Και αν δεν κάνω λάθος ήταν προτεινόμενη για όσκαρ και η Συνομιλία. Από τους λίγους σκηνοθέτες (ή ο μόνοςπου είχε υποψηφιότητα την ίδια χρονιά για δύο ταινίες.
Η αρχη του Nosferatu (1979) του Werner Herzog.Remake της ταινιας του Murnau του 1922,ειναι ενα αριστουργημα υψηλοτατης αισθητικης...
Για θυμίστε μου βρε παιδιά: αυτό είχε βγει στα ελληνικά με τον τίτλο "Σταυροί στο Μέτωπο"; Ή τα έχω μπερδέψει; Πάνε χρόνια που είδα τους "Σταυρούς...". Του 1955 νομίζω ή κάπου εκεί κοντά.
Για θυμίστε μου βρε παιδιά: αυτό είχε βγει στα ελληνικά με τον τίτλο "Σταυροί στο Μέτωπο"; Ή τα έχω μπερδέψει; Πάνε χρόνια που είδα τους "Σταυρούς...". Του 1955 νομίζω ή κάπου εκεί κοντά.
αυτο ειναι !
ΚΕΡΚ ΝΤΑΓΚΛΑς θεος.... και μετα η πριν ηρθε και ο ΣΠΑΡΤΑΚΟς !!
να και μια αλλη σκηνη απο την ταινια
- Ο πατριωτισμός ίσως είναι παλιομοδίτικος, αλλά ο πατριώτης είναι έντιμος άντρας .
- Δεν σκέφτονταν όλοι το ίδιο. ο Samuel Johnson είπε κάτι άλλο.
- Τι; ….Τι είχε να πει για τον πατριωτισμό;
- Είπε ότι ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του καθάρματος κύριε.
Ορίζοντας: εκεί που η θάλασσα συναντά τον ουρανό. Τέτοιο ταξίδι προς την Αχερουσία δύσκολα αποτυπώνεται στο σελιλόιντ. Dead Man του Jim Jarmusch (1995). Πολλές φορές έχω την εντύπωση ότι πρώτα γράφτηκε η μουσική του Neil Young και πάνω σε αυτή γύρισε την ταινία ο αγαπημένος σκηνοθέτης.
http://www.youtube.com/watch?v=fkqziU2FbaA
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.