Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Τζιά ή Τήνο μήπως ?

(αν και δεν είμαι και ο καταλληλότερος για να προτείνω αφού την άλλη εβδομάδα φεύγω πάλι για το Qatar !)

Last edited:
Θα έφερνα και τη Γαλλίδα μαζί, αν και μετά από ένα χρόνο και παραπάνω χωρίς διακοπές(η ζωή στο νησί δεν είναι διακοπές) η γυναίκα μου δύσκολα θα μου δώσει άδεια για εξόρμηση.:smash:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τζιά ή Τήνο μήπως ?

(αν και δεν είμαι και ο καταλληλότερος για να προτείνω αφού την άλλη εβδομάδα φεύγω πάλι για το Qatar !)

Τήνο εγώ τα έχω ξαναπεί μπορώ να δημιουργήσω τις συνθήκες και θα περάσουμε και καλά(μεμονωμένα ή όλοι μαζί).

Θα έφερνα και τη Γαλλίδα μαζί, αν και μετά από ένα χρόνο και παραπάνω χωρίς διακοπές(η ζωή στο νησί δεν είναι διακοπές) η γυναίκα μου δύσκολα θα μου δώσει άδεια για εξόρμηση.:smash:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τήνο εγώ τα έχω ξαναπεί μπορώ να δημιουργήσω τις συνθήκες και θα περάσουμε και καλά(μεμονωμένα ή όλοι μαζί).

Δεν ξερω κατα ποσον τωρα που χειμωνιαζει, ειναι ο καταλληλοτερος προορισμος η Τηνος.
Για Ανοιξη δεν το συζητω. ΕΙΝΑΙ MUST !!!

Y.Γ.: το λυσσαμε το νημα εεεεεεε ?????

ξέρεις πώς ακούγεται αυτό σε κάποιους που μένουν στα τσιμέντα? κολλημένοι καθημερινά στην κίνηση (δηλαδή στην ακινησία), ανάμεσα σε εκατομμύρια ΤΣΙΤΩΜΕΝΟΥΣ ανθρώπους, αναπνέοντας τα φιδάκια γειτόνων το καλοκαίρι και την αιθαλομίχλη όσων καίνε ότι βρούνε στα τζάκια τον χειμώνα? και 1002 άλλα που τσατίζομαι να γράψω και χαλάσω και το κλίμα.. πλάκα μας κάνεις?? διακοπές εισαι αδερφέ, να είσαι καλά και να ευχαριστιέσαι κάθε στιγμή που ζεις εκεί. Σαφώς εχει προβλήματα η επαρχία (να ένα φωτογραφικό θέμα), αλλά η ποιότητα ζωής δεν συγκρίνεται, συγκρίνεται? Συνέχισε να μας στέλνεις όμορφες φωτογραφίες από το μέρος σου, κι έλα να μας μεταδώσεις κι εμάς λίγη από την τέχνη σου. Σου κρατάω εγώ θέση στο αυτοκίνητο, αν χωράει αρχάριος στην παρέα βέβαια

Αυτή είναι τραβηγμένη Πάσχα στην Κίμωλο, παρόλο που δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, και λίγο στραβή, παίζοντας με διάφορα φίλτρα βγήκε το αρχικό αποτέλεσμα.... αυτό το σκοτεινό που μου άρεσε... μετά μου ήρθε η φαεινή ιδέα να την περάσω από το oil paint φίλτρο του photoshop...

το αποτέλεσμα μ'αρέσει...

Church in paint by klekor_1, on Flickr

Κώστα η δεύτερη είναι στραβή και το περιστέρι ενοχλεί, έχει ενσωματωθεί με τον αρχαίο πρόγονο...

Είδες πως ξεγελάει ο ευρυγώνιος?
Η ευθυγράμμιση έχει γίνει με το αέτωμα και όχι με τα σκαλιά. Το μάτι όμως (σύμφωνα και με την θεωρία της φωτογραφίας) κρίνει τις ευρυγώνιες λήψεις τοπίου με το κάτω 1/3 της φωτογραφίας ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά (εστίαση, ευθυγράμμιση κλπ) για αυτον τον λόγο και δικαιολογημένα την ονομάζεις .. "στραβή". Εγώ είχα κάνει αρχικά το ίσιωμα με τα σκαλιά αλλά μετά αλλαξα γνώμη.

Τώρα για το πουλάκι στο κεφάλι του Σωκράτη .. τι να κάνουμε .. με αυτό κάνει παρέα

Η ευθυγράμμιση έχει γίνει με το αέτωμα και όχι με τα σκαλιά. Το μάτι όμως (σύμφωνα και με την θεωρία της φωτογραφίας) κρίνει τις ευρυγώνιες λήψεις τοπίου με το κάτω 1/3 της φωτογραφίας ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά (εστίαση, ευθυγράμμιση κλπ) για αυτον τον λόγο και δικαιολογημένα την ονομάζεις .. "στραβή". Εγώ είχα κάνει αρχικά το ίσιωμα με τα σκαλιά αλλά μετά αλλαξα γνώμη.

Πολυ ενδιαφέρον και σωστό, απ'ο,τι βλέπω, σχολιο.

Να δείξω ένα παρόμοιο παράδειγμα :

Την παρακάω φωτογραφία την λες ανεστίαστη ? Ισως ναι εαν την κοιτάς & την κρίνεις με την λογική του 1/3. Εαν όμως το θέμα είναι στα 2/3 τι κάνεις ? Απλά παρακάμπτεις τα όσα λέει η θεωρία .. και δίνεις έμφαση στο θέμα

Summer ends
by Costas S. T., on Flickr

Τώρα για το πουλάκι στο κεφάλι του Σωκράτη .. τι να κάνουμε .. με αυτό κάνει παρέα

:2thumb22sup:

ναι και αυτό προκείπτει επειδή το μάτι μας ψάχνει συνέχεια για σημεία αναφοράς στην φωτογραφία, ειτε αυτό ειναι εστίαση, είτε ευθυγράμμιση.
Στην φωτογραφία σου,σημείο αναφοράς αυτόματα γίνεται το κατω μερος της φωτογραφιας οπου ο εγκεφαλός μας αυτόματα ξέρει και το αναγνωρίζει σαν ίσιο, οποτε τα σκαλιά αυτόματα τα συγκρίνουμε με αυτο.

Να δείξω ένα παρόμοιο παράδειγμα :

Την παρακάω φωτογραφία την λες ανεστίαστη ? Ισως ναι εαν την κοιτάς & την κρίνεις με την λογική του 1/3. Εαν όμως το θέμα είναι στα 2/3 τι κάνεις ? Απλά παρακάμπτεις τα όσα λέει η θεωρία .. και δίνεις έμφαση στο θέμα

Summer ends
by Costas S. T., on Flickr

Μπορεις να κανεις focus stacking με 2 ληψεις στη συγκεκριμενη. Δεν ξερω αν θα της προσεθετε κατι, αλλα κουβεντα να γινεται.

Το αέτωμα και τα σκαλιά είναι οριζόντια και το κτίριο ευθυγραμμισμένο με την σκάλα, άρα το γεγονός ότι κάποιο από τα δύο δείχνει στραβό σημαίνει ότι η θέση σου ως προς τον άξονα τους δεν ήταν απολύτως σωστή - γι αυτό δεν μπορούσες να τα "ισιώσεις" και τα δύο. Όταν ξαναπάς δοκίμασε και θα δείς, μέχρι τότε υπάρχει και το PS... :cool4:

DSC_2096-001_zpsf405f6dc.jpg