Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Μια χαρά τα κατάφερε η μικρή, αν είχε δώσει και ομορφα starbursts στις φωτεινές πηγές θα ήταν σούπερ το κάδρο.

Ευχαριστώ! Η μικρή (και οι πιο μεγάλες Panny) έχουν σκηνή star trails αλλά δεν μου πολυαρέσει γιατί δίνει κάπως ψεύτικο αποτέλεσμα...

Απάντηση: Re: Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Την είχα τιμήσει ήδη στο Flickr , εξαιρετικη !

Πολύ καλή, το "σιδερωμένο" υγρό στοιχείο αναδεικνύει τις φόρμες των κτιρίων με μοναδικό τρόπο!

Καμιά φορά το γύρισμα του καρέ κατά κάποιες μοίρες και η ένταξη του θέματος δημιουργούν ενδιαφέρουσες λήψεις. Εδώ δεν τα κατάφερες, δε βοηθάνε και τα δήθεν "παραδοσιακά" κάγκελα σε πόρτα και παράθυρο κάτω δεξιά - μια από τις πολλές κατάρες της (ας πούμε) σύγχρονης δόμησης στην χώρα μας...

Τέο πρίν χρόνια πού έβγαζες καί έγχρωμες φωτογραφίες είχα αναφέρει γιά τήν βραβευμένη φώτο τής Μ.Καϊμάκη ή όποία απεικόνιζε ένα καταρράκτη θέμα χιλιοφωτογραφημένο πού όμως ξεχώρισε στά μάτια τών κριτών γιά τήν ίδιαίτερη λήψη.Τελευταία καί έσύ καί μάλιστα τό επισημαίνεις καί τό κάνεις τραβάς πολλές φωτογραφίες τό ίδιο θέμα σέ διαφορετικό χρόνο τό ίδιο θέμα άλλά τό άποτέλεσμα είναι διαφορετικό κάθε φορά καί φυσικά μού άρέσει πολύ...ή σημερινή φωτογραφία σου είναι μοναδική στά μάτια μου σέ ένα έπίσης πολυφωτογραφημένο θέμα άλλά γιά μένα μέ τήν μοναδική ύπογραφή σου πράγμα σημαντικό.Σού εύχομαι νά κάνεις πραγματικότητα τήν έμμονή σου μέ τούς στόχους σου.
Αυτό έπραξαν καί οί μεγάλοι φωτογράφοι πού παρακολουθώ χρόνια χωρίς νά πτοούνται άπό τίς κριτικές άλλων.
Καί μιά ματιά στίς πιό άκριβές φωτογραφίες λέει πολλά μόνο όταν ψάξουμε στά βαθιά τόν κάθε έναν ξεχωριστά
καί ευτυχώς μπορούμε νά γκουγκλάρουμε τήν πορεία τής έξέλιξης τους άλλά καί τίς παγίδες πού κρύβουν τά βραβεία στό νά ξεφύγουμε άπό τούς στόχους μας έάν δέν προσέξουμε, έξάλλου ύπάρχει καί τό "αιρετικό"
ρητό "όποιος κερδίζει ένα τίτλο χάνει μιά άρετή".Καλή συνέχεια στίς δημιουργικές "εμμονές"σου.Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τίς έχεις δεί όλες.

https://www.google.com/amp/s/www.pa...akrives-fotografies-pou-poulithikan-pote-pics

Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά και ενθαρρυντικά σου λόγια! Η αλήθεια είναι ότι ο κάθε φωτογράφος πρέπει να δίνει τον απαιτούμενο χρόνο στο θέμα του για να εντοπίζει γωνίες και εκδοχές που κινούνται έξω από το προφανές, και αυτό όχι γιατί πρέπει να είσαι διαφορετικός από τους άλλους αλλά γιατί οφείλεις να "εξαντλήσεις" φωτογραφικά ένα θέμα. Σχετικά δε με τους διαγωνισμούς φωτογραφίας, δεν θυμάμαι αν εδώ έχω εκφράσει την άποψή μου αλλά θα αναφέρω ότι κατά τη γνώμη μου, ειδικά στη fine art φωτογραφία όλοι οι διαγωνισμού είναι άκυροι εκ φύσεως. Μεγάλο θέμα που ίσως πρέπει να αναλυθεί αλλού.

Απάντηση: Re: Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Καλημέρα και απο εμένα Τεό, δυστυχώς τα λέμε για μία ακόμη φορά απο το πληκτρολόγιο καθως εχθές δεν κατάφερα τελικά να σας συναντήσω. Πράγματι θα συμφωνήσω με τον timaio έχεις ένα δικό σου τρόπο να περνάς το θέμα και να συνδέεσαι με τον θεατή και αυτό είναι ένα απο τα πιο σημαντικά στοιχεία όταν φωτογραφίζουμε.
Στο συγκεκριμένο θέμα τώρα τεχνικά και από όσο καταφέρνω να το διακρίνω και σε μεγένθυνση με βάση την max ανάλυση στο flickr βλέπω δεξιά του πυλώνα ότι το πλέξιμο των εμπρός και πίσω καλωδίων έχουν αποδοθεί ως <moire> σε τρείς περιοχές. Ηταν σκόπιμο εκ μέρου σου ή κάτι που δεν μπορούσες να αποφύγεις ?

έτσι φαίνεται εξ αρχής, ακόμα και με το μάτι. Είναι τέτοια η γωνία που τα "καλώδια" τέμνονται.

*ευχαρίστως να βρεθούμε μόλις βολέψει

Πολύ καλο-φορμαρισμένη : τέλειο κάδρο, η κορυφή του πυλωνα στο κέντρο, το καλώδιο στην κάτω - δεξιά γωνία, ουρανός super.

Μια και έχεις τόσο μεγάλη δημιουργικότητα, θα ήθελα να την έβλεπα και σε ακόμα μια εκδοχή .. πχ σε wide

Ευχαριστώ πολύ. Η επιδίωξη ήταν εξ αρχής για τετράγωνο κάδρο. Ακόμα και τα καλώδια είναι έτσι κανονισμένα ώστε δύο από αυτά να καταλήγουν στις κάτω γωνίες. Δεν θα μου άρεσε κάποιο wide crop. Έχω όμως 1-2 ακόμα κάδρα 3:2, οπότε ίσως δω κάποιο από αυτά.