αρχάριος ζητά βοήθεια για μηχανή compact

break23

New member
4 June 2009
1
γειά σε όλους καταρχήν είμαι νέος στη παρέα(μόλις σήμερα)
αλλά και στον κόσμο της φωτογραφίας (βασικά άσχετος)

ψάχνω να αγοράσω μια compact εως 200 με ευρυγώνιο φακό γιατί έχω ακούσει καλά πράγματα γι' αυτούς.Αν μπορείτε προτείνετε κάποιες να βοηθήσετε. Ευχαριστώ...:a0210:

επίσης αν κάποιος μπορεί να μου πεί πως καταλαβαίνω αν μια μηχανή έχει ευρυγώνιο φακό από τα χαρακτηριστικά της γιατί σε λίγες ιστοσελίδες το λέει ξεκάθαρα

Καλώς τον...
Δυστυχώς το θέμα επιλογή φωτογραφικής μηχανής και γενικά το θέμα φωτογραφία είναι τρομερά πολύπλοκο και με πολλές παραμέτρους.
Δεν είναι έτσι απλά, έχει ευρυγώνιο φακό και άρα είναι καλή...

Το βασικό είναι να ξεκαθαρίσεις το ποιά θα είναι η βασική χρήση της φωτογραφικής μηχανής έτσι ώστε να ξέρεις τι ζητάς από αυτήν. Γιατί όπως είναι φυσιολογικό με 200 ευρώ δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα...-bye-

Καλως ηρθες break23. Αν ο φακος ξεκινα απο τα 24 με 28mm θεωρειται ευρυγωνιος. Το χαρακτηριστικο αυτο αναφερεται σε ολα τα μοντελα.

Αν ψαξεις θα δεις πολλα νηματα με παρομοιο θεμα, οποτε ριξε μια ματια.

Καλωσήρθες!

Καταρχήν να ξεδιαλύνουμε οτι ο ευρυγώνιος έχει σχέση με το πόσο μεγάλη γωνία θέασης έχει. Δλδ πόσο πιό πολλά χωράνε στην εικόνα μας. Σκέψου σαν ένα τρίγωνο με την μηχανή μας στην κορυφή της. Όσο πιό ευρυγώνιος τόσο πιό μεγάλη αυτήη γωνία, οπότε τόσο περισσότερο απο το περιβαλλον μας "βλέπει"

http://en.wikipedia.org/wiki/File:24-72mm_zoom_demo.jpg

Σε διπλανό νήμα αναφέρονται πολλές γνώμες για διάφορες κόμπακτ. Κάπου είδα οτι η Canon Ixus 870IS πάει για 200Ε οπότε δες και αυτήν