Αρχιτεκτονική φωτογραφία

thanks, εχω και χωρις τον ανθρωπο, αλλα μαρεσει ετσι πιο πολυ.
Με την ΓΧ1 και τον 14/2.5 ειναι
σκεφτομαι κανα fisheye τωρα:)

Last edited:
εβαλα εκει κατι πλαγ ινς στο photoshop και κολησα λιγο με το βιντατζ, θα μου περασει ελπιζω:)

Βάζω και μια εδώ από το ΟΑΚΑ

6715606_orig.jpg

Απίστευτο μηχανάκι! Αλλά παρά τα σκριπτάκια, οι φωτογραφίες χαντακώνονται ανεβαίνοντας στο site μας. Πρέπει να ανεβάζω στο flikr...

Δεύτερη προσπάθεια, η ίδια φωτογραφία μετά από λίγη μελέτη...

_3030303_R1_720_480.jpg

Mικρότερη ανάλυση με διαφορετική επεξεργασία. To web sharpener v.0.9.7 με τικαρισμένο το "smart object" ώστε να μπορώ να σώσω απευθείας jpeg, έτσι την ώρα που ανοίγει το παράθυρο ρυθμίζω την ποιότητα έτσι ώστε να τηρήσω το όριο των 200kb. Αν υπάρχει διαφορετική (απλή) διαδικασία για καλύτερα αποτελέσματα είμαι όλο αυτιά...

Last edited:
Δεύτερη προσπάθεια, η ίδια φωτογραφία μετά από λίγη μελέτη...

View attachment 101736

Mικρότερη ανάλυση με διαφορετική επεξεργασία. To web sharpener v.0.9.7 με τικαρισμένο το "smart object" ώστε να μπορώ να σώσω απευθείας jpeg, έτσι την ώρα που ανοίγει το παράθυρο ρυθμίζω την ποιότητα έτσι ώστε να τηρήσω το όριο των 200kb. Αν υπάρχει διαφορετική (απλή) διαδικασία για καλύτερα αποτελέσματα είμαι όλο αυτιά...

Νιώθω μια πολύ μικρή κλίση προς τα δεξιά ή είναι ιδέα μου;

Ιδέα σου, είχε ελαφρά παραμόρφωση προοπτικής αλλά είναι ευθυγραμμισμένη με τα κατάλληλα εργαλεία...

Χμμμμ, Ότι και να κάνουμε, στη φύση, υπάρχουν μικρό παραμορφώσεις φοβάμαι και εγώ
Επάνω είναι αλφάδι - Κάτω στα πρεβάζια της πόρτας έχει διαφορά 3 πιξελάκια ή κάτι τέτοιο, στην οριζόντια γραμμή του ορόφου, πρέπει να φεύγει κάνα πιξελάκι

Το γράφω γιατί και εμένα σε πρώτη εντύπωση μου έβγαινε μια μικρή κλήση
Αν και σε αυτό βοηθά και το πλακόστρωτο που είναι διαφορετικά spatial allised / φωτισμένο

Με καλύτερη ματιά
Φαίνεται σα να υπάρχει κάποιο σφαιρικό ή βαρελοειδές εφέ (μάλλον συνδυασμός), καθώς οι διαφορές γίνονται σταδιακά πιο εμφανείς προς τα κάτω και αριστερά
Φυσικά μπορεί να μην είναι και αλφαδιά το ίδιο το κτήριο και ο δρόμος
Ή και μικρή αποτυχία του αλγόριθμου που προσπάθησε με 3d φίλτρα να φέρει τα πάντα ευθεία

Γενικά εντελώς τετράγωνα / παραλληλόγραμμα κ.ο.κ., μόνο σε rendered :D