Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Απάντηση: Φωτογραφιση Κτιριων

Ωραίο παραδοσιακό σπιτάκι, με την αυλίτσα του, τα λουλουδάκια του, την παλιά μεταλλική πόρτα του, το δορυφορικό πιάτο του...:flipout:

Re: Φωτογραφιση Κτιριων

n623151814_186702_9859.jpg

Ερείπια και νέο κτίσμα στην Ελάτη στα Ζαγοροχώρια

Ένα Βυζαντινό εκκλησάκι στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού της Δήμητρας στη Νάξο.

attachment.php

Attachments

• naxos_dimitras_temple.jpg
    naxos_dimitras_temple.jpg
    146.2 KB · Views: 176

Ηλία, να πω ότι καταλαμβάνει τόσο τεράστιο μέρος στο κάδρο που μου κάνει περισσότερο για φωτογραφία καταγραφής, από αυτές που θα έβγαζε πχ ένας αρχαιολόγος. Φαντάζομαι βέβαια πως ενδέχεται το περιβάλλον να ήταν αδιάφορο ή και άσχημο ή να υπήρχαν διάφορα δεξιά και αριστερά, πράγμα αποτρεπτικό για ένα πιο ευρυγώνιο κάδρο.
Πολύ ωραίο πλάγιο φως!

Φωτογραφία καταγραφής...ωραία το θέτεις -bye-
βοηθάει και το σχόλιο που έκανα.
Αρχαιολόγος βέβαια δεν είμαι αλλά μου αρέσει πολύ να επισκέπτομαι τέτοιους χώρους, με ταξιδεύουν στην ιστορία.
Ο σκοπός μου όταν τράβηξα τη φωτογραφία ήταν ακριβώς αυτός, να βγάλω την εκκλησία μόνο απομονώνοντας τη από το τοπίο.

Ας συμμετάσχω κι εγώ. θα βάλω μερικές φωτογραφίες, λεπτομέρειες κτηρίων σε γνωστούς μας δρόμους. Πρόκειται για λεπτομέρειες από κτήρια που τα βλέπουμε καθημερινά, αλλά δεν σηκώνουμε εύκολα τη μηχανή. Εγώ το έκανα απομονώνοντας λεπτομέρειες. Φυσικά διάλεξα και το φως.

Σχόλια ευπρόσδεκτα...

Οδός Αδριανού. Οι πολεμίστρες των αρχών του 19ου αι. πακτωμένες μέσα στο άχαρο κτήριο.

attachment.php

Attachments

• DSC01364_1.jpg
    DSC01364_1.jpg
    60.1 KB · Views: 170

Στο ίδιο κτήριο, μικρό μπαλκονάκι. Εδώ τα στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής παντρεύονται με το νεοτερισμό.

attachment.php

Attachments

• DSC01365_1.jpg
    DSC01365_1.jpg
    82.6 KB · Views: 169

attachment.php

Συνεχίζουμε. Και πάλι στην Αδριανού μετά τη διασταύρωση με την Κυδαθηναίων. Φυσικά εδώ δούλεψε τρελό ps για να φύγουν οι παραμορφώσεις (και δεν έφυγαν όλες).

attachment.php

Εδώ είναι το Μουσείο Φρυσίρα στην ΠΛάκα. Μοναδική αισθητική, καθώς έχουμε στρόγγυλο πύργο σε τυπική αρχιτεκτονική γραμμή αττικού κλασικισμού. Η λήψη δεν έγινε από καλή γωνία και ζητώ συγνώμη.

Attachments

• DSC01362_1.jpg
    DSC01362_1.jpg
    117 KB · Views: 161

Βλάση, από ποιά γωνία θα ήταν καλύτερα;

Η φωτογραφία έχει ωραίο φώς,και το θέμα είναι αρκετά καλό!

ΥΓ:Άσχετο:Είδα στο Μοναστηράκι τον Κοεμτζή από την ίδια γωνία της φωτογραφίας σου!Μοναδική εμπειρία!

Αυτοι οι χτιστοί θόλοι δε θυμάμαι τι ήταν.
Πάντως είναι στην ανατολική άκρη της πόλης της Χίου.

attachment.php

Αυτή δείτε την περισσότερο σαν ντοκουμέντο.
Με την τηλεόραση της ΕΤ3 από επίσκεψη στο σχολείο του χωριού Κόμητο στον Καβοντόρο. Βλέπετε σε τι κατάσταση είναι το κτίριο του σχολείου......και οι μαθητές, τρία μικρά κορίτσια όλα κι όλα!
Εκπομπή "Αληθινά Σενάρια" Νοέμβριος 2006, με το μικρόφωνο καθιστός ο δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης, παρουσιαστής της εκπομπής.

attachment.php

Attachments

• sxoleio.jpg
    sxoleio.jpg
    261.5 KB · Views: 139