Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Σ ευχαριστω φιλε μου να σαι καλα!
Εκανα καποιες ληψεις με τον 14-24 αλλα και παλι φαντασου δεν μπορουσα να καλυψω ολο το δωματιο μ ενα καρε.Ασε και τις παραμορφωσεις..(που κ τωρα εχει αλλα αν το δουλεψω λιγο..)
Ο πελατης ηθελε αυτη τη συγκεκριμενη γωνια ληψης.Fix.
Oποτε η λυση ηταν με πανοραμα 4-5 καρε με διαφορετικους φωτισμους στο καθενα λογω περιορισμενου χωρου(δε μπορουσαμε να φωτισουμε πχ κοντρα, θα φαινοταν..) κ εξισοροπηση εξωτερικου με εσωτερικου φωτισμου.
Θελει δουλιτσα ακομη η φωτιγραφια , ακομη ειναι σε αρχικο σταδιο, ανεπεξεργαστη.

Ναί λίγο το εξωτερικό σε ξενίζει στον τονισμό γιατί το μάτι περιμένει μεγαλύτερο φωτισμό από έξω αλλά πάλι είναι πολύ καλή. Με επεξεργασία έξτρα θα γίνει τέλεια.

Η ουσια σε καποιες περιπτωσεις ειναι να εξισσοροπηθει το φως και οχι να φαινεται καμμενο οπως συνηθως.Τι θεα δηλαδη εχει ο πελατης του ξενοδοχειου που θα δει την καταχωρηση???

DSC_6872a.jpg

Re: Φωτογραφιση Κτιριων

απιστευτη!:a0210:
πως την θυμηθηκες αυτην??:))
πριν 2 χρονια την εχω τραβηξει,μολις ειχα αρχησει να ασχολουμαι λιγο πιο σοβαρα

Ενα πολύ σημαντικό και επεξηγηματικό άρθρο για τη σημασία του live view στην αρχιτεκτονική φωτογραφία, καθώς και για το πώς οι νέοι φακοί TS/PC έχουν εκτοπίσει ουσιαστικά τις technical cameras από την αγορά.

Re: Απάντηση: Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Μου αρεσει σε αυτη τη φωτογραφια η χροια των χρωματων.Γενικα εχει μια απαλη αισθηση,βοηθαει και το συγκρατημενο κοντραστ σε αυτο.

Και το μπλε του ουρανου εχει ωραια αποχρωση(δενει και ομορφα με το χρωμα του μνημειου.)

Απάντηση: Re: Αρχιτεκτονική φωτογραφία

zakynthos5.jpg

Δεν είναι ακριβώς αρχιτεκτονική αλλά ταιριάζει και εδώ.

Ηλία ζωγράφισες.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τι να πρωτοσκεφτείς στην θέα της....η οποία εξαρτάται της προσωπικής οπτικής του καθενός.....

:grinning-smiley-043