Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Re: Φωτογραφιση Κτιριων

Έχει πολλά κτήρια το παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης, δυστυχώς τα περισσότερα έχουν αφεθεί να ερειπώσουν ή φέρουν ακόμη τις άκομψες ταμπέλες των ανάξιων -σε σχέση με την αρχική αίγλη των κτηρίων- τελευταίων ενοίκων τους, στα χέρια των οποίων ξέπεσαν αυτά πριν εγκαταλειφθούν ακόμη και από αυτούς.

Δυστυχώς οι οδοί όπου τα κτήρια αυτά τις καθημερινές καταλαμβάνονται από αυτοκίνητα, δεν υπάρχει πεζοδρόμιο να μην έχει καβαληθεί. Δεν θα ήταν κακή ιδέα να οργανώσουμε μία κυριακάτικη βόλτα, πρωί ή απογευματάκι, για να τα φωτογραφίσουμε. Δυστυχώς θα είναι κλειστά τα διάφορα μαγαζιά με μπαχαρικά, αλλαντικά κλπ που λειτουργούν στα ισόγεια και προσθέτουν χρώμα, αλλά αυτά πάνε πακέτο με τα παρκαρισμένα.

Re: Απάντηση: Φωτογραφιση Κτιριων

Η παραπάνω φωτό του Βλάση τραβηγμένη με Ilford FP4+ και κίτρινο φίλτρο :smile:
Virtual Darkroom χεχε!

attachment.php

Αναλόγως τον μετατροπέα και τα plugins, υπάρχουν πολλές δυνατότητες.
Έχω παίξει λίγο με τον μετατροπέα της bibble labs, που έχει έτοιμες μερικές προσομοιώσεις α/μ φιλμ, με καλή παραμετροποίηση, αλλά και πέρα από το φιλμ, έχει προσομοιώσεις χαρτιών και μελανιών. Μπορείς να κάθεσαι να χαζεύεις ώρες.

μάλλον ασυνήθιστη αρχιτεκτονική λεπτομέρεια.
Σταδίου και Χ.Λαδά (αν θυμάμαι καλά), Αθήνα, κέντρο.

Attachments

• std.jpg
    std.jpg
    54.6 KB · Views: 33

Στο νήμα αυτό κολλάει και μία που είχα ανεβάσει παλιότερα.

Λεπτομέρεια από το περίφημο Κόκκινο Σπίτι, στην πλατεία Αγίας Σοφίας

attachment.php

Εξαιρετικά ιδιόμορφη κατασκευή της δεκαετίας του 1920, είχε κτιστεί για τον βιομήχανο Ιωάννη Λόγγο. Σήμερα οι όροφοι μάλλον ρημάζουν, στη μια πλευρά του ισογείου λειτουργεί ένα από τα αγαπημένα μου εστιατόρια της πόλης.

Και ακόμη μία, εδώ ως φόντο στο άγαλμα της πλατείας, τους αναγνώστες εφημερίδας

586727

Κάτι εντελώς διαφορετικό.

Ένα υπό δημιουργία κτίριο.

Σημερα το πρωι.

Attachments

• IMG_4515crop resize.jpg
    IMG_4515crop resize.jpg
    96.5 KB · Views: 25
  • IMG_4520crop resize.jpg
    IMG_4520crop resize.jpg
    107 KB · Views: 36

Εσωτερικό του ναού του Αγίου Ανδρέα στην Περιστερά (ορεινό χωριό της Θεσσαλονίκης). Μνημείο του 8ου αιώνα

attachment.php

attachment.php

Canon 40D @1600iso, Sigma EX 15-30

Attachments

• Agios-Andreas-Peristeras-01.jpg
    Agios-Andreas-Peristeras-01.jpg
    250.6 KB · Views: 135
  • Agios-Andreas-Peristeras-02.jpg
    Agios-Andreas-Peristeras-02.jpg
    259.5 KB · Views: 128

βασιλικά ανάκτορα, Τατόι.

Είναι προφανής η χρήση υπερευρυγωνίου, όμως νομίζω πως εν προκειμένω δεν κολακεύει το κτήριο, καθώς παραμορφώνει αφύσικα την προοπτική και τις αναλογίες του και κατά τον οριζόντιο άξονα (εμφανέστατο στο κάτω αριστερά τμήμα της εικόνας). Εάν δοκίμαζες με άλλη γωνία, φαντάζομαι θα έβρισκες κάποια που θα ελαχιστοποιούσε τέτοια προβλήματα.

Είναι προφανής η χρήση υπερευρυγωνίου, όμως νομίζω πως εν προκειμένω δεν κολακεύει το κτήριο, καθώς παραμορφώνει αφύσικα την προοπτική και τις αναλογίες του και κατά τον οριζόντιο άξονα (εμφανέστατο στο κάτω αριστερά τμήμα της εικόνας). Εάν δοκίμαζες με άλλη γωνία, φαντάζομαι θα έβρισκες κάποια που θα ελαχιστοποιούσε τέτοια προβλήματα.

η αλήθεια είναι οτι το βρήκα γοητευτικό. είναι ο 10-22 που λέγαμε, δεν βρίσκεται πλεον στα χέρια μου.

και μια φρέσκια από ένα από τα πολλά σπίτια του βασιλιά...it's good to be king.

2981598567_f99bd74288_b.jpg

Απάντηση: Φωτογραφιση Κτιριων

Κάτι έχεις πάθει με το α/μ...ωραία επεξεργασία, καλά καδραρισμένη.-bye-

πήγα σήμερα όλο χαρά με όλο τον εξοπλισμό και συνάντησα μια χαζη συννεφιά. ούτε ήλιο είχα, ούτε βαριά σύννεφα. μόνο μια θολούρα. έτσι για να μην πάει χαμένη φωτογραφικά η μέρα το γύρισα σε α/μ.

Απάντηση: Φωτογραφιση Κτιριων

Τα σύννεφα πάντως, αποτελούν ένα φυσικό διαχύτη, όπως μου έλεγε και ένας επαγγελματίας, με χρόνια προϋπηρεσίας, οι καλύτερες φωτογραφίες βγαίνουν με συννεφιά ή μετά τη βροχή...

Υπάρχουν βέβαια πολλά είδη συννεφιάς και νομίζω ότι έκανες το καλύτερο, γυρίζοντάς το στο α/μ...

Τα σύννεφα πάντως, αποτελούν ένα φυσικό διαχύτη, όπως μου έλεγε και ένας επαγγελματίας, με χρόνια προϋπηρεσίας, οι καλύτερες φωτογραφίες βγαίνουν με συννεφιά ή μετά τη βροχή...

Υπάρχουν βέβαια πολλά είδη συννεφιάς και νομίζω ότι έκανες το καλύτερο, γυρίζοντάς το στο α/μ...

Ναι... τι να σου πω, τόσο καλές που οι ουρανοί βγαίνουν καμμένοι και αδιάφοροι. Άλλο τα σύννεφα και άλλο η γενική "φωτεινή" συννεφιά.

Ναι... τι να σου πω, τόσο καλές που οι ουρανοί βγαίνουν καμμένοι και αδιάφοροι. Άλλο τα σύννεφα και άλλο η γενική "φωτεινή" συννεφιά.

Για αυτό λέω πως υπάρχυν διάφορα είδη-ή μάλλον διιαβαθμίσεις φωτός-και δεν έχει πάει να πει ότι όταν έχει συννεφιά, οι φωτογραφίες θα είναι 100% άριστες!

Ακόμη μία άποψη του εργοστασίου Αλατίνι... πρωϊνή ώρα

Μετατροπή σε α/μ (με προσομοίωση φιλμ Fomapan 100 και χαρτιού Agfa Multicontrast Premium)

attachment.php

πιο δραματική φρονώ από την έγχρωμη εκδοχή της

attachment.php

(Sigma EX 24-60/2.8 @31mm @f/8)

Attachments

• Allatini Factory 2.jpg
    Allatini Factory 2.jpg
    151.8 KB · Views: 128
  • Allatini Factory.jpg
    Allatini Factory.jpg
    148.7 KB · Views: 135