Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Re: Φωτογραφιση Κτιριων

Πολυ ωραίες φωτογραφίες και του Κώστα και του Παύλου (πολύχρονος btw! )

Πάυλο πολύχρονος!!!

Κώστα εχεις κάνει καμία επεξεργασία στα πράσινα σε μερικές απο τις φωτογραφίες (πχ. μετακίνηση του hue προς πιό καθαρό πράσινο) ή είναι έτσι φυσικά?

3684898050_c3e9e7ef6c.jpg

Απάντηση: Φωτογραφιση Κτιριων

Ο Παύλος κάθε φορά μας εκπλήσσει ευχάριστα, κάθε του πειραματισμός είναι καλύτερος απο τον προηγούμενο, είναι λάτρης της συμμετρίας!
Μπράβο!:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Ευχαριστω για τα σχολια....σε Jpeg τραβαω μονο, δεν εχω Raw (φοβαμαι δεν θα το αντεξει το PC μου:)), αλλα θα δοκιμασω το ΗΔΡ...το φλας δεν το σκεφτηκα εκεινη τη στιγμη...
Γενικα το κεντρο εχει πολλα θεματα για φωτο,και προσπαθω να πετυχω συμμετριες και παραξενες γωνιες, και ο ευρυγωνιος ειναι ο αγαπημενος μου φακος αυτη τη στιγμη:)

Ευχαριστω για τα σχολια....σε Jpeg τραβαω μονο, δεν εχω Raw (φοβαμαι δεν θα το αντεξει το PC μου:)), αλλα θα δοκιμασω το ΗΔΡ...το φλας δεν το σκεφτηκα εκεινη τη στιγμη...
Γενικα το κεντρο εχει πολλα θεματα για φωτο,και προσπαθω να πετυχω συμμετριες και παραξενες γωνιες, και ο ευρυγωνιος ειναι ο αγαπημενος μου φακος αυτη τη στιγμη:)

θα το αντέξει φίλε μου. Το camera converter της Adobe ή το rawtherapee που είναι αυτόνομο ή αυτό της phaseone ως demo δωρεάν για ένα μήνα πάνε σφαίρα ακόμη και σε ΗΥ με επεξεργαστές celeron..

ειχα δοκιμασει το silkypix developer studio 3, αλλα ηταν πολυ αργο, και κολαγε αρκετα.....Ευχαριστω Βλαση, θα δοκιμασω και αυτα που αναφερεις...

Το συγκεκριμένο κτίριο κρύβει πολλές αναμνήσεις στην πλειοψηφία ευχάριστες...είναι Γυμνάσιο και Λύκειο μαζί....εκεί μέσα πέρασα τα μαθητικά μου χρόνια και όπως είδα στην τελευταία μου επίσκεψη έχουν αρχίσει επιτέλους οι εργασίες για την ανακατασκευή του...

Και λέω επιτέλους γιατί όταν ήμουν εγώ μαθητής (μέχρι το '92) και μέχρι πρότινος ,,μέχρι και νερά έμπαιναν από τα παράθυρα...αλλά θα μου πείτε δεν είναι ιδιωτικό...καλά να πάθετε...

124-1.jpg

Σιγουρα τα κτιρια, οποιαδηποτε κι αν ειναι αυτα, ειναι ενα ενδιαφερον θεμα για φωτογραφιση. Ανοιγω λοιπον αυτο το θεμα για να βαζουμε εδω μεσα τετοιες φωτογραφιες.

Προτεινω εδω να ανεβαζουμε φωτογραφιες ολοκληρων κτιριων, η απλως καποιον μερων ενος κτιριου (οπως π.χ. η πορτα καποιου παλιου σπιτιου που μας φαινεται ομορφο σαν θεμα). Για να μη το περιορισουμε παρα πολυ, θα προτεινα επισης να ανεβαζουμε και φωτογραφιες που εχουν να κανουν π.χ. με τον προαυλιο χωρο ενος κτιριου. Οπως και να το κανουμε ειναι μερος του ευρυτερου συνολου. Τελος, μια καλη ιδεα θα ηταν φωτογραφιες που ενα μερος τους απλως περιεχει καποιο κτιριο (η κομματι του), π.χ. φοντο καποιο βουνο και μεσα στο καδρο καποια στεγη ενος παραδιπλα κτιριου.

Ελπιζω να σας αρεσει σαν ιδεα.

Ας αρχισω εγω.

1.Το μπαλκονακι ενος αρχοντικου στην Αριστη (Ζαγοροχωρια)
imgp1620dd7.jpg

2.Καποιο παρατημενο κτιριο στην Πλακα (Μηλος)
imgp0882ri6.jpg

3.Ο Βικος οπως φαινεται απο την Αριστη (Ζαγοροχωρια)
imgp1651fa6.jpg

4.Το μοναστηρι της Αγιας Παρασκευης (Ζαγοροχωρια)
imgp1575ve2.jpg

Για την ωρα δεν εχω κατι σε κτιριο αυτουσιο, αλλα θα ερθει κι αυτο:p

Εννοειται παρατηρησεις η διορθωσεις τις ποσταρετε εδω. Ειναι καλοδεχουμενες φυσικα.

στην 4 δοκίμασε να πάιξεις με HDR θα βγεί πολύ ωραία!!!!!

Last edited by a moderator:

Δυστυχως τοτε δεν επαιζα με raw ακομα και την εχω σε jpeg. Δε ξερω αν θα πετυχει.

Παρ'ολα αυτα επειδη θα ξαναπαω ενα τριημερο στο τελος Αυγουστου, θα την ξανατραβηξω. Ελπιζω να με βοηθησει και ο καιρος και τα παντα ολα. :p

ενα παλιο κτιριο σε εναν ιππικο ομιλο.Παλιος σταυλος λογικα πρεπει να ειναι.Απλως ειναι σαν αποθηκη στην εξοχη :p

Οποτε μπαινω με τον φοβο (μετα απο ενημερωση βεβαια) οτι ειχε πολλα φιδια μεσα , ρυθμιζω μηχανη σε bracketing 3F / 1.3 Stop και σε fast burst mode
και παταω κλικ.Δυνατοτητα για αλλο καδρο δεν ειχα γιατι φοβομουν.
DSC_1244_5_6a1.jpg

Η Βιβλιοθήκη των Ρωμαίων επι Ρωμαικής αυτοκρατορίας, στην Έφεσσο της Τουρκίας.

Εκπληκτικό κτίριο με απίστευτη δυναμική....

attachment.php

Attachments

• DSC_1697.jpg
    DSC_1697.jpg
    162.9 KB · Views: 94

Πολύ ωραία φωτογραφία και επεξεργασία:a0210:

για βάλε κάτι ακόμα από Έφεσσο..