Αρχεία*.TS* και επεξεργασία.

18 June 2006
15,906
Αθήνα-Κέντρο
Παιδιά καλημέρα σε όλους και ειδικά στους φωστήρες της κατηγορίας..

Τελευταία γράφω στον αποκωδικοποιητή μου εκπομπές (όπως το ΝΗΣΙ), σε αρχεία .ts , τα μεταφέρω στο pc μου και τα βλέπω με κάποιο απ τα τόσα προγράμματα. (VLC,MPC-HC ,κλπ..)

Υπάρχουν προγράμματα με τα οποία μπορώ να αφαιρέσω τις διαφημίσεις και άλλα ενοχλητικά και να σώσω μετά εκ νέου το αρχείο μου ?

Και αυτά τα προγράμματα είναι freeware ή τα πληρώνουμε ?

Περιμένω προτάσεις εναγωνίως και ευχαριστώ εκ των προταίρων!!:grandpa:

Μήτσε μου, παλιότερα που ασχολιόμουν με τα της επεξεργασίας δούλευα με το Pinnacle. Ήταν εύκολο πρόγραμμα, αλλά, τίγκα στα bugs που σου έβγαζε κάθε φορά την ψυχή (μέχρι την έκδοση 10 έφτασα), δεν ήταν όμως freeware. Μπορεί οι καινούργιες εκδόσεις να έχουν λύσει τα προβλήματα. Το Nerovision ανοίγει TS αρχεία?? Για ρίξε μια δοκιμή...

Aν ενδιαφέρει η διατήρηση της ποιότητας της εικόνας και η απλότητα, καλύτερα να χρησιμοποιηθεί κάποιο πρόγραμμα τύπου ts_splitter, που "κόβει" και "ενώνει" τις σχετικές παλμοσειρές σε βήμα GOP (GroupOfPictures)...

Mε πρόγραμμα μοντάζ, θα επισυμβαίνει εκ νέου encoding, στα σημεία της κοπής ή και σε όλο το αρχείο, αναλόγως της ποιότητας του προγράμματος.

Καλημέρε; κι από μένα. Υπάρχουν διάφορα ts editors αλλά πραγματικά σου βγάζουν την πίστη. Αυτό που δουλεύει απόλυτα σωστά και είναι και πολύ εύχρηστο είναι το VideoRedoPlus και μάλιστα η έκδοση 4 υποστηρίζει και HD υλικό με απόλυτη επιτυχία.
Μπορείς να εξάγεις ένα νέο ts αρχείο ή ένα mpg από το πρώτο και διάφορους τύπους αρχείων από το δεύτερο. Αν δεν είναι HD περιεχομένου το αρχείο σου είναι καλύτερα να εξάγεις mpg αφού δουλεύεται εύκολα για περαιτέρω επεξεργασία.

Αν χρειαστείς περισσότερες πληροφορίες για συμπιέσεις κλπ πες μου να ετοιμάσω έναν οδηγό.

EDIT: To videoredo δεν κάνει reencoding και κόβει στο frame.

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Εχω κατι ταινιες 3D .ts σε side by side captured απο 3D Δορυφορικα καναλια και ειναι στα 25fps με ρωσικο και αλλες γερμανικο ηχο.
Θελω λοιπον να αφαιρεσω τον ηχο τους και να βαλω stream ηχου ac3/DTS που εχω κανει εξαγωγη απο την αντιστοιχη ταινια 2D mkv στα 23,796fps.
To μεγαλο προβλημα που φανταζομαι ειναι πως θα συγχρονισω τον ηχο.
Θελω στο τελος να εχω φτιαξει ενα mkv αρχειο με τον αγγλικο ac3/DTS
ηχο που εχω και με το stream video απο το .ts αρχειο.
Δεν θελω να κανω reencode το stream video.

Και κατι αλλο εχω κατι ταινιες 3D wmv σε μορφη side by side με αναλυση
2560x720 δηλαδη 2 κολλητες εικονες απο 1280x720 η καθε 1.
Θελω λοιπον να τις μετατρεψω σε 1920x1080 ή 1280x720
ετσι η καθε εικονα θα εχει αναλυση 960χ1080 ή 640χ720 αντιστοιχα.
οπως καταλαβατε η οριζοντια αναλυση θα πεσει στο μισο χωρις να πειραχτει
η καθετη.Θελω να συμπιεσω δηλαδη την οριζοντια αναλυση στο μισο.
γινετε αυτο χωρις reencode ?

Παρακαλω οποιος ξερει κατι ας δωσει μια βοηθεια

Last edited:
Αγαπητοί φίλοι έχω μια ταινία σε 3 μέρη (disk1.ts, disk2.ts, disk3.ts) και ένα αρχείο υποτίτλων για την ταινία. Πρέπει να το διαιρέσω και να το συγχρονίσω ή πρέπει να κάνω κάτι άλλο;