξεις με καποιον που γνωριζει απο υψηλες τασεις!!! ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!!!!!!!