Αρχίσαμε να τρώμε πόρτα στο ebay....

Re: Απάντηση: Re: Αρχίσαμε να τρώμε πόρτα στο ebay....

Μπορει στη πλειονοτητα να ηταν -ειναι ,αλλα εχουν πουλησει και πουλανε<μαιμουδες> παρα πολλες σε ρουχα εννοειται,περα απ το οτι ειναι ακριβοτεροι.Ψαχνω τωρα μια μπαταρια για λαπτοπ ,και ειναι 8-10 ευρω ακριβοτεροι οι Γερμανοι απο τους Αγγλους

Ενταξει ρε συ ρουχα παπουτσια δεν αγοραζω....εδω στα δικα μας μαγαζια και δεν πειθομαι ευκολα για αυτα που πουλανε.

Για μπαταριες επαναφορτιζομενες παντως μονο Γερμανια βρισκω καλες τιμες και αξιοπιστους πωλητες. Στα φωτογραφικα επισης ειναι πολυ αξιοπιστοι.

Re: Απάντηση: Αρχίσαμε να τρώμε πόρτα στο ebay....

Εχω παει εκατο φορες να τους παρακαλεσω να μου στελνουν ειδοποιητηρια αντι να κουβαλαει ο ταχυδρομος τα πραγματα και οταν δεν με βρισκουν να τα αφηνει χυμα στην εισοδο...
ειτε σε τοιχο μιλας ειτε σε ανθρωπους ενα και αυτο!!!

Τυχερε.

Εγω στα 10 χρονια που ειμαι πελατης προσπαθω το αντιθετο να τα φερνουν μαζι τους αντι να με κουβαλανε στο ταχυδρομειο.

Τυχερε.

Εγω στα 10 χρονια που ειμαι πελατης προσπαθω το αντιθετο να τα φερνουν μαζι τους αντι να με κουβαλανε στο ταχυδρομειο.
Να σου πω εγω ομως τι σημαινει να βρισκεις πραγματα 200-300 ευρω στο χαλακι σου αν δεν σε βρει ο τυπος !
Παντως επειδη αλλο ειναι το θεμα , ας γραψουμε τυχον εμπειριες παρομοιες με τον υπερηχο...

Να σου πω εγω ομως τι σημαινει να βρισκεις πραγματα 200-300 ευρω στο χαλακι σου αν δεν σε βρει ο τυπος !

Καλα προφανως. Δεν αντιμετωπισα προσωπικα τετοια θεματα ποτε για αυτο και τους ενθαρρυνα να τα φερνουν μαζι τους.

Για το θεμα του Υπερηχα πιστευω οτι ειναι καθαροτατα θεμα πωλητη. Ξεκαθαρα. Ισα ισα που απο την Γερμανια προσωπικα ειχα τελευταια περιληφθει σε πλειστηριασμους παρολο που επετρεπαν μονο απο την χωρα τους συμμετοχες.

Ολα ειναι θεμα πως θα τους το ζητησεις , τι feedback εχεις και φυσικα τι ανθρωπος ειναι ο πωλητης.

εγώ θα σας πω, μακάρι να κάνω λάθος.
πάντως σήμερα μιά αγορά των 5 λεπτών μου έφαγε τρία τέταρτα...
Ας αφήσουμε το θέμα να γίνει καταγραφή παρόμοιων περιστάσεων.

Απο ηνωμένες βασίλειο πετάνε οι αποστολές
Απο Γερμανία ασε που ειναι όλα πανάκριβα αργουνε κιόλας 2 βδομάδες κάνουν...

Μετά από τόσα ποστ, νομίζω ότι η πλειοψηφία δεν κατάλαβε τι λεω.
Αποφάσισα να ψωνίσω, μιά απλή συνηθισμένη διαδικασία που κάνω χρόνια, και επειδή δεν ήθελα να το πάρω από ανατολή έψαξα πριν 10 μέρες καταστήματα ευρωπαϊκά που το στέλνουν, έστω με λίγο τσιμπημένη τιμή, για σιγουριά.
Εκανα μια λίστα από 4-5 λινκς.
ΟΛΑ έστελναν παγκόσμια ή ευρωπαϊκά και μάλιστα χωρίς ταχυδρομικά.
Μάλιστα στις λεπτομέρειες έκανες κλικ στην Ελλάδα και έλεγαν δωρεάν, ενώ πχ σε άλλες είχαν μεταφορικά.

Το πρόβλημα εμφανίζονταν όταν πατούσες το κουμπί "Αγόρασε".
Τότε έβγαινε κόκκινη κάρτα που έλεγε "δυστυχώς δεν στέλνουμε Ελλάδα"
Στην αρχή μου το έβγαλε το γερμανικό κατάστημα "De Lager". Μετα πήγα σε 1-2 εγγλέζικα. Το ίδιο.
Μετά σε ένα κινέζικο.
Και με τα πολλά κατέληξα νομίζω σε Hong Kong.
Ξαναλέω το θέμα δεν είναι ποιός είναι αξιόπιστος ή όχι.

Στέλιο, ένα θερμόμετρο ινφραρεντ είναι.

επι του θέματος, φίλη ιδιοκτήτρια καταστήματος παιδικών ρούχων εξεπλάγην (μαζί και εμείς) όταν γερμανική εταιρία η οποία προπληρωνόταν παραγγελίες της τάξης των 4-5 χιλιάδων ευρώ επέλεξε να σταματήσει να δραστηριοποιείται στη χώρα μας.

Το πρόβλημα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από ότι νομίζουμε!

Ισχύει.

Η Ιταλία είναι χρόνια σε αντίστοιχη θέση.

Πέρα απ την φήμη της χώρας, πιστεύω ότι τα claims για "χαμένα", "damaged" κτλ πληθαίνουν και αυτός είναι ένας άλλος λόγος που μας κόβουν. Επανέρχεται δυναμικά η ελληνική κουτοπονηριά όσο πιο πολλοί χρήστες μπαίνουν στο δίκτυο, ξεθαρρεύουν και βρίσκουν εύκολο τρόπο να κοροϊδέψουν το σύστημα.

Κάτι αντίστοιχο έγινε με τις εταιρείες ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που δεν στέλνουν πια δωρεάν δείγματα στη χώρα μας αφού όλοι φόρτωναν ότι καινούργιο έβγαινε απλά για να το έχουν χωρίς καμιά προοπτική να το χρησιμοποιήσουν.

Nομιζω οτι η Ιταλια αποτελει διαφορετικη περιπτωση ,επειδη μαλλον απο εκει εισαγονται και διατιθενται σ ολη την Ε.Ε τα κινεζικα προιοντα.

Απάντηση: Re: Αρχίσαμε να τρώμε πόρτα στο ebay....

Ισχύει.

Η Ιταλία είναι χρόνια σε αντίστοιχη θέση.

Πέρα απ την φήμη της χώρας, πιστεύω ότι τα claims για "χαμένα", "damaged" κτλ πληθαίνουν και αυτός είναι ένας άλλος λόγος που μας κόβουν. Επανέρχεται δυναμικά η ελληνική κουτοπονηριά όσο πιο πολλοί χρήστες μπαίνουν στο δίκτυο, ξεθαρρεύουν και βρίσκουν εύκολο τρόπο να κοροϊδέψουν το σύστημα.

Εννοείται ότι ισχύει. Μέγιστο παράδειγμα το play.com που μας έχει βάλει black list παγκοσμίως με το όριο των 30 ευρώ.

ΟΛΑ έστελναν παγκόσμια ή ευρωπαϊκά και μάλιστα χωρίς ταχυδρομικά.
Μάλιστα στις λεπτομέρειες έκανες κλικ στην Ελλάδα και έλεγαν δωρεάν, ενώ πχ σε άλλες είχαν μεταφορικά.

Το πρόβλημα εμφανίζονταν όταν πατούσες το κουμπί "Αγόρασε".
Τότε έβγαινε κόκκινη κάρτα που έλεγε "δυστυχώς δεν στέλνουμε Ελλάδα"
Στην αρχή μου το έβγαλε το γερμανικό κατάστημα "De Lager". Μετα πήγα σε 1-2 εγγλέζικα. Το ίδιο.
Μετά σε ένα κινέζικο.
Και με τα πολλά κατέληξα νομίζω σε Hong Kong.

Eχεις κανει ποτε σου πωληση ?

Οταν παραμετροποιεις την καρτελα πωλησης επιλεγεις σε ποιες ηπειρους θες να πουλησεις και μπορεις να γραψεις τις χωρες που εξαιρουνται..

Εκει μπορει να γινουν λαθη.Γιατι υπαρχουν δυο πεδια για αυτον τον λογο.

Κατ´αρχην φανταζομαι οτι θα τσεκαρες εκει που λεει αν ο πωλητης στελνει Ελλαδα ετσι ? Στο shipping and payment tab αναφερει καθαρα που πουλαει. Αλλα και παλι μπορει να εχει κανει λαθος στην δευτερη επιλογη .

Μου εχει τυχει και σε εμενα να επιτρεπω την πωληση worlwide με καποιες εξαιρεσεις αλλα να δεχομαι μηνυμα οτι δεν μπορουν να κανουν Bid στον πλειστηριασμο μου.

Απο την στιγμη που η απαγορευση που τρως ειναι αυτοματοποιημενη και δεν αναγραφεται η Ελλαδα στις χωρες που ΔΕΝ στελνει ο πωλητης τοτε πιθανολογω οτι ειναι απλα λαθος στην συνταξη της πωλησης.

εγω παντως πριν κανα δυο μηνες που ψαχνομουν απο αμερικη για κανα δυο προιντα 4 πωλητες που ειχα μιλησει για να δω αν στελνουν ελλαδα συστημενα μου ειπαν οτι η ελλαδα ηταν η πρωτη χωρα σε πωλησεις!!! ελα ρε του λεω πλακα με κανεις???

Μεχρι τωρα σε πωλήσεις που έλεγαν EU δεν αντιμετώπισα προβλημα...

Σε αρκετες δημοπρασίες στο αγγλικο ebay, που ελεγαν μονο για UK παρα την ανταλλαγη μαιλ κανένας δε δέχονταν να στείλει στην Ελλάδα...

Οπότε ακόμη περνάει η μπογιά μας!!!

Eχεις κανει ποτε σου πωληση ?

Οταν παραμετροποιεις την καρτελα πωλησης επιλεγεις σε ποιες ηπειρους θες να πουλησεις και μπορεις να γραψεις τις χωρες που εξαιρουνται..

Εκει μπορει να γινουν λαθη.Γιατι υπαρχουν δυο πεδια για αυτον τον λογο.

Κατ´αρχην φανταζομαι οτι θα τσεκαρες εκει που λεει αν ο πωλητης στελνει Ελλαδα ετσι ? Στο shipping and payment tab αναφερει καθαρα που πουλαει. Αλλα και παλι μπορει να εχει κανει λαθος στην δευτερη επιλογη .

Μου εχει τυχει και σε εμενα να επιτρεπω την πωληση worlwide με καποιες εξαιρεσεις αλλα να δεχομαι μηνυμα οτι δεν μπορουν να κανουν Bid στον πλειστηριασμο μου.

Απο την στιγμη που η απαγορευση που τρως ειναι αυτοματοποιημενη και δεν αναγραφεται η Ελλαδα στις χωρες που ΔΕΝ στελνει ο πωλητης τοτε πιθανολογω οτι ειναι απλα λαθος στην συνταξη της πωλησης.

δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να γράψω για να συνεννοηθούμε.
Λέμε
versand weltweit & EU.
Εχω κάνει ένα κάρο αγορές.
Ακόμα και όταν δεν στέλνανε EU ή weltweit με επιστολή ή μήνυμα δεχόντουσαν.
Τώρα ούτε κάν εξαιρούν την Ελλάδα.
(προφανώς επειδή είναι διαδικασία). Βάζουν ένα στοπ στο κουμπί.

και μιλάμε για καταστήματα με 20000 και 50000 αξιολογήσεις.
όχι πωλητές περιστασιακούς.

Αυτά δεν είναι από λάθος.

Λέμε
versand weltweit & EU.

Δεν ξερω καρντια μου πως να συννενοηθουμε.

Αυτο προσπαθω να σου εξηγησω αλλα δεν λες να το καταλαβεις. Τετοιο κουμπι που λες δεν υπαρχει....

Προσπαθησε να κανεις μια πωληση ανοιγοντας μια καταχωρηση και θα δεις τις παραμετρους. Δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλου καποιος κοφτης....

Λέμε
versand weltweit & EU.

Και ποιος σου είπε ότι αφού έχουν επιλέξει πχ EU και εξαιρούν την Ελλάδα, σου εμφανίζεται κάπου πριν το χτυπήσεις;
Αυτοί που το ανέφεραν έκαναν την δουλειά με το χέρι ή χρησιμοποιούσαν ειδικά εργαλεία που είχαν αυτή την δυνατότητα.