Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Απάντηση: Φωτογραφιση Κτιριων

....και εμφανιστή χαρτιού Neutol Warmtone ξέχασες να αναφέρεις :D
Όντως καλύτερη η α/μ εκδοχή- πολύ καλή μετατροπή!

Re: Φωτογραφιση Κτιριων

Ακόμη μία άποψη του εργοστασίου Αλατίνι... πρωϊνή ώρα

Μετατροπή σε α/μ (με προσομοίωση φιλμ Fomapan 100 και χαρτιού Agfa Multicontrast Premium)

πιο δραματική φρονώ από την έγχρωμη εκδοχή της

(Sigma EX 24-60/2.8 @31mm @f/8)

η προσομοίωση πρέπει να έγινε με κάποια brushes στο photoshop,έτσι?
που μπορούμε να τα βρούμε?
πολύ καλή πάντως η φωτογραφία,θα ήθελα να την δω και πριν την προσομοίωση(ίσως στην κατηγορία post processing)

Μα από κάτω έχω την έγχρωμη. Η μετατροπή είναι με χρήση 2-3 plugins του μετατροπέα raw, όχι βέβαια αυτόματη, έχει πολλές παραμέτρους και διαφορετικές προσομοιώσεις. Υπάρχουν τέτοια plugins και actions ακόμη και free, ουκ ολίγα. Πολλά μπορείς να κάνεις και στο χέρι, δηλαδή με προσεκτικό πείραγμα των καμπυλών, των χρωματικών καναλιών, με διχρωμία (shadows/highlights). Το τελευταίο (ουσιαστικώς ένα gradient map είναι) το θεωρώ σημαντικό στοιχείο στη μετατροπή. Δίνει "ύφος" στη φωτογραφία. Κυκλοφορούν δωρεάν πολλά τέτοια maps, που προσομοιώνουν "κλασικές" τεχνικές εκτύπωσης, πχ πλατίνα, πλατίνα-παλάδιο, σέπια κλπ αλλά προτιμώ να διαλέγω μόνος τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσω από ολόκληρο το φάσμα, τον κορεσμό τους και την ισορροπία (σκοτεινών-φωτεινών).

Last edited:

Μια φωτογραφία από το γοτθικού ρυθμού καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στην Αμμόχωστο.
Χτίστηκε από τους Φράγκους τον 14ο αιώνα.

attachment.php

Attachments

• saint_nikolas_famagusta.jpg
    saint_nikolas_famagusta.jpg
    148.3 KB · Views: 202

ΑΚόμα μία εκκλησία.

Το εσωτερικό του Ναού του Αγίου Ιακώβου κατα τη διάρκεια της λειτουργίας στο santiago de compostela στη βορειοδύτική Ισπανία.

Mε την FM2, φακό nikon 24mm/2.8 και φιλμ provia100. Δεν είχα τρίποδο και και τη στήριξα σε ενα από τα στασίδια της εκκλησίας.

attachment.php

Attachments

• santiago_comp_cathedral.jpg
    santiago_comp_cathedral.jpg
    146.8 KB · Views: 159

Ωραία λήψη Ηλία. Περίεργο, δεν φαίνεται να συγκλίνουν ιδιαίτερα οι γραμμές... ένα από τα πλεονεκτήματα του φφ, φαντάζομαι. Σε μικρό φορμά με φακό 15 ή 16, δεν θα έβγαινε έτσι, εκτιμώ. Και φυσικά καμία σχέση και η προπτική.

Ευχαριστώ Τάσο.
Δε θυμάμαι ακριβώς την πρωτότυπη αλλά σίγουρα θα έχω διορθώσει κάτι στο photoshop.
Ο 24αρης είναι ο καλύτερος φακός για μένα. Δεν εννοώ από αξύτητα ή ποιότητα αλλά η γωνία λήψης. Για τα δικά μου τα γούστα δίνει το πιό ωραίο κάδρο. Στο FF όλα αυτά βέβαια...

Κι εμένα μου αρέσει. Ακόμη και στο μικρό φορμά. Ίσως είναι η προοπτική τελικά, το κάδρο το κάνουν τα ποδαράκια μας. Πάντως σίγουρα καλύτερα το πλήρες φορμά.

Τώρα, ένα όχι αντιστοίχως ...ευσεβές με το δικό σου κτήριο. Καίτοι λέγεται πως κατά την απώτατη αρχαιότητα, σε περιοχές όπως για παράδειγμα η Λυδία, το επάγγελμα αυτό ασκείτο σε ναούς, ήταν ο τρόπος, λέει, να μαζέψουν οι κοπέλες την προίκα τους... άκου πράμα!

Εδώ χαρακτηριστικό κτήριο του δρόμου που οδηγεί στο Υποθηκοφυλακείο μας (ιδιαίτερα δημοφιλής τώρα με τον χαμό του Κτηματολογίου). Την προσοχή μου τράβηξε ο νέος φωτισμός. Το αρχαιότερο επάγγελμα μεν, με σύγχρονη οικολογική ευαισθησία δε!

attachment.php

(με το Nokia N73)

Attachments

• Sapfous.jpg
    Sapfous.jpg
    155.4 KB · Views: 136

Την προσοχή μου τράβηξε ο νέος φωτισμός. Το αρχαιότερο επάγγελμα μεν, με σύγχρονη οικολογική ευαισθησία δε!

+1 για το "επικινδυνον" του θεματος...:flipout: πως δεν πεταχτηκε κανενας "περιεργος" απο μεσα να εχουμε αλλα...:slapface:

Οσο για το οικολογικο, μηπως προκειται περισσοτερο για οικονομικο λογω κρισης?:flipout:

Νέος στο hobby να βάλω και γω μερικές απ' τις καλοκαιρινές μου απόπειρες... -bye-

Εδώ μία αρμονική κόντρα μεταξύ κλασσικής κ μοντέρνας αρχιτεκτονικής στο Lugano

Piazza de San Marco (Venice)

ωραίες ασπρόμαυρες αλεστρ9ς!

Και τώρα ένα γρήγορο quiz, τι φωτογράφησα εδώ?

Picture-1

Μερικές φωτογραφίες από το Ενετικό Φρούριο Κουλές στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• Koules01.jpg
    Koules01.jpg
    163.4 KB · Views: 138
  • Koules02.jpg
    Koules02.jpg
    165.3 KB · Views: 138
  • Koules03.jpg
    Koules03.jpg
    153.8 KB · Views: 138
  • Koules04.jpg
    Koules04.jpg
    157.8 KB · Views: 139

Μιας και το ξέχασα στο προηγούμενο post.
Η 1η είναι με τον Canon 18-55 στα 18mm, ISO 100, f/22 @ 1/60 sec.
Η 2η είναι με τον ίδιο φακό στα 32mm, ISO 100, f/29 @ 1/30 sec.
Η 3η είναι με τον ίδιο φακό στα 20mm, ISO 100, f/18 @ 1/25 sec.
Και η 4η είναι με τον ίδιο φακό στα 23mm, ISO 100, f/22 @ 1/15 sec.

Μιας και το ξέχασα στο προηγούμενο post.
Η 1η είναι με τον Canon 18-55 στα 18mm, ISO 100, f/22 @ 1/60 sec.
Η 2η είναι με τον ίδιο φακό στα 32mm, ISO 100, f/29 @ 1/30 sec.
Η 3η είναι με τον ίδιο φακό στα 20mm, ISO 100, f/18 @ 1/25 sec.
Και η 4η είναι με τον ίδιο φακό στα 23mm, ISO 100, f/22 @ 1/15 sec.

Η πρώτη αν είχε γίνει και μια δεύτερη λήψη δεξιά θα ήταν μια υπέροχη πανοραμική φωτογραφία, δες και το αντίστοιχο θέμα. Οι 2-3 καλές (πρωτότυπες) η τέταρτη καταστράφηκε από το φλέρ του φακού, αυτά τα σημάδια από τον κόντρα ήλιο. Δυστυχώς οι φθηνοί φακοί δεν μπορούν τις κόντρες (και πολλοί ακριβοί βεβαίως, βεβαίως).

Παρατήρηση για όλες ότι το χρώμα αυτή τη φορά είναι σαφώς καλύτερο από τις άλλες στο θέμα βαρκούλες, άρα όλες δείχνουν καλύτερες.

Thanx Βλάση. Όσο για την τελευταία επίτηδες την έβγαλα έτσι. Όχι πως ο φακός θα με βοηθούσε βέβαια αλλά μου άρεσε που έβγαινε ο ήλιος έτσι από πίσω...