Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Re: Φωτογραφιση Κτιριων

attachment.php

At your service...

Ο Δρόμος του Λιμανιού στην αρχή του μνημείου, που όπως λέγεται έφτανε μέχρι το λιμάνι, νομίζω απέναντι απο την Χίο.

Thanks για το σχόλιο...

Attachments

• DSC_1676.jpg
    DSC_1676.jpg
    99.8 KB · Views: 153

Τον Μάϊο είχα κάνει ένα μικρό ταξίδι στη Βαρκελώνη...

Κτίριο μέσα στο Parc Guell
3811486580_6ccc47e4aa.jpg

Στην οροφή του Casa Batllo
3810675501_8f0ffcfc62.jpg

Εξωτερική λεπτομέρεια του Casa Batllo
3811488974_8f3d89c6d4.jpg

Παράθυρο που βλέπει σε φεγγίτη μέσα στο Casa Batllo μέσα από τζάμι
3811491008_8c38b06edf.jpg

Στη σκάλα του Casa Batllo
3810675879_11e3ffd45c.jpg

attachment.php

Σε ένα δυόροφο σπίτι,
ο ιδιοκτήτης μάλλον για να διευκολύνει τον υπάλληλο της ΔΕΗ που καταγράφει τους μετρητές διευκρινίζει προς αποφυγή παρεξηγήσεων... :flipout::flipout::flipout:

Attachments

• metrites.jpg
    metrites.jpg
    70.7 KB · Views: 128

nmastro μ αρεσει πολυ η 2η και η 4η. Γενικα εχεις ματι και μ αρεσει σε ολες (πλην της πρωτης) που προσπαθησες να αποκοψεις και ν αποτυπωσεις κομματια απο ενα πιθανως χαοτικο συνολο. Αυτο δεν ειναι ευκολο αλλα μπορει να κανει την διαφορα. Επειδη βλεπεις αξιζει να προσπαθεις.

Σε ένα δυόροφο σπίτι,
ο ιδιοκτήτης μάλλον για να διευκολύνει τον υπάλληλο της ΔΕΗ που καταγράφει τους μετρητές διευκρινίζει προς αποφυγή παρεξηγήσεων... :flipout::flipout::flipout:

Αθάνατη Ελλάδα........................-bye-

nmastro μ αρεσει πολυ η 2η και η 4η. Γενικα εχεις ματι και μ αρεσει σε ολες (πλην της πρωτης) που προσπαθησες να αποκοψεις και ν αποτυπωσεις κομματια απο ενα πιθανως χαοτικο συνολο. Αυτο δεν ειναι ευκολο αλλα μπορει να κανει την διαφορα. Επειδη βλεπεις αξιζει να προσπαθεις.

Νίκο σ' ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Είμαι νέος στη φωτογραφία και προσπαθώ...... θεωρώ ότι μαθαίνω. Και η 2η και η 4η έχουν και αδερφάκια...αν θέλεις ρίξε μια ματιά στο Flickr στην υπογραφή, έχω αρχίσει να περνάω ορισμένες..... έχω πολύ υλικό, χρόνο δεν έχω.....

Γενικά πάντως, επειδή τότε που πήγαμε είχε ΑΠΕΙΡΟ κόσμο, ήταν σχεδόν αδύνατο να βγάλεις φωτογραφίες χωρίς να είναι χαοτικές οι φωτογραφίες και ανούσιες..... να φανταστείς στην πρώτη, μπορεί να περίμενα και να έψαχνα γωνίες πάνω από 20 λεπτά.... έχω και crop σώμα, έχω και 24mm το widest, οπότε καταλαβαίνεις.... :-)

nmastro μου αρέσουν πάρα πολύ. Πολύ ωραία χρώματα και οξύτητα. :a0210: :SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Με τι είναι τραβηγμένες για δώσε λεπτομέρειες. Από επεξεργασία τι έχεις κάνει;

P.S. Ο Road Singer στο flickr είναι τέλεια!!!!

Last edited:

Ένα ςπολύ καλά διατηρημένος αρχαίος ελληνικός ναός (της Ήρας) στον Ακράγαντα της Σικελίας από πρόσφατο ταξίδι τον περασμένο Ιούνιο.

Είναι σκαναρισμένο θετικό (που είχαμε και την κουβέντα σε διπλανό συζήτηση),
provia 100, Nikon F3, 28mm 2,8 φακός στις 9,30 το πρωί περίπου. Διάφραγμα δε θυμάμαι αλλά πρέπει να είναι 5.6.

attachment.php

Attachments

• temple_of_hera_acragas_sicily.jpg
    temple_of_hera_acragas_sicily.jpg
    186.2 KB · Views: 95

Ξέχασα να πω ότι έχω βάλει και πολωτικό (b+w) αλλά και χωρίς να το αναφέρω είναι φανερό το αποτέλεσμα στον ουρανό

nmastro μου αρέσουν πάρα πολύ. Πολύ ωραία χρώματα και οξύτητα. :a0210: :SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Με τι είναι τραβηγμένες για δώσε λεπτομέρειες. Από επεξεργασία τι έχεις κάνει;

P.S. Ο Road Singer στο flickr είναι τέλεια!!!!

Τα EXIF υπάρχουν σε όλες.....

Σώμα 40d, συνήθως φακός Canon EF 24-70mm f/2.8L USM (ή αλλιώς "το τούβλο") ή ο Canon EF 135mm f/2L USM.

Επεξεργασία χρησιμοποιώ αποκλειστικά Lightroom.... η καινούρια έκδοση με έχει βολέψει πολύ, δεν χρειάζομαι κάτι άλλο από επεξεργασία από αυτά που έχει, είναι απλό πρόγραμμα, υπάρχουν εξαιρετικά βιντεάκια εκμάθησης....οπότε Lightroom fan.... έτσι και αλλιώς δεν είμαι πολύ της επεξεργασίας..βασικά πράγματα για να δείχνουν πιο ωραίες οι φωτογραφίες ανάλογα με το μέσο απεικόνισης.....

Ο road singer είχε πολλά προβλήματα, αντικαταστάθηκε, αλλά πάλι δεν έχω φτάσει στο σημείο που θέλω....είμαι σίγουρος ότι θα τον ξανα-αλλάξω μετά από λίγο καιρό.....

Το flickr μου ανανεώνεται συχνά...... -bye-

Ειναι οι πρωτες φωτο με την νεα μου Nikon D60 με τον φακο του κιτ.....και γενικα οι πρωτες μου με slr.
Ειναι ο καθεδρικος ναος (DOM) στην Κολονια και καναδυο αλλα κτιρια.

dsc0403h.jpg

dsc0184cez.jpg

dsc0116d.jpg

dsc0065l.jpg

dsc0051mgv.jpg

dsc0043qit.jpg

dsc0025g.jpg

και του GoMar η τολμηρή φωτογραφία πολύ ωραία και η ρωμαική βιβλιοθήκη του emilot. Ανετα γίνεται αφίσσα/πόστερ!

Ζαφείρη μου αρέσει πολύ η πρώτη σου φώτο του ναού, να μην την έκοβες και απο πάνω θα ήταν τέλεια.

Μιχάλη, τι μνήμες μου ξύπνησες τώρα!
Ανέβηκες πάνω στον τρούλο του Αγ.Πέτρου?
Έφαγα μια ήττα μέσα στον στενό τρούλο που ήταν πολύ στενα και είχε πολύ κόσμο και με έπιασε τρελή κλειστοφοβία!

Απάντηση: Re: Φωτογραφιση Κτιριων

Μιχάλη, τι μνήμες μου ξύπνησες τώρα!
Ανέβηκες πάνω στον τρούλο του Αγ.Πέτρου?
Έφαγα μια ήττα μέσα στον στενό τρούλο που ήταν πολύ στενα και είχε πολύ κόσμο και με έπιασε τρελή κλειστοφοβία!
Ναι κ ήταν καταπληκτικά !
Κ μια τεράστια ουρά για να καταφέρουμε να ανέβουμε...