Archphile - μια audiophile διανομή για Raspberry Pi, Udoo, Cubox-i και Odroid C1+/C2

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Archphile - μια audiophile διανομή για Raspberry Pi, Udoo

που είναι αυτό;; υπάρχει ήδη στον υπολογιστή ή το εγκαθιστάς; δεν μπόρεσα να το βρω....

Συνήθως είναι στα cd που συνοδεύουν την μητρική.(Ποια είναι να ρίξω κι εγώ ματιά; )
Αλλιώς στο τμήμα υποστήριξης της μητρικής σου ή κατευθείαν από την εταιρία της θύρας αν ξέρεις ακριβώς την υλοποίηση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Archphile - μια audiophile διανομή για Raspberry Pi,

Συνήθως είναι στα cd που συνοδεύουν την μητρική.(Ποια είναι να ρίξω κι εγώ ματιά; )
Αλλιώς στο τμήμα υποστήριξης της μητρικής σου ή κατευθείαν από την εταιρία της θύρας αν ξέρεις ακριβώς την υλοποίηση.
Δεν έχω ιδέα.. Ένα λάπτοπ της Dell είναι!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Archphile - μια audiophile διανομή για Rasp

Δεν έχω ιδέα.. Ένα λάπτοπ της Dell είναι!

Έχει USB 3;
Αν έχει γράψε μου το μοντέλο του και θα δούμε.

Εν τω μεταξύ κοίτα την διαχείριση εργασιών σου (δεξί κλικ στην taskbar>διαχείριση εργασιών) αν τρέχει ένα nusb3utl.exe και πες μας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Archphile - μια audiophile διανομή για

Έχει USB 3;
Αν έχει γράψε μου το μοντέλο του και θα δούμε.

Εν τω μεταξύ κοίτα την διαχείριση εργασιών σου (δεξί κλικ στην taskbar>διαχείριση εργασιών) αν τρέχει ένα nusb3utl.exe και πες μας.

Δεν βλέπω να τρέχει αυτό το πρόγραμμα
Το λαπτοπ είναι αυτό που είπα πιο πάνω

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τώρα όμως βγαίνουμε οφ τοπικ σορυ!!!

win 8.1 έχω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Archphile - μια audiophile δι

Δεν βλέπω να τρέχει αυτό το πρόγραμμα
Το λαπτοπ είναι αυτό που είπα πιο πάνω

Τώρα όμως βγαίνουμε οφ τοπικ σορυ!!!

win 8.1 έχω

Κοίταξα στη σελίδα της μητρικής σου,δεν έχει.
Μάλλον θα το περιλαμβάνει στον γενικό οδηγό.

Αφού δεν τρέχει όμως είσαι οκ.

(Μην φοβάσαι,θα είχε γίνει μεταφορά εκεί που πρέπει,έχουν γνώση... )

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Archphile - μια audiophil

Κοίταξα στη σελίδα της μητρικής σου,δεν έχει.
Μάλλον θα το περιλαμβάνει στον γενικό οδηγό.

Αφού δεν τρέχει όμως είσαι οκ.

(Μην φοβάσαι,θα είχε γίνει μεταφορά εκεί που πρέπει,έχουν γνώση... )

ευχαριστώ!!!
πάντα με πρόβλημάτιζε ποιά είναι η "καλή" θύρα usb στο λαπτοπ... στο μακ μπορείς να δεις τι άλλο μπορεί να έχει πάνω η κάθε θυρα εδώ δεν το έχω βρει... δεν ξέρω αν λειτουργει με τον ίδιο τρόπο βεβαια

Re: Archphile - μια audiophile διανομή για Raspberry Pi, Udoo και Cubox-i

Όμορφα νέα σήμερα αναφορικά με το raspberry pi 2.

Εννοείται ότι θα υποστηριχθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ελπίζω μέσα στο μήνα αυτό να ξεμπερδέψω με τις υπάρχουσες συσκευές και μετά έρχεται η σειρά του. Βέβαια αυτό θα σημαίνει ακόμη ένα image για μένα να φτιάξω, καθώς το νέο rpi είναι άλλης αρχιτεκτονικής (armv7).

Aν η υλοποίηση αυτής της νέας πλατφόρμας δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα με το audio, μιλάμε για τον απόλυτο θάνατο όλων των υπολοίπων υφιστάμενων boards μέχρι. Τα χαρακτηριστικά του είναι τέτοια που δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για το κόστος των udoo, cubox, κλπ.

Απάντηση: Archphile - μια audiophile διανομή για Raspberry Pi, Udoo και Cubox-i

Μιχάλη,τι νέο υπάρχει στο καινούργιο Ras;
Εννοείται πως περιμένουμε αναλυτική ενημέρωση όταν με το καλό.

Μιχάλη, δοκίμασα να βάλω equalizer όπως προτείνεις μερικές σελίδες πίσω, αλλά από ότι φαίνεται δεν υπάρχει πλέον το "playground" repository. Υπάρχει κάτι άλλο να δοκιμάσω?

Έχουν αλλάξει οι οδηγίες!

https://raw.githubusercontent.com/archphile/playground/master/alsaequal-guide.txt

Εδώ και λίγο καιρό, όλες οι πληροφορίες γι αυτα, τα scripts κλπ βρίσκονται αποκλειστικά στο github!

https://github.com/archphile
Ευχαριστώ πολύ για το Link. Θα το δοκιμάσω μόλις βρω χρόνο

Όποιος παρακολουθεί το παρόν νήμα, θα έχει καταλάβει ότι εδώ και ένα δίμηνο τουλάχιστον παλέυω να λύσω θέματα με τo wireless. Tα δύο βασικά ήταν ότι το cubox κολλούσε όταν ζητούσα κονσόλα ssh και στο udoo χάνονταν πακέτα.

Μετά από άπειρό ψάξιμο, επικοινωνία με τους developers του ArchlinuxARM, επικοινωνία με τη Solidrun και αφού με έβαλαν και έκανα μια σειρά από δοκιμές, οι άνθρωποι σήκωσαν τα χέρια τους ψηλά λέγοντας μου ότι πιθανότατα το cubox μου είναι προβληματικό και προσφέρθηκαν για αντικατάσταση.

Το γεγονός όμως αυτό, με έβαλε σε προβληματισμό και μετά από σπαζοκεφαλιές επί σπαζοκεφαλιών κατέληξα ότι όλα τα wireless προβλήματα μου τα προκαλούσε το router μου (linksys wag200g) το οποίο απ ότι φαίνεται παρέδιδε σιγά σιγά πνεύμα. Αφού το μπρίκαρα, δοκιμάζοντας ένα σκασμό διαφορετικά και ανεπίσημα firmware, βρίσκομαι αυτή τη στιγμή με νέο router και έχω κάνει και δοκιμές με ακόμα 1-2 με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απόλύτως κανένα πρόβλημα με καμία από τις συσκευές μου.

Ήταν μέγα λάθος μου να θεωρώ εξ' ορισμού ότι το router δουλεύει σωστά και ότι φταίνε οι συσκευές, αλλά όσο ζω μαθαίνω :D :D

Tέλος καλό λοιπόν, όλα καλά.

Mια μικρή ενημέρωση:

- Τα images για udoo και cubox είναι έτοιμα. Τα έχω δώσει σε κάποια άτομα για beta testing και αν πάρω καλό feedback δεν υπάρχει κάτι άλλο να γίνει σε αυτά
- Αυτή τη στιγμή δουλέυω πάνω στο παλιό Raspberry Pi B/B+
- Μετά από donations στο Archphile project, εκτός από κάποια χρήματα που έχω μαζέψει, μου προσφέρθηκαν και 2 raspberry pi model 2 δωρεάν από Ελλάδα τα οποία θα έχω σε λίγες ημέρες στα χέρια μου (Κωστή δεν ξέρω αν είσαι μέλος του Avclub - σε υπερευχαριστώ και από εδώ)

Συνοψίζοντας, μέσα στο επόμενο 10ημερο, αν δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα με τα νέα raspberry 2 (κυρίως φοβάμαι την υποστήριξη i2s), θα έχουν ανέβει και τα 4 images της 0.99.3.

Η έκδοση αυτή, είναι ένα bugfix/συμμάζεμα για όλες τις συσκευές, με νέες εκδόσεις πακέτων συστήματος και εφαρμογών σχετικές με το audio. Ιδιαίτερες προσθήκες δεν υπάρχουν εκτός από την υποστήριξη για local cover art με χρήση του web server mongoose (χρειάζεται ενεργοποίηση και είναι πανάλαφρος).

Όπως έχω ξαναπει, πλέον όλο το project βρίσκεται online στο github. Όποιος ενδιαφέρεται να δει με κάθε λεπτομέρια τι και πως το κάνω, αρκεί να επισκεφθεί την παρακάτω σελίδα:

https://github.com/archphile

Last edited:

Ξεκινάμε δουλειά!

5a888843abb9dd36360b1de94db3b35d.jpg

Μόλις διάβασα όλο το νήμα σου Μιχάλη!

Τα συγχαρητήρια είναι πολύ λίγα για να σου πω!

Περιμένουμε την υποστήριξη το rpi2

Καλή συνέχεια!!-bye-

Μιχαλη εχεις καποιο beta για Rpi2 για δοκιμή?

Δεν έχω ξεκινήσει καν δοκιμές λόγω έλλειψης χρόνου. Αν όλα πάνε καλά, μέχρι το επόμενο σ/κ θα υπάρχει κανονική έκδοση.

@Chris1967 σε ευχαριστώ πολύ!

Μια χαρα! Τνχ Μιχαλη.