Αρχάριος ζητά βοήθεια

VagosM

New member
8 January 2009
55
Για σας είμαι νέος στο χόμπι..Έχω ένα PC με Amd X4 phenom 955 ,ASUS M4A89GTD PRO/USB3 RETAIL,2X2GB kingstrom ddr3 1333Mhz, 750Wat τροφοδοτικό thermaltake...
Τώρα θέλω να πάρω μια κάρτα γραφικών που να μπορώ να παίζω και κανένα παιχνίδι, μια κάρτα τηλεόρασης δεν με νοιάζουν τα ψηφιακά κανάλια μια και δεν νομίζω να έρθουν σύντομα στην περιοχή μου..Αυτά για αρχή..
Για λογισμικό έχω τα windows 7 64bit..
ευχαριστώ...

ξεκλειδωσε τον Amd X4 phenom σε Amd Χ6 phenom;);)
παρε και μια
GTS 250
φοβερο value for money αν δεν εχεις τρελλες απαιτησεις.
και το συστημα θα σκοτωνει :violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Φίλε το motherboard έχει ενσωματωμένα γραφικά που τα καταφέρνουν για συνηθισμένα παιχνιδάκια σε συνήθεις αναλύσεις, ενώ ταινίες παίζουν μια χαρά. Θα χρειαστείς κάτι πιο δυνατό αν θες να παίζεις σε 1080+ ανάλυση, ιδίως στα απαιτητικά FPS παιχνίδια.
Εφόσον παίζεις τέτοια παιχνίδια, καλύτερα να πάρεις μια κάρτα γραφικών της ΑΤΙ μιας και έχεις τσιπσετ AMD, έτσι μόνο εγκαθιστώντας και ανανεώνοντας το Catalyst θα είσαι καλυμένος και δεν χρειάζεσαι drivers και από nVidia και από AMD. Κάρτες σειράς 5750 και πάνω θα σε καλύψουν, αν διαθέτεις και περισσότερα χρήματα μπορείς να επιλέξεις και κάποια από τη σειρά 58xx.
Προσωπική μου επιλογή είναι αυτή:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516389
καθώς είναι η πιο δυνατή από τις πλήρως αθόρυβες κάρτες που βρίσκονται ευρέως στην αγορά, χωρίς ανεμιστήρα και σε λογική τιμή.

Επίσης βρήκα κάτι σχετικά με βοηθητική καρτούλα που πρέπει να εγκαταστήσεις στο άδειο slot κάρτας γραφικών:

Asus included a VGA switch card which must be placed in the secondary PCIe 2.0 x16 slot if you want a sole primary graphics card to receive the full PCIe 2.0 x16 bandwidth. However, when we tested a single Radeon HD 5870 with this switch card installed and removed we noticed no difference in performance.

mediagallery.php

Last edited:
Σας ευχαριστώ πολύ για της άμεσες απαντήσεις..
Θα ήθελα να ρωτήσω αν η Tv-card υποστηρίζει τα windows 7 γιατί δεν βλέπω να είναι συμβατή..
την κάρτα γραφικών την παρήγγειλα είδη..

Αν δεν βιάζεσαι θα το ψάξω περισσότερο και αυριο ή μεθαύριο θα σου προτείνω κάτι. Μόνο να ξέρεις πως οι κάρτες τηλεόρασης είναι και λίγο ...λαχείο, για να βρεις κάτι πραγματικά καλό...

Φίλε η Crypto που σου πρότεινα (από το E-shop γιατί εδώ που μένω δεν έχω πρόσβαση σε πολλά καταστήματα) έχει drivers Windows 7 στη σελίδα της εταιρίας.
http://www.crypto.gr/drivers/HYBRID_TV_PCI_EXPRESS_W7.zip
Δεν την έχω δουλέψει εγώ την κάρτα αυτή για να σου πω εντυπώσεις, απλά ήταν διαθέσιμη στο κατάστημα.
Στην προτείνω γιατί είναι PCI-E, υποτίθεται η πιο γρήγορη διασύνδεση για κάρτα τηλεόρασης.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν καταναλώνει πολύ ρεύμα αν χρησιμοποιώ τον υπολογηστή για να βλέπω τηλεόραση από μια απλή τηλεόραση:

Επειδή έχω μια LG 23 οθόνη υπολογιστή και με βολεύει σκέφτομαι να βάλω και κάρτα Tv να βλέπω και τηλεόραση, να βλέπω ταινίες και να παίζουμε και προ με τα παιδιά...

Βασικά αν δεν έχεις άλλη τηλεόραση δεν έχεις και δίλημμα..

Αν σε βολεύει, γιατί όχι.. Η κατανάλωση του μηχανήματος εξαρτάται από τη σύνθεσή του.. συνήθως δεν είναι μεγαλύτερη από 100-150W με τον φόρτο που έχεις κατά νου. Επιπλέον έχεις την κατανάλωση της οθόνης.

Ναι δεν έχω άλλη τηλεόραση, αλλά δεν ξέρω να πάρω τηλεόραση η να πάρω την κάρτα TV?

Δεν υπάρχει πρόβλημα κατανάλωσης, όπως σου είπε και ο φίλος παραπάνω.
Μια τηλεόραση θα καίει το ίδιο περίπου ρεύμα, αμελητέα η διαφορά.

Πρόβλημα είναι:

- Ο θόρυβος. Αν το PC σου δεν είναι αθόρυβο, ίσως σε ενοχλεί.
- Το PC θα πρέπει να μένει ανοιχτό τις ώρες που βλέπεις τηλεόραση, επίσης να το απενεργοποιείς σε stand by για να μην περιμένεις 1-2 λεπτά να ξεκινήσει.
Το ίδιο και τα ηχεία.
-Τα προγράμματα επίσης μπορεί να τα βρεις λίγο δύσχρηστα, αν δεν έχεις ένα PC που μπορεί να λειτουργήσει με τηλεκοντρολ.
- Η ποιότητα εικόνας. Δύσκολα θα έχεις την ίδια απόδοση από μια κάρτα τηλεόρασης με μια κανονική τηλεόραση. Όμως η κάρτα κοστίζει και πολύ πολύ λιγότερα χρήματα.

Η ιδανική λύση θα ήταν να είχες μια τηλεόραση που θα έπαιζε και το ρόλο οθόνης για τον υπολογιστή. ;)

Παρά τα παραπάνω, εγώ που δεν βλέπω πολύ τηλεόραση και τη θέλω συμπληρωματικά, για χώρο όπως γραφείο ή το προσωπικό μου δωμάτιο, επειδή έχω λύσει και τα περισσότερα από τα θέματα που σου γράφω, θα επέλεγα μια καλή καρτούλα τηλεόρασης.

Χμμμ..και εγώ δεν είμαι πολύ της τηλεόρασης έχω το Themltake medialab με τηλεκοντρόλ....ωραία αυτό θα κάνω να πάρω αυτήν που μου πρότεινες?

Στο πρότεινα γιατί δεν βλέπω κάτι άλλο διαθέσιμο σε pci-express σύνδεση.
Εγώ έχω κάτι αντίστοιχο σε USB, αλλά προτιμότερο το pci-express.
Ίσως να βρεις πιο επώνυμη κάρτα αν κινηθείς κοντά στα 100 . Αλλά πάλι...
Εγώ μάλλον θα το αγόραζα το Crypto από τις προδιαγραφές που διάβασα στη σελίδα του, όμως ΔΕΝ το έχω δοκιμάσει για να στο εγγυηθώ.
Δες στη παραπάνω σελίδα τις λεπτομέρειες στο εγχειρίδιο.
Μάλλον θα δουλέψει και με τα WMC εφόσον δουλεύει με το Total Media 3 και ίσως να μην χρειαστείς καν το τηλεκοντρόλ του (πάντα, από όσα διάβασα).

δες μήπως το βρεις φθηνότερα αν τελικά το αποφασίσεις.