Αρχάριος θέλει mac

Re: Αρχαριο θελει mac

Σε καταλαβαινω.
Ο λογος που λεω να παρεις φτηνο ειναι στην περιπτωση εκεινη που σου σπασει τα νευρα, να μην εχεις ξοδεψει πολλα χρηματα

Απάντηση: Αρχαριο θελει mac

Για ms office δεν ξέρω. Πιθανόν να ισχύει αυτό όπως και άλλες ασυμβατότητες.
Με win όμως θα μπορεί να έχει όλες τις επιλογές, όπως σε ένα pc.

Σήφη απο αυτά που διαβάζω δεν υπάρχουν αναγκες για ακριβό mac.
Σου προτείνω κάποιο μοντέλο του 2011, i5 με κάρτα γραφικών (αν μιλάμε για μεταχειρισμένο) ή αν θες ζελατίνα το καινούριο μικρό μοντέλο.
Επίσης αν σηκώνεις το έξοδο βάλε και ένα 250gb SSD για να πάει ακόμα καλύτερα το μηχάνημα.
Όλα όσα θέλεις θα γίνουν σωστά και άνετα και θα πάρεις και τη γεύση που θέλεις απο τα mac os.

Υπόψιν ότι ένα απο το συν που δεν είπαμε είναι ότι στα mac mini με dual boot (win) δεν χρειάζεται να τρέχει καν antivirus.
Το mac os δεν κολάνε (οπότε όλα τα δικτυακά τα κάνεις απο εκεί) και μένουν τα win για όποια απαιτητική δουλειά που δεν μπορείς να κάνεις στα os.

Ντινο κοιτα... Αν δωσω το πισι μου, ε κανα 400αρι ευρω τα παιρνω ευκολα.. Ε τσακ το πηρα το mac... Αμα δε με ικανοποιησει εχω τοσο hardware τριγυρω που ανετα ξαναφτιαχνω ενα πισακι και ξανα πουλαω το μακ..τα πισι τα χω στραγαλια πλεον...

Κατι αλλο... Mac mini?.. Κανονικα towers δεν εχει; Θα με βολευεκαι κατι σε στυλ οριζοντιο tower οχι ορθιο. Σα τα παλια desctop.. Το λεω γιατι εχω συνηθησει , οι λυσεις μινι ολα σε ενα , να με ψιλο αγχωνουν, λογω συμπηκνωμενων εξαρτηματων κτλ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ααα καποια τρανταχτη ασυμβατοτητα υπαρχει;;

Στα αρνητικά που επίσης δεν είπαμε είναι ότι με το mac mini παντρεύτηκες mobo-cpu-gpu και στα καινούρια και την ram (δίσκος αλλάζει).
Οπότε ένα άγχος παραπάνω θα έλεγα αν βγει off κάτι απο αυτά.

Τowers απ'ότι θυμάμαι βγαίνουν σε overkill για αυτά που θες.

Θεματα αξιοπιστιαςυπαρχουν; Καποιο παραδειγμα ασυμβατοτητας;

Σήφη εγώ δεν ξέρω για ασυμβατότητες. Έχω να μπω σε mac os περιβάλλον κανα δίμηνο. Μόνο για δοκιμές ήχου το χρησιμοποιώ.
Προσωπικά δε βρίσκω το λόγο, απο τη στιγμή που κάνω τη δουλειά μου με win.

Για αξιοπιστία είναι πολύ καλά. Το δικό μου παίζει όπως τη πρώτη μέρα (αλλά δεν το χρησιμοποιώ καθημερινά ούτε σαν work station)
Πάντως απ'ότι ακούω όσο παλιότερα τόσο καλύτερα. Οι γνώστες φαντάζομαι θα ξέρουν καλύτερα και θα σου πουν περισσότερα.

Ωραια... Κοιταχτε, οι δουλειες που κανει το πισι μου ειναι οι εξης... Σκαναρισματα-εκτυπωσεις. Να σερφαρουμε στο ιντερνετ... Μπολικη μουσικη... Ταινιες σχεδον παντα mkv 720p και ποιο σπανια 1080p μεγεθους 3-8gb.. Ριπαρισματα cd σε mp3 η flac... Torrent downloads... Κανα ψιλο procecsing αρχειων Raw απτην dslr μου(απλα πραγματα οχι τρελα) ... Και ψιλοεπεξεργασεια αρχειον doc , και γενικα χρηση office.... Ηχο παντα στερεο,ακομα κ ταινιες στερεο ακουω.. Δεν εχω σκοπο τα επομενα χρονια με την καμια να κανω 5.1 συστημα.. και σχεδον παντα mp3 η flacs..
Μελοντικα ισως καμια 3D ταινια, και ισως καμια ηχογραφηση - μετατροπη-ψηφιοποιηση κασσετων σε mp3 και ιιισως καψιμο κανενος cd η dvd.. Games σχεδον ποτε δε παιζω... Eνοειται δεν με ενδιαφερει πχ να κανει mp3 encoding σε 3sec αντις για 6sec,,, απλα θελω το πισι να λειτουργει αψογα, διχως lags, διχως κοληματα, κοινως ρευστα.. Σα το ipad mini retina μου βρε παιδι μου! Σα μελι!!

Συσκευες που εχω.. Δυο εξωτερικοι δισκοι 2ΤΒ usb3 , scaner καλο, printer, και webcam... Σιγουρα θα μπει card reader κυριως για τις sd και για mini sd.. Χμμμμ... Τι αλλο.... Α αιντε ισως και ενα εξωτερικο blue ray player που χω...

Αυτα!!

'όλα αυτά γίνονται πολύ άνετα με mac, δε χρειάζεται να μπουτάρεις windows. Ελληνικός ορθογράφος υπάρχει, δεν υπάρχει ανάγκη για office for mac, η apple προσφέρει δωρεάν μιά δική της σουίτα. Tower και τέτοια η apple δεν έχει, ότι πήρες πήρες. αλλά είναι όπως και το iphone: it just works. Συμβουλή μου: μη βάλεις καθόλου windows. Όλο το ζουμί στην apple είναι το λειτουργικό, αν βάλεις παραθύρια το χάλασες. Πάρε ένα macmini 2011 να ξεμπερδέψεις.

Συμφωνώ, όσο δεν έχεις κάποιο λόγο να είσαι συμβατός (ανταλλαγή αρχείων με τη δουλειά σου ή χρήση εξειδικευμένου software κλπ), και όσο δεν παίζεις παιχνίδια, κρατάς μόνο το MacOS και καθάρισες, το να περάσεις windows θα σε μπλέξει σε ιστορίες, θα σου φάει τσάμπα σκληρό, και τελικά θα σου είναι πλήρως άχρηστο (με βάση πάντα τις ανάγκες που περιγράφεις).

Πολυ ωραια... Ευχαρισρω παιδια.. Οταν βρω κατι που θα με ενδιαφερει, που μαλον θα κοιταξω για κατι ποιο καινουριο να χει usb3, θα σας το δειξω να μου πειτε το οκ..:ADFADF1:

Nα προσθέσω και εγώ με την σειρά μου ... ΜΗΝ εγκαταστήσεις Windows
Το OS X είναι ότι καλύτερο υπάρχει macράν
Καλή αγορά!!!

'όλα αυτά γίνονται πολύ άνετα με mac, δε χρειάζεται να μπουτάρεις windows. Ελληνικός ορθογράφος υπάρχει, δεν υπάρχει ανάγκη για office for mac, η apple προσφέρει δωρεάν μιά δική της σουίτα. Tower και τέτοια η apple δεν έχει, ότι πήρες πήρες. αλλά είναι όπως και το iphone: it just works. Συμβουλή μου: μη βάλεις καθόλου windows. Όλο το ζουμί στην apple είναι το λειτουργικό, αν βάλεις παραθύρια το χάλασες. Πάρε ένα macmini 2011 να ξεμπερδέψεις.

Κώστα για πες μου κάτι γι'αυτο:"η apple προσφέρει δωρεάν μιά δική της σουίτα" κάνα Λινκ;;

Re: Απάντηση: Αρχαριο θελει mac

Nα προσθέσω και εγώ με την σειρά μου ... ΜΗΝ εγκαταστήσεις Windows
Το OS X είναι ότι καλύτερο υπάρχει macράν
Καλή αγορά!!!

Ειλικρηνα εμενα δε με νοιαζει σαθολου για windows... Τη γυναικα μου φοβαμαι, που αν συνηθησει κατι δε τ αλλαζει με τιποτα!!

Μιας και είμαι φαν της Apple καταθέτω την προσωπική μου άποψη .

Η συγκεκριμένη εταιρία θεωρώ είναι κορυφή στο θέμα του λογισμικού ...Και στο θέμα της υποστήριξης ...Είδη έχω παραγγείλει το καινούργιο I phone και έχω στην κατοχή μου 2 apple tv.
Τα mac τα έχω δουλέψει...Δεν θα συμβούλευα όμως κάποιον να αγοράσει mac...
Αν σήμερα που μιλάμε,πιάσεις στα χέρια σου τα windows ,8.1 ...Θα αντιληφθείς πόσο μπροστά είναι σαν λογισμικό μιας και είναι apps ,αλλά και συχρονος να τα δουλέψεις και σε περιβάλλον win 7.

Πρόσφατα ήθελα να αξιοποιήσω την μουσική μου βιβλιοθήκη (Την εχω στο I Tunes ) και ήθελα να τα δουλέψω σε ένα συγχρονο mac ...Επέλεξα το mac mini ,το οποίο το έδινε με τρεις επιλογές σκληρών δίσκων.
Τους εξήγησα ότι το θέλω με ssd δίσκο ....Απάντηση επίσημης αντιπροσωπειας ...Αν τυχόν και τον βάλεις ...Είσαι εκτός εγγύησης .
Τελικά κατέληξα με το Lenovo -IBM Ζ50-70 με επεξεργαστή ι5 ,ram στα 6 με επιλογή ακόμη μεγαλύτερης ... nividia 840, full hd οθόνη,και υβριδικό δίσκο ssd.όλα αυτά στην τιμή των 699 ευρώ .

Το λαπτοπ ανοίγει στην εκκίνηση στα 6 δευτερόλεπτα και τα 8.1 πάνε σφαίρα ...
Τελικά δεν είναι τυχαίο ότι η πωλήσεις της applie στην Αμερική έχουνε πέσει ...Ευτυχώς που υπάρχει το Ι phone.
1) HP
2)Dell
3)Lenovo
4)Apple

Πάρε το μεσαίο μακ μίνι

Αν μπορείς βάλε 16gb ράμ
Τα 2014 μακ μίνι ΔΕΝ αναβαθμιζονται
Αν βρεις κανά στοκ του 2012 η μεταχειρισμένο αν εμπιστεύεσαι τότε quad core i7 2.7 ghz !
Και με ssd ... Ακόμα καλύτερα
Αν και δε χρειάζεσαι ssd απ την άλλη τα 5400 rpm είναι λίγα