Αρχαριος ζηταει βοηθεια απο την αρχη και για ολα

stauros

New member
7 May 2007
8
Γεια χαρα σε όλους !!!!
Χρειαζομαι πληροφοριες-συμβουλες για ολοκληρωμενη λυση home cinema. O χωρος είναι σχηματος ορθογωνιου ,διαστασεις 6,4 επι 4,5.

Στην φωτο μπορει να φανει καθαρα (ελπιζω τουλαχιστον) η πλευρα που θελω να μπει το πανι.θα μπει αναμεσα στην φουσκα του τζακιου και τον αριστερο τοιχο και απο το γυψινο ταβανι μεχρι το πρωτο πεζουλακι, (πλατος 2,68, υψος 1,86). Νομιζω ότι ενα πανι 16 επι 9 στις 120 ιντσες είναι ιδανικο γιατι η αποσταση θεασης είναι 5 μετρα.Το σαλονι που φαινεται εκει δεν ισχυει, θα μπει τερμα στο πισω τοιχο

Θα γινει σχισμη στην γυψοσανιδα και θα μπει μεσα ο μηχανισμος.
Εδω όμως νομιζω ότι μπορει να υπαρξει προβλημα γιατι μπροστα απο το πανι υπαρχει ένα τελαρο γυψοσανιδα που μαζι με το ενδιαμεσο κενο απο το ταβανι θα κοβει περιπου 15εκ. υψος απο το ταβανι και κατω αρα θα κοβει και ωφελιμο υψος απο το πανι ή κανω λαθος;

Παμε παρακατω.Ο προτζεκτορας θα στηθει στον πισο τοιχο, σκεφτομαι στο μεσο περιπου της οθονης , και το κακο είναι ότι λογω διαδρομου πισω αριστερα, ο καναπες θα στηθει 60 εκ αποσταση απο τον αριστερο τοιχο και μεχρι τερμα δεξια, απεναντι απο τον τζακι.Θα υπαρχει προβλημα στη θεαση;
Μπορω να βρω αξιοπιστο πανι στα 500 με 700 ευρω ;
Αυτα για αρχη

Attachments

• SALONI 1.jpg
    SALONI 1.jpg
    43.8 KB · Views: 172
Η αποσταση του καναπε απο τον αριστερο τοιχο θα είναι περιπου 90 εκ. αρα θα είναι στημενος απο την μεση περιπου της οθονης και μεχρι τερμα δεξια.
Το πανι θα είναι λιγο πιο εξω απο το τζακι

καλησπερα
μα που ειναι το τζακι? :chinscratch:
δεν βγαζεις καμια φωτο καλυτερα ?
ειπα να βοηθησω αλλα πολυ μπερδεμα...

Φιλε εχεις δικιο η εικονα ειναι μπερδεμενη αλλα δυστυχως δεν εχω καποια αλλη αυτην την στιγμη
Φαντασου ότι οπως το κοιτας είσαι στην πισω αριστερη γωνια του δωματιου και το τζακι ειναι απεναντι και δεξια, φαινεται η φουσκα και η εστια.Στον απεναντι τοιχο που βλεπεις λοιπον θα βαλω ενα πανι που θα βγαινει απο το γυψινο ταβανι.Επειδη όμως μπροστα απο το πανι θα υπαρχει μια δευτερη γυψινη κατασκευη , η οποια θα κατεβαινει απο το ταβανι περιπου 15 ποντους , λογικα θα κοβει κατι απο το ωφελιμο μερος του πανιου, ετσι δεν ειναι ;
Αnyway ψαχνω ένα πανι 16 επι 9 στις 120 ιντσες μεχρι 700 ευρω , φανταζομαι χειροκινητο αλλα αν το ηλεκτροκινητο εχει λιγοτερη φθορα στον χρονο θα δωσω κατι παραπανω,χρειαζομαι και τις διαστασεις της κασας του για να τις δωσω στον γυψοσανιδα
Για προτζεκτορα δεν ρωταω ακομα γιατι δεν εχω αλλα χρηματα αλλα με ενδιαφερει να ξερω ποια καλωδια πρεπει να περασω απο το ταβανι για να υπαρχουν οταν θα βαλω
Απο εκει και περα νομιζω ότι χρειαζομαι εναν αποκωδικοποιητη που να παιζει επιγεια,νοβα και δορυφορικη , ενα dvd recorder, εναν ενισχυτη και ενα συστημα 5.1 ηχειων και ολα αυτα μεχρι 2000 ευρω
υπαρχει καποια προταση ;

Πανί ηλεκτροκίνητο, τηλεχειριζόμενο, καλό και οικονομικό:
E-SCREEN

Για ηχεία 5.1, επιλογές πολλές. Από αυτές που μου αρέσουν:
Chario Piccolo Classic
Scandyna Micropod SE

Για ενισχυτή εγώ θα πήγαινα κλασικά σε Yamaha και για εγγραφέα σε Pioneer, αλλά φτάνουν τα 2000 για όλα αυτά;

Για τον βιντεοπροβολέα, εκτός από ρεύμα θα σου έλεγα να περάσεις
1 HDMI για ψηφιακή σύνδεση και 1 ομοαξονικό για αναλογική. Αλλά να φροντίσεις το DVD σου να έχει HDMI. Αν δεν έχει πέρασε και 3 ομοαξονικά για να συνδέσεις component. Προσοχή στο HDMI να είναι καλής ποιότητας!

Last edited:
1 HDMI για ψηφιακή σύνδεση και 1 ομοαξονικό για αναλογική. Αλλά να φροντίσεις το DVD σου να έχει HDMI. Αν δεν έχει πέρασε και 3 ομοαξονικά για να συνδέσεις component. Προσοχή στο HDMI να είναι καλής ποιότητας!
ειμαι ψιλοασχετος αλλα εχω παραγγειλει για καλωδια HDMI και RGB . Μηπως εχω κανει καμμια βλακεια ;
ευχαριστω

επισης, για οποιον ενδιαφερεται να βοηθησει,

λεω να αγορασω στα 1000 ευρω ενισχυτη DENON 19O7 και σετ 5.1 ηχειων ROISTER HT 4000, τα βρηκα καπου προσφορα σετ. Αξιζουν τα λεφτα τους ;

Ακομα χρειαζομαι ενα DVD RECORDER και νομιζω οτι το LG RH 277 με 280 ευρω ειναι αξιοπιστο αλλα

δεν ξερω τι παιζεται με την μεταφορα ηχου στον ενισχυτη απο τα DVD RECORDERS, περα απο το κοαξιαλ δηλαδη ,
αλλα kai σαν πηγες που ειναι μηπως πρεπει να έχουν και καποιες αλλες δυνατοτητες στον ηχο , αναλογα με το ηχητικο σημα που παιρνουν;

με ακουει κανεις :operator: ;

όντως ψήνομαι και εγώ για το LG RH 277,

Έχει 160GB, εχει HDMI και USB... Μόνο καφέδάκι δεν μας ψήνει :)
το έχει κανείς ρε παιδιά ή καμια εμπειρία? Αξίζει να το χτυπήσω?

Απο εκει και περα νομιζω ότι χρειαζομαι εναν αποκωδικοποιητη που να παιζει επιγεια,νοβα και δορυφορικη ;[/QUOTE]

Aν ασχολήσε με υπολογιστή,DREAMBOX DM600.Με σκληρό 80αρη γύρω στα 360,χωρίς σκληρό γύρω στα 270 ευρώ

Σταυρο, για βοηθησε λιγο...σε ποιον απο τους 2 απεναντι τοιχους θα μπει το πανι? Στον αριστερο ή στον δεξι οπως βλέπουμε??? Γιατι ακομα δεν καταλαβα...:damnyou:

τελικά τι συνδέσεις πρέπει να υπολογίζει κανείς να περάσει από την οροφή? (HDMI - αλήθεια ποιάς εταιρίας θεωρούνται καλύτερης ποιότητας)
component? Optical or coaxial;

Είναι καλή ιδέα να μπεί και ένας υπολογιστής δίπλα στον ενισχυτή? Τι καλώδια σύνδεσης θα χρειασθούν? USB? DVI? D-sub 15pin?s-video?

Πανί ηλεκτροκίνητο, τηλεχειριζόμενο, καλό και οικονομικό:
E-SCREEN

Για ηχεία 5.1, επιλογές πολλές. Από αυτές που μου αρέσουν:
Chario Piccolo Classic
Scandyna Micropod SE

Για ενισχυτή εγώ θα πήγαινα κλασικά σε Yamaha και για εγγραφέα σε Pioneer, αλλά φτάνουν τα 2000 για όλα αυτά;

Αλλοι κατασκευαστές ηλεκτρικών πανίων υπάρχουν? Βασικα μπορει να χωνευτη μέσα σε ψευδοοροφη και να κατεβαινει μεσω τηλεχειρισμού?