Αρχειοθέτηση δίσκων

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
0
Belleville
Ψάχνω κάποιο πρόγραμμα που θα διευκολύνει στην αρχειοθέτηση των LP-CD και με το οποίο θα μπορώ να ψάχνω το τι έχω, από ποιον συνθέτη, κτλ με μεγαλύτερη ευκολία. Κάτι σαν το Maestro Manager για όποιον το έχει υπόψη του.
Δεν εννοώ αρχειοθέτηση mp3 και αρχείων αλλά δισκοθήκης.
Γνωρίζει κανένας κάποιο αξιόπιστο και πρακτικό? (Κατά προτίμηση δωρεάν ή με μικρό κόστος).

Το Where is it πρέπει να σου κάνει. Είναι για ταξινόμηση και εύρεση όλων των αρχείων, αλλά κάνει και για μουσική. Πλεονέκτημα: το αρχείο με τις καταχωρήσεις αποθηκεύεται ανεξάρτητα του προγράμματος.

Δες εδώ.

Αλλιώς στο emule ;)

Πραγματικά είναι πολύ σημαντικό να έχεις το αρχείο σου χωριστά από το πρόγραμμα.

Πάντως σε κάθε περίπτωση μιλούμε για σοβαρή βάση δεδομένων. Και πριν ξεκινήσεις θα πρέπει να καθορίσεις τί θέλεις τώρα από το πρόγραμμα, και τί θα θελήσεις στο μέλλον, έτσι ώστε η δουλειά που θα ρίξεις τώρα να μην πάει άχρηστη. Και φυσικά μιλούμε για τεράστιο όγκο δουλειάς.

Εγώ είχα ξεκινήσει μια τέτοια βάση, αλλά παραιτήθηκα, όταν ο μικρό άρχισε να μπουσουλά, να αλλάζει θέση στα άλμπουμς και να σπα τα cds. Είχα προλάβει να βάλω στη βάσςη μόλις 550 άλμπουμς με 150 ώρες δουλειάς.

Εγώ χρησιμοποιώ το Music Label 2006.Μόλις τοποθετήσω το CD στο Drive του υπολογιστή συνδέεται μέσω δικτύου με database και κατεβάζει και αρχειοθετεί τα πάντα από τίτλους τραγουδιών , συνθέτες , έτος κυκλοφορίας . εταιρία παραγωγής και τις περισσότερες φορές ακόμα και εξώφυλα.Το πρόβλημα που έχω έιναι με τους ελληνικούς τίτλους και την έλλειψη κατάλληλων fonts.