Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Re: Φωτογραφιση Κτιριων

Ευχαριστω, ειναι στη Στοκχολμη, Nordic Museum , στα σουιδικα Nordiska museet νομιζω, και ειναι στο νιση DJurggarden

Last edited:

Παύλο μπράβο. Πολύ ωραία χρώματα και η προοπτική....

fra1.jpg

Με την ταξιδιάρα LX3 στο κέντρο της Φρανκφούρτης

fra2.jpg

Απάντηση: Φωτογραφιση Κτιριων

η συγκεκριμενη φωτο επετρεψε μου να την θεωρησω φωτογραφηση κτιριων..καθως δειχνει το τι υπαρχει στην κορυφη των ελληνικων κτιριων! μια απεραντη θαλασσα απο κεραιες και οχι μονο! η συγκεκριμενη ειναι πανοραμικη δυο φωτογραφιων που τις ενωσα με το προγραμμα factory v4 τραβηχτηκαν στις 28/12/2008 στην θεσσαλονικη απο το πυργο του οτε...αυξησα το contrast και λιγο το χρωμα...θαυμαστε ελληνικη αρχιτεκτονικη!

Η διάσημη Παναγία Εκατονταπυλιανή στην Πάρο.

Τη ώρα που πήγα μόνο την κομπακτ είχα μαζί μου, τελικά η καλύτερη μηχανή είναι αυτή που μπορέις να έχεις πάντα μαζί σου...

Πρόκειται για ένα βυζαντινό κτίριο μοναδικής ομορφιάς που όμοιό του δεν έχω δει (δεν έχω πάει στο Άγιο Όρος). Το βράδυ ο φωτισμός είναι πολύ καλός, κυρίως στο εσωτερικό του ναού. Αν βρεθείτε εκεί με τριπόδι υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα θέματα να φωτογραφίσετε.

attachment.php

Είναι πολύ κίτρινο, το βλέπω και επειδή ειχαμε μια κουβέντα το πρωι για το φωτισμό των μνημείων, δεν προσπάθησα να διορθώσω τίποτα στο ps, έτσι κιτρινωπός είναι και στην πραγματικότητα.

Attachments

• ekatontapyliani.jpg
    ekatontapyliani.jpg
    172.4 KB · Views: 159

Η διάσημη Παναγία Εκατονταπυλιανή στην Πάρο.

Τη ώρα που πήγα μόνο την κομπακτ είχα μαζί μου, τελικά η καλύτερη μηχανή είναι αυτή που μπορέις να έχεις πάντα μαζί σου...

Πρόκειται για ένα βυζαντινό κτίριο μοναδικής ομορφιάς που όμοιό του δεν έχω δει (δεν έχω πάει στο Άγιο Όρος). Το βράδυ ο φωτισμός είναι πολύ καλός, κυρίως στο εσωτερικό του ναού. Αν βρεθείτε εκεί με τριπόδι υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα θέματα να φωτογραφίσετε.

attachment.php

Είναι πολύ κίτρινο, το βλέπω και επειδή ειχαμε μια κουβέντα το πρωι για το φωτισμό των μνημείων, δεν προσπάθησα να διορθώσω τίποτα στο ps, έτσι κιτρινωπός είναι και στην πραγματικότητα.

μάλλον ούτε Καστοριά και Μυστρά έχεις πάει..... κι εκεί έχουν μνημεία εξαιρετικά (χριστιανικής εποχής, παλαιοχριστινικά, βυζαντινά και μεταβυζαντινά).

Αλήθεια μήπως έβγαλες το ναό μέσα από την καμάρα της εξωτερικής εισόδου; Ρωτώ διότι εγώ ήμουν εκεί Κυριακή πρωί και δεν με άφησαν. Και ήταν ωραία λήψη. Όπως ωραία λήψη είναι και μέσα στα δεξιά στο βαπτιστήριο.

Έχω πάει και στα δυό που λές αλλά η εκατονταπυλιανή είναι πολύ πιο όμορφη, νομίζω τουλάχιστον.
Ημουν με την κόμπακτ μόνο, τράβηξα ότι είναι δυνατόν να πάρω με μια τέτοια. Η φωτό που λες θέλει τρίποδο.
Είχα εξοπλισμό αλλά στο σπίτι που έμενα, όχι μαζί μου.
Είπα να ξανάρθω, αλλά ήμουν με παιδιά, παρέα... κτλ -bye-

Άστο για την επόμενη φορά...

O Ναός της Αρτέμιδας στη Λούστα.
Ένα πραγματικά όμορφος αρχαιολογικος χώρος που δυστυχώς σήμερα ήταν κλειστός. :twoguns:
Λες και ο κόσμος θα πάει να τον επισκευτεί τις καθημερινές, εργάσιμες μέρες... τι να πώ.

Η φωτογραφια τραβήχτηκε από έξω, το δρόμο με τον 180μμ και φ5,6.

attachment.php

Attachments

• atremis_temple.jpg
    atremis_temple.jpg
    188 KB · Views: 118
Απάντηση: Re: Φωτογραφιση Κτιριων

Φράχτες δεν πηδάς; Εγώ το κάνω συχνά....:flipout::flipout:

Θέλει προσοχή γιατί τα τσοπανόσκυλα παραμονεύουν απο μέσα :grandpa:
Χωρίς πλάκα είναι ένας συχνός κίνδυνος στην εξοχή.

Re: Απάντηση: Re: Φωτογραφιση Κτιριων

Θέλει προσοχή γιατί τα τσοπανόσκυλα παραμονεύουν απο μέσα :grandpa:
Χωρίς πλάκα είναι ένας συχνός κίνδυνος στην εξοχή.

εννοώ πηδώ τους φράχτες και μπάινω σε αρχαιολογικούς χώρους. Όχι όπου να 'ναι.

Μακριά από μεγάλες πόλεις, ναι. Το έχω κάνει πολλές φορές.
Αλλα χτες στη Βραβρώνα με τόσο κόσμο δεν το έκανα.

πρώτες δοκιμές σε grainy ΑΜ / London πρωτομαγιά

ldnstr2.jpg

ldnstr4.jpg

Re: Βerlin: lines and forms

Το Βερολινο ειναι μια πολη με μεγαλο αρχιτεκτονικο ενδιαφερον. Κυριος λογος τα εργα μεγαλων αρχιτεκτονων που ουσιαστικα εβαλαν την σφραγιδα τους στην πολη μετα την σχεδον ολοσχερη καταστροφη της στον Β παγκ. πολεμο.

Αν και δεν εχω φωτογραφισει ποτε κτιρια, η αγαπη μου για την αρχιτεκτονικη (ονειρο κ απωθημενο) με οδηγησε να ψαχνω για γραμμες και φορμες στις φωτογραφιες μου. Δυστυχως δεν ειχα τον χρονο να το κανω οπως ηθελα.

Οι παρακατω να καταλαβετε (εκτος της 1ης κ 2ης) ειναι τραβηγμενες απο το λεωφορειο που κανει τα tour στην πολη (hop-off hop-on bus). Ειναι ανοικτο απο πανω αλλα εχει τζαμι στα πλαγια. Για καθε φωτο επρεπε να σηκωνομαι για μερικα δευτερολεπτα μονο (για να μην ενοχλω) οποτε ολες οι παραμετροι για την φωτογραφια ηταν υπολογισμενοι απο πριν.

Oλες με την d700 και τον nikon 24-70. O φακος που χρησιμοποιησα στο 80% των περιπτωσεων. Για το αλλο 20% ειχα τον 14-24. Πανω απο τα 70 mm πολυ σπανια παω.

contra light
attachment.php

side light
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• _DFX1944 - Version 3.jpg
    _DFX1944 - Version 3.jpg
    119.2 KB · Views: 136
  • _DFX1975 - Version 3.jpg
    _DFX1975 - Version 3.jpg
    118.6 KB · Views: 134
  • _DFX2065 - Version 2.jpg
    _DFX2065 - Version 2.jpg
    176.4 KB · Views: 135
  • _DFX2100 - Version 2.jpg
    _DFX2100 - Version 2.jpg
    122.5 KB · Views: 135
  • _DFX2109 - Version 2.jpg
    _DFX2109 - Version 2.jpg
    153.3 KB · Views: 138
Re: Βerlin: lines and forms

Το Βερολινο ειναι μια πολη με μεγαλο αρχιτεκτονικο ενδιαφερον. Κυριος λογος τα εργα μεγαλων αρχιτεκτονων που ουσιαστικα εβαλαν την σφραγιδα τους στην πολη μετα την σχεδον ολοσχερη καταστροφη της στον Β παγκ. πολεμο.

Αν και δεν εχω φωτογραφισει ποτε κτιρια, η αγαπη μου για την αρχιτεκτονικη (ονειρο κ απωθημενο) με οδηγησε να ψαχνω για γραμμες και φορμες στις φωτογραφιες μου. Δυστυχως δεν ειχα τον χρονο να το κανω οπως ηθελα.

Οι παρακατω να καταλαβετε (εκτος της 1ης κ 2ης) ειναι τραβηγμενες απο το λεωφορειο που κανει τα tour στην πολη (hop-off hop-on bus). Ειναι ανοικτο απο πανω αλλα εχει τζαμι στα πλαγια. Για καθε φωτο επρεπε να σηκωνομαι για μερικα δευτερολεπτα μονο (για να μην ενοχλω) οποτε ολες οι παραμετροι για την φωτογραφια ηταν υπολογισμενοι απο πριν.

Oλες με την d700 και τον nikon 24-70. O φακος που χρησιμοποιησα στο 80% των περιπτωσεων. Για το αλλο 20% ειχα τον 14-24. Πανω απο τα 70 mm πολυ σπανια παω.

contra light
attachment.php

side light
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

μου αρεσει πολυ η προοπτικη που εχεις δωσει και η επεξεργασια που εχεις κανει σε ασπρομαυρο. :a0210:
οι συνθηκες φωτογραφισης... ΔΕΝ σταθηκαν αρκετες για να σου χαλασουν το αποτελεσμα!

ΝΙκο, πολυ ωραιες ολες!
ταιριαζει και το ασπρομαυρο, η 4η μαλλον ειναι η αγαπημενη:)