Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Είχε πλάκα, είμαστε όλη μέρα με τα ποδήλατα και γυρνούσαμε στο Βερολίνο πάνω κάτω και μου έδειχνε κτίρια. Ζει και εργάζεται εκεί οπότε ξέρει τα κατατόπια καλά. Είχαμε και ωραίο καιρό και βόλευε. Έβγαλα αρκετές φωτογραφίες γενικά, αλλά πιο πολύ μου άρεσε η σειρά αυτή με τις αρχιτεκτονικές που είναι και κάτι που δεν τραβάω συνήθως...

Σε αυτό να πώ οτι εκτίμησα ακόμα πιο πολύ τον μικρό Voigtlander Color Skopar 21mm f/4. Σχεδόν ανύπαρκτες παραμορφώσεις, οξύτατος, μόνιμα στο f/8 εστίαζες με Zone focus άμεσα (δλδ, το είχα αφήσει στην υπερεστιακή όλη μέρα και ήταν όλα απο τo 1,5m μέχρι το άπειρο νεταρισμένο) και πανάλαφρος.

Είχε πλάκα, είμαστε όλη μέρα με τα ποδήλατα και γυρνούσαμε στο Βερολίνο πάνω κάτω και μου έδειχνε κτίρια. Ζει και εργάζεται εκεί οπότε ξέρει τα κατατόπια καλά. Είχαμε και ωραίο καιρό και βόλευε. Έβγαλα αρκετές φωτογραφίες γενικά, αλλά πιο πολύ μου άρεσε η σειρά αυτή με τις αρχιτεκτονικές που είναι και κάτι που δεν τραβάω συνήθως...

Οπότε εγώ που είμαι συνήθως περαστικός από εκεί, πρέπει να κλείσω την κα. συνάδελφο για tour μου φαίνεται...

...Edit: το κακό είναι ότι είμαι λίγο γκαντέμης με τον καιρό εκεί πάνω: 19 Αυγούστου κατεβαίνει το αεροπλάνο, και είχε ~15 βαθμούς + βροχή, η κακομοίρα η Βερολινέζα κυρία που καθόταν δίπλα μου μου λέει όλο παράπονο "θέλω να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα!"...

Last edited:
Μου αρέσουν και οι δύο, αλλά προτιμώ την 2η, η ασπρόμαυρη είναι σκέτη θλίψη, στην έγχρωμη το φόντο θυμίζει ότι η φύση δεν ασχολείται ιδιαίτερα μαζί μας, όποιος θέλει απολαμβάνει την χαρά της ζωής...

Δύσκολη φωτιστική κατάσταση, το θέμα στη σκιά και το φόντο σε φουλ ήλιο, διαφορά άνω των 10EV.
Δεν προσέχθηκε όσο έπρεπε η μετατροπή σε α/μ κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα μπορούσε να δώσει περισσότερα.

Άσχετο: D3x?

Last edited:
Nαι Τασο, με την D3x,
Δεν εκανα καμια 'μετατροπη' εγω απλα την περασα απο το dxo filmpack4 .
H φωτο ειναι ενα 'απαλο' HDR

@leonkoum, Ωραία.
@send, θα μπορούσες να πεις 2-3 πραγματάκια για το τι μπορούσε να προσέξει?

Πρώτα-πρώτα τον ουρανό τον άφησε εντελώς φλας και μουντό, με λιγότερη πληροφορία και από το έγχρωμο.... ήθελε ψηφιακό κόκκινο φίλτρο και πείραγμα κόντραστ και λέβελς.

Re: Απάντηση: Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Καθώς πειραματιζόμουνα με την καινούργια μου OMD-EM5 είδα αυτόν τον τεράστιο πυλώνα της ΔΕΗ και τράβηξα αυτή τη φωτό. Προσωπικά όταν την είδα στο pc μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα. Φυσικά δεν ξέρω αν ταιριάζει με το συγκεκριμένο thread.

Under an electric pillar by iStefanidis, on Flickr

Καλή προσπάθεια, αλλά παίρνει βελτίωση. Προσοχή στην θέση σου σε σχέση με το θέμα ώστε οι γραμμές φυγής της προοπτικής που δημιουργείται να είναι κατά το δυνατόν συμμετρικές. Στην συνέχεια προσοχή στο κροπάρισμα, του πάει πολύ το τετράγωνο. Αυτά σαν πρώτη ματιά...

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου thanks. ίσως να πάω να κάνω άλλη μια προσπάθεια να δω τι αποτελέσματα θα έχω.

Αν πας, αφού τραβήξεις τις βασικές με συμμετρία κ.λ.π. μετά δοκίμασε να "παίξεις", πιάσε μια γωνία και δες τι γίνεται με την προοπτική...

Τι κάνουμε εάν το θέμα μας βρίσκεται πίσω από έναν άκομψο συρμάτινο φράχτη με αυτοκίνητα ατάκτως παρκαρισμένα μπροστά, και έχουμε μόνο έναν 40ρη φακό πάνω σε κροπ σώμα (x1,6=64mm)? Πανόραμα φυσικά! Μετά από 5 λήψεις της ταπεινής 40D, τις απαραίτητες ενώσεις και κροπαρίσματα, μένουμε με ένα ωραιότατο αρχείο 31mp (....τύφλα να 'χει η Α7r :p :p :p ) και ευρυγώνιο αποτέλεσμα χορταστικής ανάλυσης:

Thessaloniki, Concert Hall by S_end, on Flickr

(κλικ για πλήρες μέγεθος)

(ξέχασα την επεξήγηση, είναι το δεύτερο κτήριο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, έργο του Αράτα Ισοζάκι)

Last edited: