Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Ο αντισεισμικός κανονισμός στην χώρα μας απαγορεύει περιμετρική γωνία κτιρίου χωρίς φέρων στοιχείο - και φυσικά καλά κάνει. Σε άλλες χώρες υιοθετούνται διαφορετικές τακτικές ( π.χ. Τουρκία -πλάκες μεγαλύτερου πάχους που ενσωματώνουν τα δοκάρια με απευθείας έδραση στα υποστυλώματα- φιλοσοφία που διαφωνώ αλλά δεν είναι αυτή η κύρια αιτία που το έχουν πληρώσει στους σεισμούς. Στην συγκεκριμένη περίπτωση , όπως γράφει και ο Κώστας παραπάνω, εαν έχουν αφαιρέσει το τμήμα της παλαιάς λιθοδομής είναι εγκληματικό. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι η ενδιάμεση πλάκα έχει κατασκευαστεί με ενισχυμένες ζώνες εσωτερικά ή ότι υπάρχουν μεταλλικά δοκάρια που εδράζεται αυτή και τα οποία συνδέονται με μεταλλικά υποστυλώματα στην συνέχεια των πλευρών - τα οποία δεν φαίνονται για αισθητικούς λόγους. Το ίδιο πρέπει να έχουν κάνει και στην στέγη για να έχει πλαισιακή συμπεριφορά το κτίριο. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να έχουν "δέσει" με βλήτρα σε αυτό το σκελετό που εικάζουμε και την εξωτερική εναπομένουσα λιθοδομή.

• Like
Reactions: Kosh
Κυριοι, δεν κατεχω ΓΡΙ απο αρχιτεκτονικη.
Μου φανηκε πολυ ωραια ιδεα (να βλεπεις μεσα απο μια γυαλινη γωνια προς τα εξω)
και την ποσταρα. Αν ειναι εγκληματικο ..... ρωτηστε οποιον εφτιαξε ετσι αυτη την γωνια.

Για booking παντως, απευθυνθειτε εδω :
(το μονο που μπορεσα να βρω)

Αν ειχε βγει καμια φυσιογνωμια στα παραθυρα θα ειχε νοημα να τα αφησεις ;) αλλα χωρις εγω θα κροπαρα το κατω ενα τριτο αφηνοντας το πολυ ωραιο κυψελωτο επανω με λιγο απο τα κατω κομματια σαν πολεμιστρες.

Το δοκίμασα, αλλά δεν μου άρεσε να σου πω την αλήθεια, επειδή αλλάζει η αναλογία, χάνεται η αίσθηση του ύψους του κτιρίου.
Αν θέλεις, πάρε το original αρχείο να παίξεις.

Nαι δικιο εχεις .

Δεν μπορεις να κανεις πολλα πραγματα με αυτο το καδρο. Το εχεις τραβηξει συμμετρικα ?

με φιλμ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η πρώτη υπέροχη...
Εγω κολλησα με την δευτερη παντως.

Ισως θελει λιγο ελεγχο στην εκθεση αλλα γεωμετρικα αυτη μου εκατσε, η πανω αν δεν ειχε το κοριτσι στην γωνια θαταν απλα μια φορμα .

• Like
Reactions: paulmarinis