αρχείο mkv - αναπαραγωγή σε απλό dvd player..

PETRAN

AVClub Fanatic
20 June 2006
11,063
in orbit
έχω ένα αρχείο...

Video: MPEG4 Video (H264) 1280x720 29.97fps

το οποίο είναι περίπου 1.6gb ο τύπος του αρχείου είναι mkv !!

Θα ήθελα αν ξέρετε να μου πείτε αν μπορώ να το γράψω σε απλό dvd έτσι ώστε να το βάλω να παίξει στο player για να το δω στην tv... ή αν χρειάζεται κάτι πιο πολύπλοκο για να παίξει ή αν εν τέλη δεν θα παίξει καθόλου!

ευχαριστώ,

Δημήτρης.

υ.γ Τάσο ευχαριστώ.-bye-

Σε απλό dvd player δεν παίζει με τίποτα, εκτός και αν έχεις πειράξει τίποτα στο hardware και παίζει τα πάντα! Επόμενη λύση convertxtodvd για μετατροπή σε dvd. Kαι επόμενη λύση σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση για θέαση των πάντων! Η τελευταία λύση είναι και η καλύτερη κατά τη γνώμη μου.

η μεταροπη σε DVD γινεται πανευκολα και με το NERO 8 !
αλλα να ξερεις οτι η μετατροπη σε κανονικο DVD φορμα θα σου ριξει την ποιοτητα αισθητα και την αναλυση !!!!!!!

η καλυτερη λυση ειναι : Γραφεις την ταινια σαν αρχειο ψηφιακο (οπως γραφεις τις φωτογραφιες σε CD η σε DVD ) και μαζι στον ιδιο φακελο βαζεις και τους υποτιτλους αν εχεις μαζι !

το δισκακι που θα βγει θα ειναι ενα αρχειο ψηφιακο χωρις καμια ΑΠΩΛΕΙΑ η μετατροπη !
Δηλ, θα ειναι η ταινια ακριβως οπως ειναι στον σκληρο σου αλλα ......... αλλα ...... ΔΕΝ θα παιζει σε σπιτικο πλευερ !!!!!
θα παιζει ομως σε Λαπτοπ η σε PC το οποιο θα εχεις συνδεσει με την τηλεοραση σου και θα το παιζεις με τα εξης : KMP , mpc , zoom player η αλλο πλευερ της αρεσκειας σου !
και θα παιζει ΑΚΡΙΒΩΣ οπως ειναι χωρις ΚΑΜΙΑ απωλεια στην αναλυση η την ποιοτητα του αρχειου ταινια !!!

Video: MPEG4 Video (H264) 1280x720 29.97fps

το οποίο είναι περίπου 1.6gb ο τύπος του αρχείου είναι mkv !!

Θα ήθελα αν ξέρετε να μου πείτε αν μπορώ να το γράψω σε απλό dvd έτσι ώστε να το βάλω να παίξει στο player για να το δω στην tv

ευχαριστώ,

Δημήτρης.

-bye-

convertxtodvd και παει νερακι Δημητρη και δεν χρειαζεται να εχεις nero για να γραφτει το δισκακι

ο Μιχαλακης απο την φυλακη ξερει καθε εβδομαδα.....χε..χε

Last edited:
παλικάρια ευχαριστώ για τις απαντήσεις..

θα ήθελα να μπορώ να το γράψω σε dvd χωρίς απώλειες αλλά δεν γίνεται..

οπότε η καλύτερη λύση απ' ότι κατάλαβα είναι να πάρω ένα καλώδιο dvi->hdmi για σύνδεση του υπολογιστή με την tv..

σας ευχαριστώ όλους και πάλι!

Ισως αργοτερα καποια blu-ray players ή hd-dvd players να μπορουν να διαβαζουν mkv αρχεια απο δισκακια με καποια μετατροπη στο firmware, όπως γινεται τωρα με τα dvd players που διαβαζουν και DivX! :grandpa:

Αλλά με απλό dvd-player να παιξεις mkv, ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ, καθοσον ΔΕΝ υποστηριζεται μεγαλυτερη αναλυση στην αναπαραγωγή από 720*576p (standard definition)! :antlers:

Στο ίδιο θέμα θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με την μετατροπή του
matroska hd file σε avi στο ίδιο μέγεθος frame και με την ίδια ανάλυση .
Εχω δοκιμάσει ένα σωρό converters αλλά πάντα υπάρχει πτώση στην ποιότητα της εικόνας. Δοκίμασα το river past video cleaner το οποίο έχει εφαρμογή για
hd file έφαλα το bit rate στο max. (8000) μου έβγαλε ένα αρχείο διπλάσιο σε μέγεθος από το matroska αλλά υπήρχε ορατή πτώση ποιότητας (colour noise
και αυξημένος κόκκος).

ps. το nero 8 ΔΕΝ δέχεται matroska για μετατροπή σε άλλα format ,
μόνον αν πρόκειται να φτιάξουμε ένα data dvd .

Απάντηση: Re: αρχείο mkv - αναπαραγωγή σε απλό dvd player..

Ισως αργοτερα καποια blu-ray players ή hd-dvd players να μπορουν να διαβαζουν mkv αρχεια απο δισκακια με καποια μετατροπη στο firmware, όπως γινεται τωρα με τα dvd players που διαβαζουν και DivX! :grandpa:

:antlers:

τι παιζουν αυτοι οι players τελικα?
δισκακια απο το video club μονο :2thumb22sup:

Με λιγα χρηματα παραπανω φτιαχνεις ενα ΠΟΛΥ καλο htpc, το οποιο ειναι διαχρονικό, αναβαθμιζεται ευκολα, του βαζεις ό,τι σκληρο δισκο θελεις και οσους θελεις, και κανεις και πολλα περισσοτερα πραγματα ΕΚΤΟΣ απο το να αναπαραγεις mkv και dvd! :grandpa:

Οι αναπαραγωγη mkv απο αυτονομο μηχανημα (φετα) και παντα απο δισκακι dvd ή HD, θα εχει νόημα ΜΟΝΟ όταν θα την υποστηριζουν οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ επιτραπεζιες συσκευές HD της αγοράς , όπως γίνεται τώρα με τα DivX!

Να μπορεις σαν ανθρωπος να γραψεις ενα mkv αρχειο σε ενα δισκακι και να το δωσεις και σε ενα φιλο σου να το δει στο σπιτι του.... :smash:

Για καθαρα προσωπικη χρηση , παιρνεις ενα HTPC, και εισαι JET!

Το vso Μου κάνει σπασίματα σε γρήγορες σκηνές, όταν μετατρέπω τα mkv σε dvd.
Εσάς όχι;

Για να παίξω mkv τι κάρτα γραφικών χρειάζεται? Άκουσα επίσης ότι μπορεί και το ps3 να παίξει τετοια αρχεία γνωρίζετε πως?

Το PS3 ΔΕΝ παιζει mkv προς το παρον αλλα θα υποστηριζει συντομα! :grandpa:

Καρτα γραφικων για αναπαραγωγη mkv ΔΕΝ παιζει ρολο ποια θα εχεις, μιας και δεν γινεται hardware accelaration απο την καρτα στην αναπαραγωγη mkv....

Αρκει να εχεις εναν καλο δυπυρινο επεξεργαστή, και τουλαχιστον 1GB DDR2 Ram! (καλυτερα 2GB για να εισαι πιο ανετος!)

κανε μια δοκιμη με απενεργοποιοημενο το deinterleave να δεις και ποσταρε!!

Το ίδιο μου έκανε και χωρίς το deinterleave.
Απλώς το έχω αφήσει κλικαρισμένο επεί μου είπαν ότι έτσι είναι το σωστό.
Αναγκάζομαι και κάνω τις μετατροπές με το avi2dvd, αλλά κάνει 3 ώρες περίπου.
Άσε που οι υπότιτλοι είναι πιο ωραίοι στο vso.